Facebook Pixel Ο Κ. Νικολακόπουλος: Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού σε περίπτωση Grexit
| 2016-04-01 17:49:00

Ο Κ. Νικολακόπουλος: Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού σε περίπτωση Grexit

Ο Κ. Νικολακόπουλος: Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού σε περίπτωση Grexit

Θα έχει μόνο Έλληνες; Διαβάστε την ανάλυσή του…

Έτσι όπως πάμε, φίλοι μου, και εκεί που οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο. Για την πιο οδυνηρή εξέλιξη. Δηλαδή τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου διεθνώς.

Και επειδή, όπως ξέρετε, ο κάθε ξένος ποδοσφαιριστής που εργάζεται στην Ελλάδα θα έχει δικαίωμα να απαιτήσει τη λύση του συμβολαίου σε μια τέτοια περίπτωση, δεν χάνουμε τίποτα, νομίζω, να ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ που μπορεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει αποκλειστικά από Ελληνες παίκτες! Με την προσδοκία, φυσικά, να μη χρειαστεί και να βρεθεί μια λύση έστω την τελευταία στιγμή, αν και εγώ, απ’ όσα ακούω και βλέπω, δεν είμαι αισιόδοξος.

Τέλος πάντων, ας πούμε ότι, με αφορμή αυτή την ευκαιρία, κάνουμε ένα θέμα με το καθαρά ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού. Και θα δούμε ότι, ακόμη και έτσι, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς και καλούς παίκτες.

Αναλυτικά:   

•    Γκολκίπερ: Καπίνο, Γιαννιώτης (δανεικός στον Πανιώνιο), Χουτεσιώτης, Στρέζος (δανεικός στην Παναχαϊκή)

•    Αμυντικοί: Μπέρτος (δανεικός στην Ξάνθη), Τζανακάκης (δανεικός στην Ανόρθωση), Βούρος, Αυλωνίτης (δανεικός στη Στουρμ), Γούτας (δανεικός στην Ξάνθη), Σιόβας, Τσιμίκας, Σάλιακας

•    Μέσοι: Μανιάτης (δανεικός στη Σταντάρ), Τζανδάρης (δανεικός στον Πανιώνιο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης

•    Επιθετικοί: Κολοβός, Γιαννιώτας (δανεικός στον ΑΠΟΕΛ), Καραμάνος (δανεικός στον Πανιώνιο), Βέργος (δανεικός στην Ελτσε), Μανθάτης

Μιλάμε για 21 παίκτες, μέσα στους οποίους περιλαμβάνω και τους Μανθάτη και Σάλιακα, δύο παιδιά της Ακαδημίας, εκ των οποίων ο πρώτος (έξω δεξιά) έπαιξε φέτος σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου κι ο δεύτερος (ακραίος μπακ) έχει στα πόδια του ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και πέντε Κυπέλλου.

Ας σκεφθούμε μια ενδεκάδα με Καπίνο, Μπέρτο, Γούτα (Αυλωνίτη), Σιόβα, Τσιμίκα, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Γιαννιώτα, Καραμάνο, Κολοβό.

Προσέξτε, για να μην παρεξηγηθώ, εγώ δεν λέω… τι ωραία ενδεκάδα είναι αυτή, ούτε… πανηγυρίζω. Απλώς, παίρνω το αρνητικό σενάριο, στη χειρότερη εκδοχή του.

Ο Ολυμπιακός, ακόμη και σε αυτή την επώδυνη θέση να βρεθεί, την άκρη με κάποιον τρόπο θα τη βρει. Μπορεί να κάνει και κάποιες μεταγραφές Ελλήνων παικτών, άλλωστε. Οπως μπορεί κάποιοι ξένοι παίκτες του να μη φύγουν, για τον Α ή τον Β λόγο. Π.χ. ο Φουστέρ κι ο Σαλίνο. Ή μπορεί να ενσωματώσει παιδιά όπως ο Νίκο Μαρτίνες κι ο Μπεν με τον Ολαϊτάν και τον Σέποβιτς.

Αλλά ας πάμε ένα βήμα παρακάτω: ό,τι και να κάνουν, μπροστά τους πάλι θα βλέπουν τον Ολυμπιακό. Ο,τι και να γίνει, ο Ολυμπιακός θα είναι ο πιο δυνατός σύλλογος, αυτός που θα έχει την πιο δυνατή ομάδα, αυτός που έχει τα οικονομικά του καλύτερα απ’ όλους, ακολουθώντας και το financial fair play της UEFA κ.λπ., κ.λπ.

Ακόμη κι αν αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, όταν με το καλό επιστρέψουν, ο Ολυμπιακός θα είναι ζωντανός στις βαθμολογίες και στην κατάταξη των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι άλλες ελληνικές ομάδες, αντίθετα, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν. Αν το έχουν καταλάβει. Αν δεν το έχουν, κακό δικό τους θα κάνουν. Κακό και του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και κακό δικό τους.

Αυτό που είναι απορίας άξιον είναι το πόσο μικροπολιτικά κινούνται. Λες και δεν αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έρχεται...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/03/2016)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags