Facebook Pixel Πράσινος μάγκας πήρε... κεφάλι για τελικό - Άφαντος ο ΠΑΟΚ που... φωνάζει! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-12 20:57:00

Πράσινος μάγκας πήρε... κεφάλι για τελικό - Άφαντος ο ΠΑΟΚ που... φωνάζει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράσινος μάγκας πήρε... κεφάλι για τελικό - Άφαντος ο ΠΑΟΚ που... φωνάζει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παθιασμένος και καλύτερος Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον κάκιστο Δικέφαλο με γκολ των Μολέντο-Λέτο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Για ένα πέναλτι διαμαρτύρεται κάθε ομάδα.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Παναθηναϊκός ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας! Οι «πράσινοι» μπορεί να μην πήραν το αίμα τους πίσω για την τριάρα της 28ης αγωνιστικής, αλλά το σκορ του πρώτου αγώνα τον ισχυροποίησε για το παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Επιστροφή «μπαρουτοκαπνισμένων» στον Παναθηναϊκό – έκπληξη με Τσίμιροτ, Κλάους-Μπίσεσβαρ

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, χάρη στις επιστροφές έμπειρων ποδοσφαιριστών που εξέτισαν τις ποινές τους στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επανέφερε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο και Χουλτ αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας και στα χαφ, δίπλα στον Ζέκα επέστρεψε ο Κουρμπέλης. Στις πτέρυγες αριστερά αγωνίστηκε ο Εμποκού, δεξιά ο Βιγιαφάνιες και επιτελικός μέσος ο Κλωναρίδης, ο οποίος έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά ο Βλάνταν Ίβιτς επεφύλαξε μερικές εκπλήξεις στο στήσιμο του ΠΑΟΚ! Ο Σέρβος τεχνικός έθεσε εκτός αποστολής, για λόγους προφανώς τακτικής (αφού δεν υπήρχαν προβλήματα) τον Αθανασιάδη και τον Μπίσεσβαρ, ενώ εκτός αρχικός σχήματος τέθηκε ο Τσίμιροτ. Ο Γλύκος υπερασπίστηκε την εστία των Θεσσαλονικιών, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας και στα χαφ τοποθετήθηκαν Σάκχοφ και Κάνιας. Στις πτέρυγες, ο Κάμπος έπαιξε αριστερά, ο Ενρίκε δεξιά, επιτελικός ο Ουάρντ και επιθετικός ο Κουλούρης.

Άφαντος ο ΠΑΟΚ – γκολ ο Μολέντο

Αν και περισσότεροι περίμεναν, ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει πιο δυνατά στο ματς, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ ψηλά και μπλόκαρε την ανάπτυξη των γηπεδουχων, αναγκάζοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει από πολύ νωρίς συστάσεις στους παίκτες του, να ανεβάσουν τις γραμμές τους.

Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν μετά το 15' και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πόδια τους, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση. Στο 19' οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Μπεργκ, ο οποίος ξέφυγε του Λέοβατς, αλλά έκλινε αρκετά πλάγια, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να φύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Γλύκος έκανε καταπληκτική απόκρουση ύστερα από κεφαλιά του Σουηδού, αλλά στο 21' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0! Ο Βιγιαφάνιες σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε, στη συνέχεια ο Μπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μολέντο τη δεύτερη με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ενθουσιασμός από την επίτευξη του τέρματος ανύψωσε ψυχολογικά το «τριφύλλι», ειδικά τον Μπεργκ που μπήκε πιο ζεστά στο ματς. Οι «πράσινοι» με ωραίο πάσινγκ γκέιμ μετέφεραν και κυκλοφορούσαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη μία μίνι ψυχρολουσία και μπλόκαρε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.

Ο Κλωναρίδης μπέρδεψε όλο το γήπεδο

Το χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει δυνατά άκρα (Μάτος-Λέοβατς, Ενρίκε-Κάμπος), τα οποία όμως στη Λεωφόρο δεν απέδωσαν. Οι παίκτες του Ίβιτς δεν δύναντο να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν τον Βλαχοδήμο, ο οποίος εξελίχθη σε θεατής στο πρώτο μέρος. Μία φορά απειλήθηκε ο Παναθηναϊκός από τους Θεσσαλονικείς. Αυτή ήταν στο 29' όταν ο Ουάρντα βρήκε τον Λέοβατς στα αριστερά, ο τελευταίος έκανε φοβερό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ενρίκε, παρότι ανενόχλητος, τελείωσε τη φάση άστοχα, με τη μπάλα να περνάει πολλά μέτρα, ψηλά, εκτός γηπέδου!

Η φάση που σήκωσε όλο το γήπεδο στο πόδι και το ανάγκασε να φωνάξει γκολ, ήταν στο εκτός περιοχής σουτ του Κλωναρίδη, στο 37', όταν η μπάλα ξεγέλασε τους πάντες, αλλά δεν μπήκε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γλύκου. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Μπεργκ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Φωνές για πέναλτι εκατέρωθεν

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός διατήρησε το πάνω χέρι, ήταν δημιουργικός και κρατούσε περιορισμένο σε παθητικό ρόλο τον ΠΑΟΚ! Οι «πράσινοι» ήταν απειλητικοί,γ κυρίως από αριστερά, απ' όπου ο Ουζουνίδης είχε δώσει εντολή να γίνονται φορτώματα. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δύο ευκαρίες καλές ευκαιρίες, από εκείνη την πλευρά, μία στο 54' με τον Κουλιμπαλί να μην μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Χουλτ (ύστερα από φοβερή συνεργασία με τον Εμποκού) και μία στο 57', όταν ο Εμποκού σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντρα στο πόδι του Μαλεζά και έφυγε κόρνερ.

Φάση όμως βγήκε και από δεξιά, όταν ο Βιγιαφάνιες γέμισε με τον Μπεργκ να σημαδεύει άουτ με το κεφάλι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 61' οι πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Κλωναρίδη από σπρώξιμο του Σακχόφ, το ριπλέι όμως δεν δικαίωσε τις φωνές των γηπεδούχων. Στο 67' ο Σουηδός έπιασε μαγικό γυριστό σουτ, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και πραγματοποίησε θεαματική απόκρουση.

Βλέποντας την ομάδα του πισθάγκωνα δεμένη, ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Πέλκα, αντί του Ενρίκε (στο 58') που φλέρταρε με την αποβολή (πήρε κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Χουλτ) και έδειχνε εντελώς εκτός παιχνιδιού και λίγο αργότερα τον Κίτσιου (αντί του Κάμπος στο 73'). Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να ξυπνήσει από τον λήθαργο και έδινε πολλά δικαιώματα! Στο 70' ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε ξανά για πέναλτι για χέρι του Κρέσπο, που δεν ήταν. Ένα λεπτό αργότερα και οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για την εσχάτη των ποινών, για χέρι του Χουλτ, με τον Μάτος να παίρνει κίτρινη λόγω των εντονότατων διαμαρτυριών του. Η φάση όμως ήταν πολύ δύσκολη για το διαιτητή, αφού η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Σουηδού αμυντικού, ο οποίος όμως δεν το έκανε εσκεμμένα, αφού ήταν με πλάτη στη μπάλα.

Τιμώρησε τον ΠΑΟΚ ο Λέτο

Στο 77' ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος! Ο Κίτσιου βγήκε από δεξιά, αλλά ο Κουλιμπαλί πήγε να απομακρύνει με υπερένταση και στο τέλος της φάσης ο Βλαχοδήμος μάζεψε πριν ο Κουλούρης μπει στη φάση. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδαμε τον ΠΑΟΚ με αξιώσεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατάφερε μετά από λίγα λεπτά να κλειδώσει τη νίκη, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των φιλοξενούμενων.

Στο 84' ο Μπεργκ γύρισε τη μπάλα στον Λέτο που καλυπτόταν και ο Αργεντινός (που είχε περάσει στο 75' αντί του Κλωναρίδη) με πλασέ σημείωσε το 2-0. Μετά το γκολ, η αντίδραση του Ίβιτς ήταν τραγική, έβγαλε χαφ (Σάκχοφ) και πέρασε χαφ (Τσίμιροτ), μία κίνηση που κανείς δεν κατάλαβε, όπως και το κόψιμο του Μπίσεσβαρ από την 18άδα. Πριν το γκολ έγινε άλλη μία αμφισβητούμενη και συνάμα δύσκολη φάση, με τη μπάλα να χτυπά στο χέρι του Κρέσπο. Το πέναλτι δεν δόθηκε και έτσι το ματς έληξε 2-0 υπέρ των «πρασίνων», οι οποίοι πήραν ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπεργκ (91' Ρέις), Ζέκα, Κλωναρίδης (75' Λέτο), Βιγιαφάνιες (87' Μολίνς), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέντο, Εμποκού, Κουλιμπαλί

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Ουάρντα, Κάμπος (73' Kίτσιου), Ενρίκε (58' Πέλκας), Μαλεζάς, Κρέσπο, Κουλούρης, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Κάνιας


Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου),
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστο Μπάλτα (Αχαΐας)
Επιπρόσθετοι: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags