Facebook Pixel Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια πετυχημένη σχέση με διάρκεια
Life
| 2017-05-12 19:13:00

Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια πετυχημένη σχέση με διάρκεια

Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια πετυχημένη σχέση με διάρκεια

Δεν είναι τυχαία η έκφραση «χάσμα γενεών», λέει έρευνα πανεπιστημίου της Ατλάντα.
 

Λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διαφορά ηλικίας είναι καθοριστική για τη διάρκεια μιας σχέσης. «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», «ο έρως χρόνια δεν κοιτά», «τι 30, τι 40, τι 50», «η γριά κότα έχει το ζουμί» και άλλα πολλά τέτοια κλισέ χρησιμοποιούνται κατά κόρον όταν κάποιος/α θέλει να δικαιολογήσει το πάθος για κάποιον/κάποια με πολλά χρόνια στην πλάτη του/της.

Ωστόσο, το 2017 ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες; Κι όμως ασχολούνται. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η εμμονή των ΜΜΕ και των social media για τα 25 χρόνια που χωρίζουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν από τη συζύγο του, Μπριζίτ.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι, τόσο περισσότερες είναι πιθανότητες να χωρίσουν. Αναλύοντας 3.000 άτομα η έρευνα διαπίστωσε ότι ζευγάρια με πέντε χρόνια διαφορά έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από άλλα συνομήλικα ζευγάρια. Αν η διαφορά στα χρόνια φτάσει τη δεκαετία οι πιθανότητες χωρισμού αυξάνονται στο 39%. Εάν η διαφορά ξεπερνάει τα 20 χρόνια το ποσοστό χωρισμού αγγίζει το 95%. Άσχημη προοπτική για την Μπριζίτ και τον Εμανουέλ.

Οι Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ιδανική διαφορά για μια μακρόχρονη σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι ο ένας χρόνος. Η πιθανότητα να χωρίσουν είναι μόλις στο 3%.

Πηγή: athensvoice.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags