Facebook Pixel Αλλάζουν όλα στο Λιμάνι – Ο "εφιάλτης" του Λεμονή και η "απαγόρευση" στους παίκτες του Ολυμπιακού!
| 2017-03-30 10:30:00

Αλλάζουν όλα στο Λιμάνι – Ο "εφιάλτης" του Λεμονή και η "απαγόρευση" στους παίκτες του Ολυμπιακού!

Αλλάζουν όλα στο Λιμάνι – Ο "εφιάλτης" του Λεμονή και η "απαγόρευση" στους παίκτες του Ολυμπιακού!

Τα πάνω – κάτω στο Ρέντη μετά την άφιξη του Έλληνα προπονητή! Ποιος είναι ο μεγάλος βραχνάς για τον κόουτς και τι δεν επιτρέπεται να κάνουν πια οι παίκτες των Πειραιωτών;

Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε από την Τρίτη το πρωί να δουλεύει σε ...φουλ ρυθμούς, έχοντας πλέον στα χέρια του όλα σχεδόν τα "εργαλεία" της ομάδας, στα οποία υπολογίζει για να κάνει "ποδαρικό" με το δεξί στην 3η του θητεία στο σύλλογο και να πάρει τη νίκη στο σαββατιάτικο ματς -μισό τίτλο- κόντρα στον Πλατανιά.

Ο 57χρονος προπονητής έκανε εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας και στους τρόπους διάσπασης της αντίπαλης άμυνας.

Μάλιστα, χθες διέκοψε αρκετές φορές το δίτερμα στο μισό γήπεδο, που πραγματοποιήθηκε στον Ρέντη και έδινε διαρκώς οδηγίες, ώστε η ομάδα να γίνει πιο κινητική επιθετικά και να μην εγκλωβίζεται.

Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι οι "γιόμες" απαγορεύονται ...δια ροπάλου, κάτι που είναι αλήθεια πως όχι μόνο δεν ενοχλούσε τον Πάουλο Μπέντο, αλλά ουσιαστικά ο Πορτογάλος ενθάρρυνε αυτό τον τρόπο ανάπτυξης για τη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας!

Ο Λεμονής θέλει να ...κολλάει η μπάλα στο γρασίδι και να ανοίγει το παιχνίδι, είτε στα πλάγια είτε να βρίσκονται οι κενοί χώροι στον άξονα, προκειμένου να απειληθεί η αντίπαλη εστία.

Γενικά, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα πάρα πολύ προβληματισμένος από το γεγονός ότι φέτος οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν σκοράρουν συχνά, αλλά κυρίως, δεν παράγουν φάσεις και δεν δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. Η μία τελική ενέργεια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το αποκορύφωμα της αναποτελεσματικότητας και της λάθους ανάπτυξης που είχαν οι Πειραιώτες και αυτό ο Λεμονής δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος "βραχνάς" και ο ...εφιάλτης από τον οποίο θέλει να απαλλάξει τον Ολυμπιακό ο νέος του προπονητής στο αμέσως προσεχές διάστημα και ήδη ξεκίνησε τη δουλειά για να γίνει η ομάδα περισσότερο δημιουργική και σίγουρα, πιο απειλητική. Ουσιαστικά, δηλαδή, έριξε από την πρώτη στιγμή πολύ μεγάλο βάρος στο επιθετικό κομμάτι, ψάχνοντας τις προϋποθέσεις ώστε ο "δικός του" Ολυμπιακός να κάνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στα ματς απ' ό,τι προηγουμένως.

Οσον αφορά το σχηματισμό και εδώ δείχνει να θέλει να βάλει άμεσα τις δικές του "πινελιές" ο Λεμονής, μια και η διάταξη της ομάδας μέσα στο γήπεδο αναμένεται να μοιάζει περισσότερο σε 4-3-3 παρά σε 4-2-3-1!

Πάντως, το μέχρι στιγμής "δείγμα" από τη δουλειά και τα πλάνα του Τάκη Λεμονή δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτικό προκειμένου να βγουν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο, κάποιες από τις σκέψεις του νέου κόουτς αποτυπώθηκαν στο χορτάρι του Ρέντη.

Μένει να φανεί και στα επίσημα ματς τι θέλει να κάνει, ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις διαφαίνεται μία τάση να παίζει η ομάδα με έναν καθαρόαιμο "κόφτη" και όχι με το "8άρι" διπλά του, αλλά λίγο πιο μπροστά, ώστε να προσφέρει περισσότερες ποιοτικές βοήθειες στο "10άρι", καθώς και στην ανάπτυξη της ομάδας συνολικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βάζει φωτιά στα φτερά του - Μεταγραφή-πακέτο στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags