Facebook Pixel Μπάτζετ που τους "δένει τα χέρια" - "Σκασμένος" ο Λυμπερόπουλος - Απίστευτο ποσό για μεταγραφές!
| 2017-05-12 11:00:00

Μπάτζετ που τους "δένει τα χέρια" - "Σκασμένος" ο Λυμπερόπουλος - Απίστευτο ποσό για μεταγραφές!

Μπάτζετ που τους "δένει τα χέρια" - "Σκασμένος" ο Λυμπερόπουλος - Απίστευτο ποσό για μεταγραφές!

Ζόρικα πράγματα στο «τριφύλλι», στρυμωγμένος αφάνταστα ο τεχνικός διευθυντής με απόφαση της «πράσινης» διοίκησης. Τι έγινε και τι έρχεται; Ρεπορτάζ στον SportDog...

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει ξανά από το καλοκαίρι σε εποχή μεγάλης οικονομικής λιτότητας, κάτι που αποδεικνύεται και από τον ορισμό του μπάτζετ για τη νέα σεζόν, το οποίο, όπως γράφτηκε, δε θα ξεπεράσει τα 13 εκ. ευρώ.

Βέβαια, αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνει όλα τα έξοδα μιας ΠΑΕ, από την εφορία και τους μισθούς μέχρι transfer fees (έξοδα μεταγραφής κ.λπ.).

Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι διαθέσιμα χρήματα για μεταγραφές θα είναι πολύ περιορισμένα, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Νίκου Λυμπερόπουλου και Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν μόνο φτηνές λύσεις.

Αν κάνουμε ένα πρόχειρο υπολογισμό, αφαιρώντας το 40% της εφορίας, το ποσό του "πράσινου" μπάτζετ πέφτει στα 9 εκ. ευρώ, ενώ το μισθολόγιο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 7-7,5 εκ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το διαθέσιμο ποσό που απομένει για την ενίσχυση της ομάδας έχει ταβάνι μόλις τα 2 εκ. ευρώ και μέσα σε αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, όπως προμήθειες, εφορίες, transfer fees κ.ά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει συμφωνία οποιοδήποτε έξτρα ποσό προκύπτει στο μπάτζετ, είτε από κάποια πώληση, είτε από κάποια αποδέσμευση, να προστίθεται στα χρήματα που είναι διαθέσιμα για μεταγραφές. Κάτι που αναδεικνύει και το πόσο σημαντικό είναι για τον φετινό Παναθηναϊκό να καταφέρει να αποδεσμευτεί από βαριά συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags