Facebook Pixel Bόμβες Ραπτό: "Ανύπαρκτος ο Πρίγιοβιτς - Θα φάει πολλά ο Ολυμπιακός – Φεύγει ο Μπεργκ από ΠΑΟ"!
| 2017-01-30 10:45:00

Bόμβες Ραπτό: "Ανύπαρκτος ο Πρίγιοβιτς - Θα φάει πολλά ο Ολυμπιακός – Φεύγει ο Μπεργκ από ΠΑΟ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Bόμβες Ραπτό: "Ανύπαρκτος ο Πρίγιοβιτς - Θα φάει πολλά ο Ολυμπιακός – Φεύγει ο Μπεργκ από ΠΑΟ"!

Καυτές ατάκες από τον Κωστή Ραπτόπουλο! Ποιο είναι το "έγκλημα" του Ίβιτς και γιατί κράζει τον Χάβο; "Εκτέθηκε ο Ρέτσος, να φύγει ο Μιλιβόγεβιτς - Ο Ουζουνίδης είναι..."!

Ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο έκανε ρεσιτάλ άμυνας και ο Ίβιτς πήρε πολλούς πόντους με το κοουτσάρισμα που έκανε. Ουσιαστικά έπαιζε με 10 εναντίον 10, από πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αφού ο Κλάους ήταν ωσεί παρών. Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή και έκανε ευκαιρίες, άσχετα αν τις έχασε, με παίκτες όπως ο Μάτος, ο Πέλκας, ο Σακχόφ, ιδίως στο πρώτο, ο Μπίσεσβαρ και ο Μυστακίδης. Για τον σκόρερ έχω πει επανειλημμένως ότι η θέση του είναι οχτάρι στο 4-3-3 να είναι δεξιός εσωτερικός μέσος, ούτε εξτρέμ, ούτε σέντερ φορ. Γιατί στο γκολ έρχεται από πίσω με ταχύτητα και επειδή έχει πολύ καλό διασκελισμό.

Έγκλημα με Περέιρα

Το 3-5-2 του Χάβου απέτυχε παταγωδώς. Γιατί στις δύο πλευρές είχε μεγάλο πρόβλημα και ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη υπεροχή. Δηλαδή με τον Μύγα και τον Ρότσα. Ο ένας ταλαιπωρήθηκε από τον Πελκα και τον Λέοβατς και ο έτερος από τον Τζάλμα Κάμπος και τον Μάτος. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει όμως έχει τον σέντερ φορ που θα μετατρέψει την υπεροχή σε τέρμα. Γι' αυτό φωνάζουμε ότι δεν γίνεται να δοθεί ο Περέιρα σε άλλη ομάδα. Είναι μεγάλο έγκλημα και μεγάλη ποδοσφαιρική αδικία.

Στο επόμενο παιχνίδι θα φανεί κατά πόσο ο ΠΑΟΚ πήρε επιθετικό, ο οποίος είναι καλύτερος του Αργεντινού. Για τον Πρίγιοβιτς, το 90% των ΠΑΟΚτζήδων είπαν ότι θα τον περιμένουν. Μου θυμίζει την περίπτωση του Βούλγαρου, του Μπερμπάτοφ, για τον οποίο είχαν την ίδια στάση.

Σεμινάριο από Ίβιτς

Όσον αφορά το κοουτσάρισμα του Ίβιτς, ήδη είχε σκεφτεί, πριν μπει το γκολ, να βάλει τρίτο στόπερ και να βγάλει τον κουρασμένο Μπίσεσβαρ και να περάσει πιο μπροστά μεταξύ φορ και εξτρέμ τον Μυστακίδη, επειδή είναι αθλητικός και μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ήταν πολύ καλή η κίνηση. Και να μην τραυματιζόταν ο Πέλκας, ούτως ή άλλως χρειαζόταν ένας ακόμα κόφτης. Έπρεπε να γίνει η αλλαγή του Κάνιας στο σωστό σημείο. Απλά του βγήκε του Ίβιτς που έπαιξε και με τρία χαφ. Κάνιας, Σάκχοφ και Τσίμιροτ και έλεγε στον Χάβο "όσο και να παίζεις, γκολ για να φάω, πρέπει να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα". Έβγαλε και αντεπιθέσεις με Μάτος, εκπληκτικό Λέοβατς, Μυστακίδη και τέταρτο τον Τσίμιροτ που ήταν εκπληκτικός. Αλλά δεν φάνηκε, επειδή είναι εργάτης μέσα στο παιχνίδι. Έδειξε πως πρέπει να αμύνεται ο ΠΑΟΚ. Έκανε σεμινάριο άμυνας. Πέρασε το κυνικό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δηλαδή, ότι εμείς είμαστε μία ομάδα που παίζει για το αποτέλεσμα.

Πόσο λίγος είσαι ρε Χάβο;

Το ερώτημα σε όλο αυτό το δημιούργημα είναι αν θα βγει ο Πρίγιοβιτς. Αυτός, έτσι όπως τον είδα εγώ, μπορεί να βγει μόνο στα φορτώματα του ΠΑΟΚ με το κεφάλι. Να βγει δηλαδή Ντόκετ ή Γρηγόρης Χαραλαμπίδης. Αν δεν βγει έτσι, δύσκολα θα πιάσει στον ΠΑΟΚ. Εγώ περιμένω περισσότερο τη μεταγραφή του Ενρίκε και σε αυτόν πιστεύω περισσότερο παρά σε αυτόν τον φορ με το βαρύ κορμί. Επειδή ο ΠΑΟΚ όμως κάνει και υπεροχή και καλή κατοχή μπάλας, μπορεί να βγει ο Σέρβος υπό τας συνθήκας του φορτώματος.

Ο Βαρέλα μετά το 75' κουράστηκε πάρα πολύ. Έμοιαζε με σκλάβο την εποχή της ...ποτοαπαγόρευσης. Στο 87' η κίτρινη στον Μυστακίδη ήταν πιο κόκκινη από του Κλάους, αλλά ο διαιτητής εφήρμοσε το γράμμα του νόμου. Ο Χάβος στην τρίτη του αλλαγή μου έδειξε ότι και η θεία μου η Μαρίκα θα έβλεπε πως θα έπρεπε να βγάλει τον Πάουλο και όχι τον Μουνιόθ, για να βάλει τον Λόπες. Δηλαδή παίζουν 11 με 10. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει τρίτο στόπερ και χαφ και αυτός, αντί να ρισκάρεις με έναν χαφ, μου βγάζεις εξτρέμ για να βάλεις εξτρέμ; Πόσο λίγος είσαι ρε Χάβο;

Για την αποβολή θα ήθελα να προσθέσω ότι δύο τινά ισχύουν με τον Κλάους. Ή του έκανε ποδαρικό ...ντουσταμπάνης, πλατυπόδης ή τα πουλιά και οι λαγοί που έχει σκοτώσει ως κυνηγός παίρνουν την εκδίκησή τους. Αλλά άθελά του, θα βγάλει στην επιφάνεια την ανυπαρξία του Σέρβου (Πρίγιοβιτς).

Εκτέθηκε ο Ρέτσος σαν δεξιό μπακ

Βλέποντας το ματς στη Βέροια, το πρώτο σχόλιο που μου ήρθε ήταν ότι η λέξη άμυνα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Μπέντο. Τον σώζουν οι κακής ποιότητας εκτελέσεις των αντιπάλων, το μέτριο υλικό των ελληνικών ομάδων δηλαδή. Η τετράδα Ντε λα Μπέγια, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος δεν επιβιώνει σε καμία των περιπτώσεων, ιδιαίτερα όταν ανεβαίνει η ομάδα ψηλά. Εκτέθηκε ο Ρέτσος σαν δεξιό μπακ. Μάλιστα, θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό ή δεν υπάρχει κατασκοπία ή είναι μπουμπούνας ο Μπέντο. Η Βέροια είναι μία ομάδα με πολύ καλούς εξτρέμ. Και ο Κάλβο και Σαρπόνγκ εναλλάσσονταν και χτυπούσαν τον Ρέτσο. Όχι μόνο αυτό, αλλά τον έβαλε να ανεβαίνει 70 μέτρα πάνω, να παίρνει όλη την πλευρά σε πλάτος. Αυτά τα πράγματα άμα τα δημιουργήσεις στην Τουρκία ή σε κάποιον τελικό Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει με μεγάλο σκορ.

Και εγώ θα έδιωχνα τον Μιλιβόγεβιτς

Στο γκολ που βάζει ο Μιλιβόγεβιτς υπάρχει ευθύνη του τερματοφύλακα. Ο Λόπεθ έχει κάτι μάγουλα, λες και είναι στο στάδιο της αντιβίωσης. Έχει πολλά κιλά και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ο Ρέτσος, να πούμε, ότι δεν ντουμπλαρίστηκε από τον Σεμπά. Και ο Μιλιβόγεβιτς δεν βοήθησε καθόλου αμυντικά. Καλά κάνει και φεύγει. Τα λεφτά που παίρνει ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά. Ο άνθρωπος εκεί που θα πάει, στην Αγγλία, θα βρει άλλους χαφ, κάτι μαύρους γρήγορους. Δεν θα βρει ούτε τον Βασιλαντωνόπουλο, ούτε τον Τόμας και τον Στόιτσεφ. Θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Άρα ο Ολυμπιακός κάνει καλά και τον διώχνει. Απλά ήταν ποιοτικός, είχε δυνατά χτυπήματα της μπάλας και πήρε κάποια γκολ. Και εγώ θα τον έδινα. Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει. Στην επίθεση έχει ατομικά καλούς παίκτες. Το γκολ μπορεί να το βάλει, ο Ιντέγιε, ο Φορτούνης, ο Μανθάτης. Οπότε δεν παίρνει ούτε από εκεί πολλά, αφού του βάζουν τέρματα και άλλοι παίκτες.

Μισή δουλειά κάνει ο Ουζουνίδης

Στα του Παναθηναϊκού, ο Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που είναι καταπληκτικός μεσοαμυντκά. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που διόρθωσε στον Παναθηναϊκό, τη μεσοαμυντική του συμπεριφορά. Έφερε κοντά τις γραμμές, παίζει μαν του μαν στα στημένα και γενικότερα έχει κλείσει τα προβλήματα του Ιταλού που έτρωγε τις αντεπιθέσεις. Κάνει, λοιπόν, τη μισή δουλειά. Από εκεί και πέρα, στο επιθετικό κομμάτι ούτε ατομικά ούτε τακτικά δείχνει ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να ξεμπουκώσει και να δημιουργήσει θέματα. Αυτό είδαμε στην γκέλα με τον Λεβαδειακό. Μία αιτία είναι, ότι υστερεί στις πλευρές, με τον Βλαχοδήμο και τον Μπουμάλ. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι ο Μπεργκ δείχνει ότι το πνεύμα του είναι εκτός Λεωφόρου. Η συμπεριφορά του είναι σαν να λέει "αυτά που πρόσφερα στον Παναθηναϊκό τα πρόσφερα, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω και θέλω να αλλάξω περιβάλλον". Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι είναι ότι ο Μπεργκ δείχνει με τη γλώσσα του σώματος, πως έχει τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει κινήσεις εύρεσης αντικαταστάτη. Ο ίδιος ο Μπεργκ δεν γουστάρει να παίζει εκεί.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags