Facebook Pixel Θα κάνει μάγια και ας μην σκοράρει ο Λιβάγια!
| 2017-07-08 19:55:00

Θα κάνει μάγια και ας μην σκοράρει ο Λιβάγια!

Θα κάνει μάγια και ας μην σκοράρει ο Λιβάγια!

Η Ένωση αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στο πρώτο φιλικό με την Καρπάτι, το σκορ όμως δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, όπου χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες. Ο Γιακουμάκης το μοναδικό τέρμα των «κιτρινόμαυρων».

Ισόπαλο 1-1 ήταν το αποτέλεσμα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Πολωνία. Η Ένωση έδειξε απέναντι στην ετοιμη Καρπάτι, πολύ καλά χαρακτηριστικά, ήταν πολύ παραγωγική, είχε όμως κάποια μελανά αμυντικά σημεία.

Με φρέσκα πρόσωπα η πρώτη ενδεκάδα

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε 3 μεταγραφές στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ κόντρα στην Καρπάτι. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Μπάρκας, την άμυνα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν ο Σιμόες με τον Γιόχανσον. Δεξιά έπαιξε ο Αντωνίου που πήρε τη θέση του Τρίστασον, ο οποίος είχε δηλωθεί αρχικά στη σύνθεση, αριστερά ο Λάζαρος, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιακουμάκης και περιφερειακός επιθετικός ο Κλωναρίδης, σε διάταξη 4-4-2.

Το πρώτο γκολ από λάθος...

Η πρώτη ιδέα που πήραμε από την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι αμυντικά. Δεν είναι τυχαίο, πως από το πρώτο κιόλας λεπτό, ο Τσιγκρίνσκι έχασε τον Κνοτς, ο οποίος βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Μπάρκα που εξουδετέρωσε την προσπάθειά του. Εννέα λεπτά αργότερα, μετά το λάθος του Λόπες, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε παρόμοια θέση, αυτή τη φορά όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης δεν είχε την ίδια τύχη, με την Καρπάτι να παίρνει το προβάδισμα.

Άνοιξε λογαριασμό ο Γιακουμάκης

Αμυντικά μπορεί ο Δικέφαλος να προβλημάτισε σε δύο στιγμές, αλλά επιθετικά έδειξε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν με διάθεση τη μπάλα και με πολύ γρήγορες κινήσεις έφταναν στην περιοχή των Ουκρανών. Συν τοις άλλοις οι παίκτες του Χιμένεθ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά με τον Κλωναρίδη (8', 12', 19') που ήταν κεφάτος μεν, άστοχος, δε. Η Ένωση που ήταν ιδιαίτερα απειλητική στα στημένα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 18', όταν ύστερα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Λάζαρος μοίρασε στον Γκάλο, εκείνος σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Γιακουμάκης με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε φιλική αναμέτρηση με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Οι αλλαγές του δευτέρου μέρους

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έκανε 10 αλλαγές, κρατώντας στην εστία μόνο τον Μπάρκα. Στο χορτάρι πέρασαν οι Μπακάκης, Βινίσιους, Βράνιες, Μανωλάς, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Τρίστασον, Μάνταλος, Μεληκιώτης και Λιβάγια. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Βόσνιος στόπερ που τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Τσόσιτς. Ο Τσιντώντας αντικατέστησε στα τελευταία 10 λεπτά τον Μπάρκα. Στο 85' πέρασαν οι Βλαχομήτρος, Γιαννούτσος, Μπάμπης, Γιούσης.

Πλουραλισμός στην επίθεση

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου παραγωγική σε ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο. Κατάφερε να περιορίσει τους Ουκρανούς, με εξαίρεση μία στιγμή, στο 68', όπου ο Μπάρκας έκανε διπλή απόκρουση, στην οποία ο Βράνιες εξουδετερώθηκε, καθότι ήταν τραυματίας. Η Ένωση έβγαζε πλουραλισμό με πέντε ποδοσφαιριστές να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές σε εφτά φάσεις. Συγκεκριμένα ο Δικέφαλος έχασε ευκαιρίες με τους Λιβάγια (47', 78'), Μάνταλο (59', 67' ), Τρίστασον (59'), Γιόχανσον (72'), Μεληκιώτη (75'). Ο Ισλανδός μάλιστα στο 87' έπαιξε πολύ όμορφα το 1-2 με τον Βλαχομήτρο, βγήκε τετ α τετ με τον Πιτκίνκα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε τη φάση ως οφσάιντ. Έτσι το σκορ έληξε 1-1, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, δεδομένων των πολλών ευκαιριών που χάθηκαν.

Οι αρχικές συνθεσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Αντωνίου, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

Καρπάτι: Μούισακ, Όσμαν, Λομπάν, Βούιζντρικ, Μιροσνιτσένκο, Άρκες, Χούντομπιακ, Χόλοντιουκ, Τσάτσουα, Κλοτς, Κνοτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags