Facebook Pixel Ατάκες Παπαπέτρου για "Παπ", Σπανούλη και Ρίβερς - Τζέιμς!
Μπάσκετ
| 2017-01-07 00:48:00

Ατάκες Παπαπέτρου για "Παπ", Σπανούλη και Ρίβερς - Τζέιμς!

Ατάκες Παπαπέτρου για "Παπ", Σπανούλη και Ρίβερς - Τζέιμς!

Διαβάστε τι δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι στο ΣΕΦ, Ιωάννης Παπαπέτρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

Για το ότι ο κόσμος φώναζε το όνομά του: "Αυτό είναι κάτι μοναδικό, ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως με στηρίζει. Αυτό που έχω πάρει τόσα χρόνια εδώ είναι αγάπη. Η νίκη είναι καθαρά ομαδική. Απλά εγώ σήμερα έτυχε να είμαι σε καλή μέρα, να δώσω το κάτι παραπάνω. Όποιος μπήκε μέσα στο γήπεδο, έδωσε το κάτι παραπάνω. Βάλαμε πολλή καρδιά στο παιχνίδι".

Για την προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" για το ντέρμπι: "Είχαμε προβλήματα, ο Βασίλης (Σπανούλης) έκανε μόλις μιάμιση προπόνηση, ο Γιώργος (Πρίντεζης) ήταν καιρό έξω. Ο κόουτς επέμενε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην καρδιά, στη θέληση. Όλοι θέλαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω, κι αυτό φάνηκε στο παρκέ".

Για την απόδοση της ομάδας του στην άμυνα: "Ήμασταν πολύ καλή στην άμυνα, εκτός από κάποια κενά διαστήματα στο β' δεκάλεπτο. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους από δύο παίκτες (βλ. Τζέιμς και Ρίβερς), αλλά οι υπόλοιποι δεν μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα. Δεν ήταν στο πλάνο μας αυτό, απλά έβαλαν μεγάλα και δύσκολα καλάθια. Πάντα υπάρχει πλάνο πριν αρχίσει το παιχνίδι, για κάθε παίκτη. Απόψε το εκτελέσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Όταν βλέπεις ότι αυτό δουλεύει, δεν το αλλάζεις. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλά αυτό που μας ζήτησε ο προπονητής".

Για τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής (21'36'') που είχε απόψε: "Το σημαντικό είναι να είσαι στο γήπεδο. Είναι δύσκολο πράγμα να είσαι στον πάγκο. Έχω μεγαλώσει και έχω παίξει σε μια θέση, τώρα παίζω κάπου αλλού. Θέλω να προσφέρω στην ομάδα. Ο Κώστας (Παπανικολάου) έχει ανεβάσει την απόδοσή του, κάνοντας πράγματα που δεν γράφει η στατιστική. Αντιπροσωπεύει την ομάδα του Ολυμπιακού".

Για τη δεύτερη θέση του Ολυμπιακού στην κατάταξη: "Είναι μακρύς ο δρόμος, θα είναι λάθος να χαλαρώσουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε κάνει μια - δυο ήττες εκτός προγράμματος, αλλά και μεγάλες νίκες. Είμαστε χαρούμενοι για τη δεύτερη θέση της κατάταξης που έχουμε τώρα, αλλά έχουμε κι άλλα πράγματα μπροστά μας".

Για τη συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού στην ομάδα: "Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος μας. Θα πω ότι ως παίκτης, όταν έχεις τέτοια συμπαράσταση, είναι σημαντικό γιατί σε βοηθάει πάρα πολύ".

Για τα καλά λόγια που είπε για εκείνον ο Κώστας Παπανικολάου: "Ο Παπανικολάου είναι εξαιρετικό παιδί και φίλος, δεν μπορώ να κρίνω εγώ τι έχει κάνει στην καριέρα του. Ο κόσμος βλέπει και ξέρει".

Για την προσωπική του απόδοση: "Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η στατιστική του αγώνα. Δεν την κοιτάζω. Δεν με αφορά".

Για τους Κέι Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς: "Οι δύο αυτοί παίκτες βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά. Από ένα σημείο και μετά σκόραραν με άμυνα πάνω τους, κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Το μυστικό ήταν η σκληρή άμυνα. Πάντα θέλαμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Στο γ' δεκάλεπτο καταφέραμε να αλλάξουμε κάπως τον ρυθμό, με τον Κώστα (Παπανικολάου) να κάνει καλή δουλειά πάνω στον Κέι Σι Ρίβερς. Όταν παίζεις καλή άμυνα, έχεις περισσότερη ενέργεια να τρέξεις και στο ανοιχτό γήπεδο".

Για τη λειτουργία της περιφέρειας: "Ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ο ηγέτης μας, είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για τον Ντόμινικ (Ουότερς), είναι δύσκολο να μάθει τόσα συστήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να μάθει τα συστήματα, έκανε μεγάλη προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Το σημαντικό είναι η προσέγγιση του αγώνα και θεωρώ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά".

Για την κατάταξη της EuroLeague: "Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο ΣΕΦ. Είναι μείζον με όλες τις ομάδες που είναι κοντά μας, να παίρνουμε νίκες για να τις έχουμε από κάτω σε ισοβαθμίες. Έτσι όπως είναι το σύστημα της EuroLeague, δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα είναι τα πράγματα στο τέλος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags