Facebook Pixel Tα εφιαλτικά σενάρια της τραγωδίας με την Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο
Life
| 2017-02-28 18:24:00

Tα εφιαλτικά σενάρια της τραγωδίας με την Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο

Tα εφιαλτικά σενάρια της τραγωδίας με την Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο

Ο πραγματογνώμονας Π. Μαδιάς αναλύει τι συνέβη: "Τέτοιο τροχαίο δεν έχω ξαναδεί!"

Νέα στοιχεία προκύπτουν διαρκώς για το τροχαίο στο πάρκινγκ στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, που στοίχισε τη ζωή στην 33χρονη Αποστολία και τον 3χρονο γιο της, Παύλο.

Το star.gr επικοινώνησε με τον πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, προσπαθώντας να βάλει τα μέχρι τώρα δεδομένα σε μια σειρά.

Ο κ. Μαδιάς εκτιμά ότι η Πόρσε έτρεχε με πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα που εύκολα μπορεί να κάνει τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Χθες, Δευτέρα, μάλιστα, τα λάστιχα της Πόρσε προκάλεσαν προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι είναι κατασκευής του 2006, «χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία», όπως λέει ο κ. Μαδιάς. Παίζει, όμως, ρόλο το έτος κατασκευής των ελαστικών; «Σε κάθε περίπτωση, αν όντως ήταν του 2006, τα λάστιχα είναι και ακατάλληλα και επικίνδυνα, ειδικά σε τόσο μεγάλη ταχύτητα».

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί ο νεαρός οδηγός της Πόρσε βρέθηκε στο πάρκινγκ. «Αυτό είναι το κυρίαρχο ερώτημα: θέλησε απλά να μπει εκεί, με αυτή την ταχύτητα; Ήταν σε κοντινή απόσταση κι εξετράπη λόγω της ταχύτητας; Είναι κι αυτό ένα σενάριο που «παίζει». Με απόλυτη βεβαιότητα, δυστυχώς, δεν μπορούμε ακόμα να πούμε τίποτα».

Για να ρίξουν φως στην υπόθεση, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού, που όμως «θα αργήσουν κανά τρίμηνο. Μπορούν, όμως, να δώσουν πολλές απαντήσεις. Για παράδειγμα, θα δείξουν αν ο νεαρός είχε καταναλώσει αλκοόλ ή κάποια άλλη ουσία. Χίλια δυο σενάρια υπάρχουν. Μπορεί, επίσης, να μιλούσε στο κινητό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα με σιγουριά».

Όπως εξηγεί ο κ. Μαδιάς, υπάρχουν «χίλιες αιτίες για να εκτραπεί ένα όχημα. Εμείς μόνο εικασίες κάνουμε, υποθέσεις. Εγώ πιστεύω ότι ο οδηγός ήθελε να μπει στο πάρκινγκ, ήταν σε κοντινή απόσταση, δεν την υπολόγισε καλά κι εξετράπη. Βέβαια, υπόθεση είναι κι αυτή!».

Ο κ. Μαδιάς μετρά πολλά χρόνια εμπειρίας και τα περιστατικά που έχει δει είναι αμέτρητα και διαφορετικών ειδών. Περιστατικό σαν αυτό, όπως λέει, βλέπει για πρώτη φορά. Η ιλιγγιώδης ταχύτητα που ανέπτυξε η Πόρσε κι ο τρόπος που έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά. «Σαν κι αυτό δεν έχω δει! Πολύ μεγάλη ταχύτητα! Από τα πιο ακραία περιστατικά και με δραματικές εξελίξεις!» δηλώνει κατηγορηματικά ο πραγματογνώμονας.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags