Facebook Pixel Να φτιάξει ομάδα να κερδίζει και τον προπονητή του…
| 2016-02-23 13:02:00

Να φτιάξει ομάδα να κερδίζει και τον προπονητή του…

Να φτιάξει ομάδα να κερδίζει και τον προπονητή του…

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τον ποδοσφαιρικό παραλογισμό που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, κατάσταση που καθιστά το μέλλον δυσοίωνο.

Προσπαθώντας να επιχειρηθεί κριτική με τους όρους του σπορ είχε χαρακτηριστεί ο Αντρέα Στραματσόνι μία από τις τελευταίες ελπίδες για να μπορέσει το «τριφύλλι» να μπει στις ράγες μετά τη λαίλαπα Αναστασίου. Αποτυχημένα (ως προς το έργο τους) στελέχη της ΠΑΕ απομακρύνθηκαν κι έδειχνε λίγο η κατάσταση να ομαλοποιείται. Ήρθαν κάποιες νίκες, με το πρόβλημα σ΄ αυτές να είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκαν στο πραγματικό τους μέγεθος.

Η σοβαρή κριτική τα τελευταία χρόνια στους «πράσινους» είναι ανύπαρκτη, το άλλοθι της αδικίας από τη διαιτησία και το κράτος πότισε τα μυαλά όλων, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιρικός οργανισμός του Παναθηναϊκού να είναι ανήμπορος να πετύχει τα απολύτως προβλεπόμενα κι απαραίτητα στο γήπεδο. Τούτο φαινόταν και είχε επισημανθεί από τα τελευταία ματς Κυπέλλου, που υποτίθεται ήταν και ο κορυφαίος στόχος για φέτος.

Τζόγος στο ματς με τα Γιάννενα, ζημιά στο 0-0 με τον Ατρόμητο στη «Λεωφόρο» και καταστροφή στη ρεβάνς. Στα παιχνίδια αυτά η ομάδα του Στραματσόνι δεν σκόραρε καν… Κατέβηκε στη «Λεωφόρο» να παίξει βαθμολογικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου πέραν της σκοπιμότητας υπήρχε και μεγάλο κίνητρο βάσει γοήτρου, έχοντας να σκοράρει τέσσερα παιχνίδια εντός και να νικήσει εμπρός στο κοινό της από τις 4 Γενάρη.

Προηγήθηκε με 2-0 κι όμως ξανά δεν τα κατάφερε… Ο κόουτς ξέρει καλύτερα απ΄ όλους πόσο μπορεί να παίξει ο καθένας, αλλά να γίνονται αλλαγές με μπόλικη ώρα ν΄ απομένει ο ένας σκόρερ Καλτσάς και ο δις ασίστμαν Βλαχοδήμος είναι επιλογές που δεν μπορούν να εξηγηθούν με το απλό «τόσο μπορούσαν να παίξουν». Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Ιταλός είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν του κάνει ο Πράνιτς που έβγαλε 90λεπτο με τον ΠΑΟΚ και με δεδομένο ότι Χουχούμης και Νάνο δεν είναι στα πλάνα του, μένει η ομάδα δίχως αριστερό μπακ. Ο Μολέδο αναγορεύτηκε στο λίγο που έπαιξε ως ο στόπερ που μαζί με τον Ταυλαρίδη θα είναι άχαστο δίδυμο στόπερ από εδώ και πέρα… Μην γίνει συζήτηση για τις ηλικίες τους και ότι ο πρώτος έμεινε στον πάγκο απέναντι στον «Δικέφαλο» σ΄ όλο το 90λεπτο.

Ο Εσιέν έχει τελειώσει, ο Αμπέντ δεν θυμίζει τον «τοξοβόλο» της πρώτης θητείας του στον Παναθηναϊκό, ο Μέστο επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι είναι απλά ένας κανονικός παίκτης και όχι Μπούρμπος, ενώ ο Λουντ πώς παίζει στον Παναθηναϊκό (προερχόμενος από το ημιεπαγγελματικό φινλανδικό Πρωτάθλημα) είναι απορίας άξιο. Λογικό είναι ν΄ αρχίσει να δίνει χρόνο ο Ιταλός στους παίκτες που έφερε (Εβαντζελίστα και Μαμούτε), με τον δεύτερο να λογίζεται καταχρηστικά – στην κατάσταση που τώρα βρίσκεται – επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!

Τι κάνει ο Στραματσόνι; Έχει καταλάβει προφανώς ότι άλλοθι για όλα υπάρχει διαθέσιμο (το τόνισε μεσοβδόμαδα σε τοποθέτησή του σε μέλη της Συμμαχίας που πήγαν στο Απήλιον ως μομφή για τους ποδοσφαιριστές του) και αντιμετωπίζει με χαλαρότητα όλα τα παιχνίδια λες και είναι στην Ουντινέζε που αρχίζει κάθε σεζόν στην Ιταλία δίχως να έχει κανένα στόχο μόλις σωθεί! Ο Παναθηναϊκός είναι άλλο πράγμα… Δεν αρχίζει το κακό από τον Στραματσόνι, αλλά βάλτωσε κι αυτός.

Σ΄ ένα σύνολο που κανείς δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, που ο αρχηγός Ζέκα έχει αυτήν τη συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο και αποβάλλεται συνεχώς, που μετά από τόσες μεταγραφές καλοκαίρι και χειμώνα το ρόστερ είναι αδειανό κι έτοιμο για εκ νέου ξήλωμα υπάρχει μέλλον; Όταν ο προπονητής αντιμετωπίζει κοτζάμ εντός έδρας ματς με τον διψασμένο για αποτέλεσμα (και για κάποιους τελειωμένο γενικώς) ΠΑΟΚ λες και είναι Ιούλιος και δοκιμάζει σχήματα, τότε για να γίνει η ένταξη στο κλίμα δικαιολογιών που αναπτύσσεται και καλλιεργείται σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να φτιάξει ομάδα για να κερδίζει και τον δικό του προπονητή! Παράνοια…

 

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags