Facebook Pixel Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ επιτήδειοι που πουλούσαν προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες...
Life
| 2017-02-14 18:40:00

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ επιτήδειοι που πουλούσαν προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες...

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ επιτήδειοι που πουλούσαν προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες...

Δικογραφία σε βάρος δύο αντρών και μίας γυναίκας σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, με την κατηγορία ότι διέθεταν μέσω συγκεκριμένου προφίλ και έναντι χρημάτων, προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες.

Οι άντρες είναι ηλικίας 22 και 24 ετών και κια η γυναίκα ηλικίας 44 ετών και κατηγορούνται για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, διέθετε προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο δράστης μέσω του παραπάνω προφίλ είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με την υπόσχεση ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρημάτων, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση,κυριώς, αγώνων ποδοσφαίρου.

Για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς μέσω γνωστής εταιρείας.

Επιπλέον, επικαλούνταν συχνά ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, είτε μέσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων», είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών, πολλές εξ αυτών δήθεν προερχόμενες από την αλλοδαπή.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι κάτοχος της επίμαχης διαδικτυακής σύνδεσης ήταν ο 24χρονος, ενώ ο λογαριασμός στην εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού είχε δημιουργηθεί με τα στοιχεία της 44χρονης.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, σε περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής του επίμαχου προφίλ ήταν ο 22χρονος, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες, που έπαιρνε από τους εξαπατηθέντες χρήστες, προχωρούσε σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς, μέσω λογαριασμού που είχε δημιουργήσει με τα στοιχεία της 44χρονης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags