Facebook Pixel Πρίγιοβιτς και Λουτσέσκου… φόρεσαν στον ΠΑΟΚ ευρωπαϊκό κοστούμι-Δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)
| 2017-08-17 22:50:00

Πρίγιοβιτς και Λουτσέσκου… φόρεσαν στον ΠΑΟΚ ευρωπαϊκό κοστούμι-Δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)

Πρίγιοβιτς και Λουτσέσκου… φόρεσαν στον ΠΑΟΚ ευρωπαϊκό κοστούμι-Δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)

Ο Δικέφαλος, παρότι ήταν κάκιστος για 60 λεπτά, νίκησε 3-1 με ανατροπή την Έστερσουντ με δύο γκολ του «Πρίγιο» και ένα του Μάτος. Φοβερό κοουτσάρισμα από τον Ρουμάνο, κλείνει θέση στους Ομίλους του Γιουρόπα.

Χωρίς να είναι καλός και με πολύ άγχος, ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή 3-1 την Έστερσουντ στην Τούμπα και πλέον ετοιμάζεται για τους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μοιάζει αδύνατο πλέον να χάσει την πρόκριση.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καθόλου καλός για 60 λεπτά και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21ο λεπτό, από ένα ανόητο πέναλτι μετά από λάθος στην άμυνα μεταξύ των Λέοβατς και Ρέι. Ο Μάτος ισοφάρισε σε 1-1 στο 38’, ενώ στο δεύτερο οι αλλαγές του Λουτσέσκου και τα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς (στο 77’ με κεφαλιά και στο 88’ με πέναλτι), έφεραν την ανατροπή και τη νίκη… μισή πρόκριση.

Τα… χάλια του ΠΑΟΚ, η γκάφα στο πέναλτι και η απάντηση

Στο ντεμπούτο του ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρέι, ο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Λέοβατς στο αριστερό, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βαρέλα και Κρέσπο. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτελούνταν από τον Τσίμιροτ και τον Σάχοφ, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν ο Τζάλμα Κάμπος στα δεξιά και ο Ρόμπερτ Μακ στα αριστερά, με τον  Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, o ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά και παρότι ήλεγχε τον ρυθμό του ματς, δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει ούτε να απειλήσει την Όστερσουντ. Αντίθετα, οι Σουηδοί στη μία και μοναδική τους ευκαιρία, κατάφεραν να σκοράρουν με τη… βοήθεια των παικτών του Δικεφάλου.

Συγκεκριμένα, στο 20ο λεπτό, μετά από απίστευτη γκάφα του Λέοβατς και λάθος γύρισμα στον Ρέι, ο Αργεντινός πορτιέρε τρέχει να προλάβει και… γκρεμίζει τον Άις, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Νούρι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-1. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 26’ στην κόντρα λίγο έλειψαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ, όμως ο Βαρέλα πρόλαβε, γύρισε και έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να απειλήσει από στημένες φάσεις. Στο 33’ ο Μάτος δεν κατάφερε να γυρίσει καλά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, μετά από φάουλ-γέμισμα του Μπίσεσβαρ, ωστόσο στο 38’ ο Βραζιλιάνος τέλειωσε μόνος του την φάση και δικαιώθηκε. Μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ και διώξιμο της άμυνας των Σουηδών, η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο Σλοβάκος έκανε την σέντρα και ο Μάτος με κεφαλιά έγραψε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η… δουλειά του Λουτσέσκου και η λύτρωση με «Πρίγιο»!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 47’ και μετά από λάθος του Λέοβατς, χρειάστηκε η παρέμβαση του Βαρέλα για να ανακοπεί το πολύ καλό σουτ του Βίντγκρεν εντός περιοχής. Ο Δικέφαλος από την φάση αυτή και μετά, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε την μπάλα, ωστόσο όπως και στο πρώτο ημίχρονο, είχε ανούσια κατοχή.

Στο 63’ όμως, ο Λουτσέσκου ρίσκαρε, έβγαλε από τον ματς τον Σάκχοφ, έριξε στο ματς τον Πέλκα και αποφάσισε να παίξει χωρίς εξάρι και φουλ επίθεση. Στο επόμενο κιόλας λεπτό, μετά από σουτ του Μπίσεσβαρ και λάθος απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Μακ δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά, ενώ στο 66’ μετά από σέντρα του Κάμπος, ο Πρίγιοβιτς έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και έχοντας κλείσει στην περιοχή της την Έστερσουντ, ήταν θέμα χρόνο να βρει και το γκολ. Στο 72’ ο Πέλκας σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας φάουλ, ενώ στο 74’ ο Λουτσέσκορ προχώρησε σε κίνηση… ματ, βγάζοντας από το ματς τον Μπίσεσβαρ και ρίχνοντας τον Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος μπήκε ορεξάτος και κατάφερε να… ταλαιπωρήσει πολύ τους Σουηδούς. Τελικά, στο 77’ μετά από εξαιρετική κίνηση και σέντρα του Κάμπος, ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-1 και… έδιωξε το άγχος από την Τούμπα.
 

Ο Ενρίκε στο 87’ όμως, κέρδισε και πέναλτι από μπουνιά του αντίπαλου τερματοφύλακα, σε προσπάθεια του να σκοράρει με το κεφάλι και… καθάρισε την πρόκριση. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έγραψε το 3-1, που κάνει πλέον εύκολη την δουλειά του ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ (62' Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μακ (81' Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ (73' Ενρίκε).

Έστερσουντ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέττερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αιές, Σέμα (70' Γκέρο), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Μουκίμπι (71' Μπεργκβιστ), Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81' Μπίεκστρεμ).

Διαιτητής: Μπας Νιχάους
Α’ βοηθός: Ρομπ φαν ντε Φεν
Β’ βοηθός: Ντέιβι Γκούσενς
Τέταρτος: Άλαρντ Λίντχουτ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags