Facebook Pixel Sportdog.gr | Eντυπωσιακό Apollo Intensa Emozione!
Άλλα Σπορ
| 2017-10-26 09:07:00

Eντυπωσιακό Apollo Intensa Emozione!

Sportdog Team
Eντυπωσιακό Apollo Intensa Emozione!

Είναι αλήθεια πως η Apollo είχε ανεβάσει σημαντικά τις προσδοκίες μας...

Πρόκειται για ένα δραματικής όψης supercar, στο οποίο θαρρείς πως κάθε του εκατοστό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Συνδυάζει θελκτικές καμπύλες με απειλητικές γωνίες, είναι σμιλεμένο απ’ άκρη σ’ άκρη και με πολλούς αεραγωγούς.

Με πιο επιβλητικό κομμάτι του το πίσω μέρος, εκεί όπου η θεόρατη (κινούμενη) πίσω αεροτομή, η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται ψηλά στο κέντρο και ο τρομακτικός διαχύτης, σε κάνουν να νιώθεις τα πιο έντονα συναισθήματα με την πρώτη ματιά. Ακριβώς όπως αποζητά το όνομά της.

Προφανώς συναντάμε παντού ανθρακονήματα, οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, η οροφή συνδέεται με την αεροτομή ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αποκαλύπτει τον πολύχρωμο μηχανικό της κόσμου. Κοιτάς την Apollo Intensa Emozione από ψηλά και παίρνεις όρκο πως σύντομα θα μεταμορφωθεί σε Νιτσέπτικον!

Όχι ότι το εσωτερικό δεν είναι εξίσου δραματικό. Οι δύο θέσεις είναι ενσωματωμένες στο σασί και κατασκευασμένες στα μέτρα του οδηγού, φέρουν ζώνες αγωνιστικού τύπου ενώ κατ’ επιθυμία του πελάτη μπορούν να αντικατασταθούν με στάνταρ αγωνιστικά καθίσματα.

Το τιμόνι και τα πεντάλ έρχονται αναγκαστικά πιο κοντά ή απομακρύνονται από τον οδηγό ανάλογα το ύψος του ενώ το αγωνιστικού σχεδιασμού τιμόνι φέρει μία σειρά από κουμπιά και διακόπτες που χειρίζονται κάθε λειτουργία.

Το πάνω μέρος του τιμονιού απουσιάζει επιτρέποντας τη θέα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, την ώρα που οι αλλαγές σχέσεων έρχονται μόνο με «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι. Η θερμοκρασία, ο φωτισμός και άλλες λειτουργίες, καθορίζονται μέσω οθόνης αφής 5 ιντσών που βρίσκεται στην… οροφή!

Όλα είναι σε ροσονέρο αντίθεση ενώ υπάρχει και LED φωτισμός εντός της καμπίνας, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο απόκοσμη. Τα ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται τόσο στο τιμόνι, όσο και στα καθίσματα αλλά και κάθε άλλο σημείο του εσωτερικού – άλλωστε όλο το μονοκόκ είναι από ανθρακονήματα.

Η Intensa Emozione φοράει αγωνιστικής φιλοσοφίας αναρτήσεις και κάρμπον-κεραμικά φρένα της Brembo, καθώς το να σταματήσει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι αυτό διότι στα σωθικά της αναπνέει ένας ατμοσφαιρικός V12, χωρητικότητας 6.3lt!

Προσφέρει 780 PS και 105.1 kgm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται μέσα σε μόλις 2.7 sec, επίδοση που έρχεται με αρωγό το χαμηλό βάρος (1250kg). Όσο για την τελική ταχύτητα, ορίζεται στα 335 km/h.

Η Apollo θα κατασκευάσει μόνο 10 Intensa Emozione, αξιώνοντας για κάθε μία το διόλου ευκαταφρόνητο αλλά μάλλον αναμενόμενο ποσό των 2.3 εκατομμυρίων ευρώ!

Νewsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags