Facebook Pixel Λέει Γιου-ΝΑΙ στο πλέι οφ!
| 2017-03-05 20:10:00

Λέει Γιου-ΝΑΙ στο πλέι οφ!

Λέει Γιου-ΝΑΙ στο πλέι οφ!

Με τον Γιουνές να σκοράρει ξανά η Ξάνθη νίκησε και τον Πλατανιά στα Πηγάδια (1-0) και βρίσκεται προσωρινά μόνη στην 5η θέση ξεπερνώντας την ΑΕΚ. Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στην εκπνοή οι Κρητικοί

Τα Πηγάδια έχουν εξελιχθεί σε «φρούριο» για την Ξάνθη, η οποία με μεγάλο όπλο την έδρα της βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με το ίδιο σκορ και τον Πλατανιά παίρνοντας ένα αποφασιστικό τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο. Σκόρερ ήταν για ακόμα μια φορά ο Μίρζα Γιουνές, ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πίσω μόνο από τον Μάρκους Μπεργκ στον πίνακα των σκόρερ.

Το παιχνίδι ήταν ένα… κλασσικό ματς Ξάνθης χωρίς πολλές ευκαιρίες. Οι Ακρίτες προειδοποίησαν στο 33’ με τον Γουάλας να χάνει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά έπειτα από κακή έξοδο του Σωτηρίου. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, βρήκαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στο 38’ ο Τριάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σωτηρίου αδράνησε ξανά και ο Γιουνές τον τιμώρησε σκοράροντας με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει μια υπερπολύτιμη νίκη χάρη στον τερματοφύλακά της. Ο Ζίβκοβιτς επενέβη καθοριστικά στο 54’ όταν το σουτ του Μουνάφο άλλαξε πορεία από κόντρα και κατευθύνθηκε προς την εστία του, ενώ στο 71’ έκανε εκπληκτική διπλή απόκρουση σε σουτ του Μανούσου και κεφαλιά του Γιορέντε. Πάντως, είχαν και οι Ακρίτες την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά το σουτ του Τριάδη από διαγώνια θέση στο 65’ κατέληξε στο δοκάρι.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Πλατανιάς διαμαρτύρηθηκε για πέναλτι σε πτώση του Μανούσου από μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη. Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο παίκτης του Πλατανιά έκανε θέατρο και του έδειξε κίτρινη κάρτα. Η φάση είναι δύσκολη, αν και φαίνεται ότι το μαρκάρισμα έχει γίνει εκτός περιοχής.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Λάζιτς (Λουσέρο 68'), Καμαρά (Μεχία 82'), Ντε Λούκας, Τριάδης, Βασιλακάκης (Μάρκος 89'), Γιουνές.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (Γουνδουλάκης 56'), Πριντέτα, Βάντερσον (Αποστολόπουλος 81'), Γιορέντε, Καρυπίδης, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (Στανισάβλιεβιτς 85'), Σίγκνιεβιτς, Μανούσος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags