Facebook Pixel «Μάδησε» το Τριφύλλι και πάει για κούπα!
| 2017-01-24 22:00:00

«Μάδησε» το Τριφύλλι και πάει για κούπα!

«Μάδησε» το Τριφύλλι και πάει για κούπα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1, με ανατροπή στα σετ, τον Παναθηναϊκό στου Ρέντη, προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ και περιμένει στην έδρα του τον νικητή του ΠΑΟΚ-Ηρακλής.

Στον τελικό του Λιγκ Καπ, που θα γίνει το Σάββατο στην έδρα του, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε άνετα τον Παναθηναϊκό (3-1 σετ) στο Μελίνα Μερκούρη και περιμένει τον νικητή του αυριανού ημιτελικού, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή.

Οι Πράσινοι «κοίταξαν στα μάτια» και σε αυτό το ντέρμπι τους Πειραιώτες, πήραν το πρώτο σετ, όμως στην συνέχεια ήταν αδύνατον να σταματήσουν τον εκπληκτικό Αγκάμεζ και έτσι έχασαν σχετικά εύκολα το ματς.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μαζί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκάθαρη τακτική να χτυπη΄σει στο σερβίς τον Τσούπκοβιτς. Οι «πράσινοι» με τον Γκονσάλεζ και τον Τσίροβιτς να είναι συγκεντρωμένοι επιθετικά πήγαν πρώτοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και το 6-8 με τον Γκονσάλεζ. Με τον Ρανγκέλ να βγάζει άσο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τρεις πόντους (6-9) με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με πλασέ του Κοκκινάκη σε 10-10. Με τον διαγώνιο του Παναθηναϊκού να βγάζει επιθέσεις οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και πάλι με δύο πόντους (16-18) με τον Κοκκινάκη με έξυπνο πλασέ να κάνει το 18-18. Τα καλά σερβίς του Τσίροβιτς πάνω στον Τσούπκοβις επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν και πάλι με τρεις πόντους (18-21) μετά από άσο του Σέρβου ακραίου και να διατηρήσουν τη διαφορά αυτή, ολοκληρώνοντας το πρώτο σετ υπέρ του με 21-25 με εύκολο τελείωμα από τον Τσίροβιτς.

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχοι με μπλοκ του Άθος Κόστα και τον Αγκάμεζ πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (6-2) για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και το 8-4 με πρώτο χρόνο του Νταφ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό εκμεταλλευόμενοι και το κακό επιθετικά παιχνίδι στο δεύτερο σετ των Τσίροβιτς αλλά και του Γκονσάλεζ έφτασαν στο double score (12-6) μετά από μπλοκ του Αγκάμεζ. Ο Παναθηναϊκός με τον Γκονσάλεζ στη γραμμή του σερβνίε κατάφερε να μειώσει σε 14-12 με δύο άσους του Αργεντινού. Με τον Τσούπκοβιτς να παιρνει την επίθεση οι γηπεδούχοι πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13 ενώ έφτασαν και πάλι τη διαφορά στους πέντε πόντους (21-16) με μπλοκ του Αγκάμεζ. Ο Ολυμπιακός έφτασε στα τέσσερα σετ μπολ (24-20) με τα σερβίς του Γκονσάλεζ (24-23) να μειώνουν τη διαφορά αλλά να μην κάνουν τελικά την ανατροπή με τον Αργεντινό να σημαδεύει λάθος και να δίνει το σετ στον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 1-1 με 25-23.

Ο Παναθηναϊκός δε μπήκε ποτέ στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός χτυπώντας από τη γραμμή του σερβίς πήρε από νωρίς τεράστιο προβάδισμα με 5-0 και 13-2 για να κατακτήσει πανεύκολα μστο σετ με διαφορά πόντων (25-8) μετά από άσος του Αγκάμεζ.

Ο Παναθηναϊκός είχε άλλη εικόνα στο τέταρτο σετ. Ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ με τον Αγκάμεζ να οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7). Ο Κοκκινάκης με άσος έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στους γηπεδούχους (12-10) με την ομάδα του Ανδρεόπουλου να επανέρχεται και πάλι (12-12, 14-14) και τον Ολυμπιακό να φτάνει και πάλι στο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) με μπλοκ του Νταφ. Με νέο μπλοκ του Καναδού έγινε το 17-14 με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τη διαφορά των τριών πόντων (17-14, 21-18, 22-19) με τους Πειραιώτες να φτάνουν με αυτή τη διαφορά σε ματς μπολ με τον Αγκάμεζ να τελειώνει το παιχνίδι για την πρόκριση του Ολυμπιακού με 3-1 σετ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags