Facebook Pixel Λονδίνο - Βέροια... ένα Μίλι δρόμος! Ανίκητος ο Μπέντο με τους δικούς του όρους
| 2017-01-29 22:22:00

Λονδίνο - Βέροια... ένα Μίλι δρόμος! Ανίκητος ο Μπέντο με τους δικούς του όρους

Λονδίνο - Βέροια... ένα Μίλι δρόμος! Ανίκητος ο Μπέντο με τους δικούς του όρους

Με τρομερή εμφάνιση και γκολ, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς "υπέγραψε" τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βέροια (2-1) επιβεβαιώνοντας το πόσο θα λείψει από τους πρωταθλητές εάν φύγει για την Αγγλία! Με τρεις πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα "καθάρισαν" οι Ερυθρόλευκοι!

Ακόμα μια εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στη Βέροια, καθώς δυσκολεύτηκε αλλά κατέβαλλε την αντίσταση της τοπικής ομάδας με 2-1. Τα γκολ για τους Ερυθρόλευκους πέτυχαν οι Φορτούνης και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος ίσως και να πέτυχε το τελευταίο του τέρμα στην Ελλάδα, εάν πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη μεταγραφή του στην Κρίσταλ Πάλας. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει για τους Βεροιώτες ο Σαρπόνγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με πάρα πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, και συγκεκριμένα τα 23.3 έτη έχοντας στην ενδεκάδα τους Ρέτσο, Νικολάου, Ανδρούτσο!

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή με 45 πόντους αυξάνοντας την διαφορά από τον δεύτερο στους 13 βαθμούς, ενώ η Βέροια έμεινε προτελευταία με 13 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Mε σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Βέροια. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καντιμοίρης, με την άμυνα να αποτελείται από τους Μαλόν, Καλί, Μελίσση και Ασίγκμπα από δεξιά προς αριστερά. Βασιλαντωνόπουλος και Τόμας ήταν το δίδυμο στον άξονα με τον Σαρπόνγκ να κινείται μπροστά τους. Στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης ήταν ο Κάλβο, στο δεξί ο Στόιτσεφ και στην κορυφή ο Καπετάνος

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε επίσης με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό με τον Καπίνο τερματοφύλακα, τον Ρέτσο δεξί μπακ, Βιάνα και Νικολάου δίδυμο στόπερ και τον Ντε Λα Μπέγια αριστερά.Στον άξονα κινούνταν οι Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος και δεκάρι ο Φορτούνης. Οι δύο εξτρέμ ήταν ο Μάριν αριστερά και ο Σεμπά δεξιά και σέντερ φορ ο Ιντέγε.

Το ματς

Φουριόζος ο Ολυμπιακός

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και το κατάφεραν. Ο γκολκίπερ της Βέροιας, Λόπεθ, έκανε διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Φορτούνη και Ιντέγε μόλις στο 2’, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 11’. Ο Σεμπά έκανε πολύ ωραία ντρίμπλα και σέντρα από τα δεξιά, ο Μελίσσης προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, όμως η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Φορτούνης δεν είχε δύσκολο έργο να σκοράρει με κεφαλιά.

Ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο Λόπεθ χρειάστηκε να επέμβει ακόμα μια φορά στο 22’ αποκρούοντας σουτ του Ιντέγε μέσα από την περιοχή και δυο λεπτά αργότερα η Βέροια ισοφάρισε. Αρχικά, ο Στόιτσεφ γύρισε από τα δεξιά με τον Καπετάνο να κάνει την προβολή και τον Καπίνο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σαρπόνγκ μπήκε εκ νέου στην περιοχή από τα δεξιά, όμως αυτή τη φορά ο Καπίνο δεν μπόρεσε να αποκρούσει το διαγώνιο σουτ του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Νέο προβάδισμα με Μιλιβόγεβιτς

Η χαρά της Βέροια, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ αφού στο 35’ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα. Σκόρερ ήταν ο Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την «γλυκιά» σέντρα του Μάριν στην «καρδιά» της περιοχής και με κεφαλιά νίκησε τον Λόπεθ! Μάλιστα, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Ιντέγε έκανε κάκιστο πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά από συνδυασμό Μιλιβόγεβιτς-Σεμπά και ασίστ του δεύτερου.

Έπεσε… πάνω στον Λόπεθ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος το ίδιο επιθετικά με το πρώτο, όμως ο Λόπεθ κράτησε και πάλι όρθια τη Βέροια. Ο Ισπανός γκολκίπερ επενέβη στο φάουλ του Φορτούνη στο 47’, ενώ πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε εξ’ επαφής κεφαλιές, τόσο του Σεμπά στο 50’ όσο και του Ιντέγε στο 59’!

 

Δεν μπορούσε η Βέροια

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα, η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να είναι η πιο δραστήρια στον επιθετικό τομέα. Η Βέροια προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές της και να πιέσει όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο φάνηκε πως δεν είχε την ποιότητα και τις αντοχές να προβληματίσει τον αντίπαλό της καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, ούτε αυτοί κατάφεραν να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Θα μπορούσαν, ωστόσο, να έχουν πετύχει και ένα τρίτο γκολ στο 77’, όταν ο Καλί έκανε σωτήρια προβολή στο διαγώνιο σουτ του Ιντέγε ή στο 86’, όταν ο Λόπεθ έδιωξε την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Βέροια (Απόστολος Τερζής):Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (79’ Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72’ Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46’ Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):Καπίνο, Μιλιμόγεβιτς, Φορτούνης (90+3’ Μπουχαλάκης), Μάριν (61’ Ελιουνούσι), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Σεμπά, Ιντέγε (83’ Καρντόσο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags