Facebook Pixel O K. Νικολακόπουλος γράφει για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός!
| 2015-03-18 15:04:00

O K. Νικολακόπουλος γράφει για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός!

O K. Νικολακόπουλος γράφει για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του τις εκτιμήσεις του για ένα σημαντικό παιχνίδι, που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό.

 

Πραγματικά σημαντικό στην οικονομία της μάχης του τίτλου το αποψινό παιχνίδι στο Περιστέρι.

Από τη μία ένας Παναθηναϊκός με δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στις 12 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, επίδοση που τον έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω με ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό κι ενώ εκκρεμεί η αφαίρεση τριών βαθμών του για τα γεγονότα στη Λεωφόρο.

Από την άλλη ένας Ατρόμητος αήττητος στο Περιστέρι, όπου μάλιστα έχει κερδίσει και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και Αστέρα και Ξάνθη. Και να καίγεται κι αυτός για το αποτέλεσμα, αφού ισοβαθμεί με τον Παναιτωλικό στην προνομιούχο 5η θέση, με τον ΠΑΣ και την Ξάνθη να καιροφυλακτούν ακριβώς από πίσω τους. Μεγάλο μειονέκτημα του Ατρόμητου ότι ο Παναιτωλικός έχει παιχνίδι με τη Νίκη, άρα τρεις εξασφαλισμένους πόντους. Κατ΄ουσίαν η ομάδα από το Αγρίνιο είναι στο +3…

Με το Νιόπλια ο Ατρόμητος είναι πιο επιθετικός και γενικά μοιάζει πιο καλός απ΄ ότι με τον Σα Πίντο. Όμως, σαν ομάδα μου μοιάζει να μην έχει τις αντοχές του Παναθηναϊκού, που το καλό του ημίχρονο είναι σχεδόν πάντα το β΄. Γι΄αυτό και βλέπεις ότι ο Ατρόμητος στα β΄ ημίχρονά του, από την αρχή της σεζόν, έχει άλλη εικόνα, όχι πάντως προς το καλύτερο, σε σχέση με τα α΄ ημίχρονά του. Το 4-0 με τον ΠΑΟΚ; Ναι, αλλά με τον ΠΑΟΚ από το 40’ και με το σκορ 1-0, με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κλάους.

Αν προηγηθεί το Περιστέρι, θα έχει τύχη, κύρια για να μην χάσει. Για νίκη δύσκολα θα το έβλεπα. Άλλωστε, έχει να κερδίσει μέσα στο γήπεδό του τον Παναθηνϊκό μία ολόκληρη 10ετία. Για την ακρίβεια, σπάνια σώζει και την ισοπαλία (τρεις έχει σε εννιά παιχνίδια, με τα άλλα έξι ματς να τα έχει πάρει ο Παναθηναϊκός).

Αν προηγηθεί ο Παναθηναϊκός, όλα θα γίνουν πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο. Να θυμίσω ότι στο φετινό πρωτάθλημα τα παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε, ήταν αυτά στα οποία άνοιξαν το σκορ οι αντίπαλοί του (1-0 ο Ολυμπιακός, 1-0 η Καλλονή, 4-2 η Ξάνθη, 2-1 ο ΟΦΗ, 1-1 ο Λεβαδειακός, 1-1 ο Πανιώνιος). Ο δε Ατρόμητος δεν έχει ποτέ γυρίσει παιχνίδι, στο οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλός του.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, η μόνη φορά που δεν κέρδισε ανοίγοντας ο ίδιος το σκορ ήταν στην Τρίπολη (1-1), όταν όμως ο Αστέρας τον ισοφάρισε αμέσως. Αλλά κι η μόνη φορά που γύρισε παιχνίδι ενώ έχανε 0-1 ήταν το 2-1 επί του Πανιώνιου στη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις.

Κι οι δύο ομάδες το Σάββατο καθάρισαν στο α΄ ημίχρονο τα παιχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός στον Εργοτέλη κι ο Ατρόμητος με τον Πανθρακικό και μετά φάνηκε πως κράτησαν δυνάμεις για το μεταξύ τους ματς. Η αίσθησή μου είναι ότι ο Νιόπλιας δεν θα βάλει την ίδια 11άδα σήμερα, πολύ απλά γιατί θα χάσει έτσι τη μάχη του κέντρου. Λογικά θα ξεκινήσει ο Φυτανίδης, με τον Πίτου η, τον Μπρίτο αντί του Καράσκο.

Διαιτητής; Δασκαλόπουλος. Γρίφος για εμένα η επιλογή της ΚΕΔ. Είναι το πρώτο σημαντικό παιχνίδι που παίζει φέτος! Από τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά, κάτι σπάνιο, δεν διέρρευσε... γκρίνια. Ίσως γιατί με το ρέφερι από την Κόρινθο έχει εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια στην καριέρα του. Πραγματικά δεν μπορώ να ψυχολογήσω την επιλογή της ΚΕΔ, δεν μπορώ δηλαδή να βάλω στο μυαλό μου πως θα παίξει. Μακάρι να μην ασχοληθούμε το βράδυ καθόλου μαζί του.

Που καταλήγω; Μάλλον το παιχνίδι θα κριθεί στο πρώτο 20λεπτο. Και μετά πιά ύστερα από το 80’…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags