Αντί να σταθούμε στο πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί έναν τίτλο που ήταν ήδη στον προθάλαμο της OPAP ARENA, με όλα αυτά που διαβάζω και ακούω τις τελευταίες ώρες και ειδικά μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, μου σχηματίζεται η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να απολογηθεί γιατί διεκδικεί τον τίτλο και όχι γιατί η ΑΕΚ τον χάνει μέσα από τα χέρια της.

Προφανώς και αν ο σανός ήταν νόμισμα, η χώρα μας θα είχε βγει από τα μνημόνια και όλοι θα είχαμε και ένα σπίτι στη Χαλκιδική…

Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε ένα ένα, όσο και αν θέλησα να αποφύγω να μπω σε αυτό το… τρυπάκι και σε αυτή την αρρωστημένη λογική. Επειδή όμως αρρωστημένα μυαλά διαμορφώνουν απόψεις, συγχωρέστε με αλλά ο σανός δεν μπορεί να προσπεραστεί. 

Η πρώτη δόση σανού: «ο Παναθηναϊκός γιατί κατέβηκε στην Τούμπα; Για να φάει τεσσάρα;»

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στην Τούμπα για να πάρει αποτέλεσμα που θα του επέτρεπε την Κυριακή στη Λεωφόρο να παίξει για δυο αποτελέσματα ώστε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από το Πρωτάθλημα. Δεν κέρδισε και πλέον πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Και συνεχίζω: αυτοί που χωρίς ντροπή γράφουν πως ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στην Τούμπα, γιατί δεν έγραψαν με την ίδια λογική πως δεν είχε κατεβεί και στην OPAP ARENA; Δηλαδή τότε η ΑΕΚ έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό, ο Αλμέιδα κέρδισε κατά κράτος τον Τερίμ και έπρεπε να γίνει πρόωρη στέψη. Αλλά στην Τούμπα κατέβηκε για να χάσει. Γελάνε και τα δοκάρια στην εστία του Κοτάρσκι όταν έβγαλε το τετ α τετ του Σπόραρ μην επιτρέποντας το να γίνει το 1-1.

Η δεύτερη δόση σανού: «η ΑΕΚ θα το πάρει αν το πάρει κόντρα σε όλους..»

Με συγχωρείτε ρε παιδιά. Φέρνει ισοπαλία ο ΠΑΟΚ στην Λαμία και οι στοιχηματικές εκείνη τη στιγμή έδιναν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο 1,2! Η ΑΕΚ αν το χάσει θα το χάσει επειδή στο τέλος της σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δέχθηκε μέσα σε δέκα λεπτά δυο γκολ και ενώ είχε προηγηθεί.

Η ΑΕΚ θα χάσει το Πρωτάθλημα γιατί στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της και γνώρισε μια ήττα σε έναν τελικό.

Η τρίτη δόση σανού: «Ο ΠΑΟΚ οφείλει ένα «ευχαριστώ» στον Ολυμπιακό αν πάρει τον τίτλο».

Για να φτάσουμε στο προχθεσινό ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, είχε προηγηθεί ένα ματς ακόμη. Αυτό του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Με νίκη ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του τον τίτλο. Το έχασε καθαρά και δίκαια όπως είπε και ο Μεντιλίμπαρ. Και αναγκάστηκε να πάει να παίξει το ματς με την ΑΕΚ ως ενδιαφερόμενος γιατί πολύ απλά τώρα με τη νίκη που πήρε πάει για δυο αποτελέσματα στη Λεωφόρο ώστε να τερματίσει τρίτος και να μην ρισκάρει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο στον τελικό του Conference ή περιμένοντας τους πράσινους να κερδίσουν τον Αρη στον τελικό. 

Οπότε καλό θα ήταν να ασχοληθούν όλοι αυτοί με το πώς η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο από τα δικά της λάθη και ας αποδεχθούν πως μια ομάδα που κερδίζει κατά σειρά ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ) έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο!

Πάμε και στην τέταρτη και τελευταία δόση σανού: «ο ΠΑΟΚ ελπίζει να βρει έναν αδιάφορο Αρη».

Η πρώτη απάντηση; Δείτε στις στοιχηματικές τις αποδόσεις. Παίζει ο πέμπτος με τον πρώτο. Με τον πρώτο να έχει 20+ βαθμούς διαφορά. Με τον πρώτο να καίγεται για τη νίκη αφού ο τίτλος θα έρθει μόνο με το τρίποντο. Το διπλό του ΠΑΟΚ πληρώνει 1,8! Και καλά κάνει ο μπουκ και το δίνει τόσο. Ερώτηση: αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός υπήρχε περίπτωση να είναι τόσο ψηλά το διπλό;

Με αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: ο Αρης είναι η ομάδα που ΤΙΜΙΑ έπαιξε στα ίσα τους αντιπάλους στα πλέι οφ. Πόσοι πήγαν κουβά με την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ; Με το διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό; Ο Αρης δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε και σε κανέναν. 

Ο Αρης θα πρέπει την Κυριακή να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Το έγραψα και το βράδι της περασμένης Τετάρτης: κανείς φίλος του ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να δει τον Αρη στην Τούμπα να σηκώνει τίτλο. Γιατί να το δεχθεί φίλος του Αρη τώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης;»

Και αν θέλετε να το προχωρήσω και άλλο: θα είναι ένα ακόμη παράσημο για τον ΠΑΟΚ να σηκώσει το Πρωτάθλημα κερδίζοντας μια ομάδα που ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να του το στερήσει…

Και έχω και μια απορία: οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ ασχολούνται με το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αλήθεια μια γραμμή, μια σειρά μια πρόταση για το ματς της ΑΕΚ με την Λαμία δεν θα γραφεί; Συγνώμη γράφτηκαν οι δηλώσεις του Τσιλούλη για το πόσο περήφανος είναι που θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Του ποδοσφαιριστή δηλαδή που δεν έπαιξε απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ…

Για να μην το κουράζω: θα ήταν πιο χρήσιμο και για το μέλλον της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού να γίνει μια κριτική για το πώς δεν παίρνουν το Πρωτάθλημα (οι δυο τελευταίοι), για το πώς μπορεί να χαθεί το Πρωτάθλημα για την ομάδα του Αλμέιδα και όχι γιατί ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να το διεκδικεί την τελευταία αγωνιστική ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ!

Κλείνοντας να σημειώσω πως η έπαρση είναι πολύ κακός σύμβουλος. Και διακρίνω την έπαρση στα social media από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το «χαμηλά την μπάλα» δεν είναι παραδοχή φόβου ή μη πίστης στην ομάδα. Είναι έξυπνη διαχείριση και αυτό κάνει από το βράδι της Τετάρτης ο Λουτσέσκου.

Μεγάλη απώλεια ο Κουλιεράκης. Δεν αφορά αυτό την αξία του Μιχαηλίδη. Που έχει να παίξει ματς από τις αρχές Απριλίου. Με Κουλιεράκη-Κεντζιόρα μαζί ως δίδυμο για παραπάνω από 40 ματς φέτος, υπήρχε χημεία. Αυτό και μόνο ως ερωτηματικό. Οι άλλες θέσεις γνωστές. Ο Σάστρε στη δεξιά πλευρά με τον Ζίβκοβιτς προσφέρουν ασφάλεια και αμυντικά ως δίδυμο. Για αυτό και οι Οτο, Ντεσπόντοφ θα είναι στον πάγκο.