Facebook Pixel Αριστερό μπακ ή επιθετικός η νέα μεταγραφή της ΑΕΚ; Ο "Κέτσε" αποκαλύπτει
| 2016-12-30 21:20:00

Αριστερό μπακ ή επιθετικός η νέα μεταγραφή της ΑΕΚ; Ο "Κέτσε" αποκαλύπτει

Αριστερό μπακ ή επιθετικός η νέα μεταγραφή της ΑΕΚ; Ο "Κέτσε" αποκαλύπτει

Φτάνει στο τέλος του το 2016 αλλά η επικαιρότητα είναι τόσο έντονη που βάζει σε δεύτερη μοίρα τις ανασκοπήσεις. Τουλάχιστον εδώ….

Η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει πέντε μεταγραφές, οι δύο για το καλοκαίρι, έχει έτοιμες άλλες δύο και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι θα γίνει τουλάχιστον άλλη μία, πιθανότατα αυτή του αριστερού μπακ… Από το τέλος του Μιλοβάνοβιτς και μετά με την πρόσληψη του Μαϊστοροβιτς και βέβαια την ενεργοποίηση του τιμ Μελισσανίδη που είχε προηγηθεί φάνηκε πως η ΑΕΚ επιτέλους είχε βρει την χαμένη της σοβαρότητα σε αυτό το κομμάτι. Το νέο επιτελείο ουσιαστικά κατήργησε και τον ενδιάμεσο ρόλο του Μπάγεβιτς και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Οχι των μεταγραφών, αυτές θα κριθούν όπως όλες στο χορτάρι, αλλά της μεθοδολογίας για να φτάσει η ΑΕΚ σε αυτές. Χωρίς προσωπικές αντζέντες, χωρίς γελοίες διαρροές, χωρίς αυτοαμφισβήτηση της ίδιας της ομάδας και της δυνατότητας της να κάνει τις κατάλληλες μεταγραφές. Χωρίς κολλήματα διαφόρων ειδών.

Το πρόβλημα με τον Μιλοβάνοβιτς δεν ήταν οι παίκτες που έβρισκε ή έφερνε. Δεν ήταν κακός σε αυτό. Το πρόβλημα του Μιλοβάνοβιτς ήταν η φαιδρότητα του και η αναξιοπιστία του που γινόταν φαιδρότητα και αναξιοπιστία της ίδιας της ΑΕΚ. Και το ότι είχε χάσει την εμπιστοσύνη της ηγεσίας της ομάδας. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει τώρα και επειδή αυτό ήταν για μένα το μεγάλο πρόβλημα είμαι βέβαιος πως η ομάδα είναι πλέον σε καλό δρόμο και αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει μια δική της φιλοσοφια στο τόσο σημαντικό κομμάτι της μεθοδολογίας εύρεσης και απόκτησης . Μέχρι τώρα οι 2+1 που έρχονται για να διεκδικήσουν αμέσως θεση βασικού (Αιντάρεβιτς, Βράνιες, Περέιρα Ντίας) έχουν κάποια σημαντικά κοινά. Είναι από 25 εως 28 ετών στην καλύτερη δηλαδή ηλικία όταν έχει επέλθει η ποδοσφαιρική ωριμότητα χωρίς να έχουν αρχίσει να βαραίνουν τα χρόνια, έχουν ακριβώς τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε η ομάδα και έρχονται και οι τρεις διψασμένοι για βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Θεωρώ δεδομένο πως και η μεταγραφή αριστερού μπακ θα είναι σε αυτή την φιλοσοφία ενώ τόσο ο Μπαχούι όσο και οι άλλοι δύο σέντερ φορ που δεν έχουν αποκαλυφθεί τα ονόματα τους ήταν επίσης σε αυτή την ηλικία και με αυτές τις φιλοδοξίες.

Επίσης η μεταγραφή Μαλικιώτη δείχνει μια άλλη τάση που υπάρχει στην ΑΕΚ. Ο διεθνής με την Ελπίδων ακραίος εξτρέμ παίρνει ουσιαστικά την θέση του Πλατέλλα στο ρόστερ. Αυτή είναι η φιλοσοφία. Φευγει ένας 28χρονος που δώ και καιρό είχε δώσει ότι μπορούσε χωρίς φιλοδοξίες, αφού θεωρούσε μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του τις… ανόδους, και έρχεται για να διεκδικήσει σε πρώτη φάση θέση στην αποστολή ένας 20χρονος με αδιαμφισβήτητα καλά που μπορεί η ομάδα να τον διαμορφώσει σε κανονικό ποδοσφαιριστή… Υπάρχει και αυτή η τάση που επίσης είναι πολύ σωστή με επιλεγμένες περιπτώσεις νεαρών είτε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, είτε από την αγορά… Και υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που διαφαίνεται μέσα από τις μεταγραφές του Μπράβο και του Τσιτόντα. Δυο παίκτες που υπό συνθήκες θα μπορούσαν να παίξουν και αύριο στην ομάδα που όμως αγωνίζονται σε θέσεις που η ΑΕΚ δεν “καιγόταν” για μεταγραφή. Το δίδυμο Μπάρκα - Ανέστη είναι επαρκέστατο, αμυντικά χαφ η ΑΕΚ με την παρουσία και του Γαλανόπουλου και βέβαια με Σιμόες, Γιόχανσον έχει. Ομως και οι δύο παίκτες που διαφέρουν βέβαια παρα πολύ ως περιπτώσεις θεωρήθηκαν ευκαιρίες για την ΑΕΚ να κάνει δύο ποιοτικές προσθήκες και πολύ απλά η ευκαιρία δεν αφέθηκε να πάει χαμένη. Από την μεταγραφή του Γκάλο όταν υπήρχε και ηταν αδιαμφισβήτητα βασικός ο Μπακάκης έχουμε να δούμε τέτοια κίνηση στην ΑΕΚ. Παρότι εκείνη η κίνηση δικαιώθηκε 1000% δεν είδαμε ξανά κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα. Ετσι όμως πρέπει να ενεργεί μια μεγάλη ομάδα. Οταν έχει την ευκαιρία να πάρει αποδεδειγμένα καλούς παίκτες με τους σωστούς όρους πρέπει να τους παίρνει. Είναι σίγουρο ότι θα τους αξιοποιήσει αν γνωρίζει γιατί τους πήρε.

Δεν μιλάμε για παίκτες που θα έρχονταν με απαίτηση να γίνουν άμεσα βασικοί γιατί εκεί πράγματι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αλλά για παιδιά που θα παλαίψουν να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής Ο Φεντερίκο Μπράβο είναι παιδί της Μπόκα Τζούνιορ, μόνο εκεί έχει παίξει και προονηθεί επαγγελματικά και στη Νέα Υόρκη ήταν προσωπική επιλογή του πατρίκ Βιεϊρά, ενός ανθρωπου που δίδαξε την θέση. Φαίνεται σοβαρό παιδί και μαζί με τον Βράνιες φέρνουν και κάτι άλλο που δνε υπήρχε σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα. Αγριάδα. Πάνω στο παιχνίδι πάντα και όχι με ψευτομαγκιές που αφήνουν την ομάδα με 10 παίκτες. Είναι από τα παιδιά που όταν ο αντίπαλος τα βλέπει να έρχονται αισθάνεται μια… ανασφάλεια Ε εσύ που τους έχεις μαζί σου αισθάνεσαι… καλύτερα.

Αντε με το καλό να μας έρθουν τα παιδιά. Και με το καλό κι ο νέος χρόνος. Καλή χρονιά σε όλους και να προσέχετε… Ανοίγουμε πάντα την πόρτα στ απαιδιά για τα κάλαντα γιατί σίγουρα τα έχουμε πει κι εμείς. Και όσο περνάει από το χέρι μας δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απόψε…

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags