Facebook Pixel Εραψε το πιο λαμπρό αστέρι!
| 2013-04-12 09:31:00

Εραψε το πιο λαμπρό αστέρι!

Εραψε το πιο λαμπρό αστέρι!

Ο Γιώργος Μαζιάς αναλύει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, που παίρνει μορφή... αστεριού πάνω στην πράσινη φανέλα.

Είχε φανεί. Ο Παναθηναϊκός την είχε τη Μπάρτσα. Το έχασε το πρώτο ματς από διαιτησία και αστοχία στο φινάλε. Τώρα όμως το ξεπέρασε και αυτό. Πήγε χαμηλά το σκορ, άγχωσε τη Μπάρτσα και την τελειώσε.

Τώρα, οι Καταλανοί δεν γλυτώνουν στο ΟΑΚΑ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κοινός παρανομαστής ο Διαμαντίδης. Δίχως μεγάλη επαφή με το καλάθι, όταν έπρεπε το πήρε πάνω του. Τρίποντο στο φινάλε και καπούτ η Μπαρτσελόνα που τα περίμενε όλα από τον Ναβάρο. Σοβαρός, οργανωμένος και με πίστη δεν λύγισε όταν βρέθηκε πίσω με 13 πόντους. Με τον Γκιστ και τον Λάσμε να νικούν κατά κράτος τους ψηλούς των γηπεδούχων ο ΠΑΟ πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Οπως και στο πρώτο ματς τα πάντα κρίθηκαν στο ένα σουτ. Στο πρώτο δεν έβαλε τις βολές ο ΠΑΟ, τώρα το έβαλε το τρίποντο ο Διαμαντίδης.

Στις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγάλο διπλό που ουσιαστικά σημαίνει και πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει τόσο σκληρή για να αντέξει στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός γιγαντώθηκε ξανά και με σχέδιο βάζει πλώρη για ένα ακόμη ευρωπαϊκό. Δεν είναι φαβορί. Δεν το χρειάζεται. Είναι όμως η πιο σοβαρή ομάδα από όλες της οκτάδας. Σταθερός και με πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων του δεν μπλοκάρει πουθενά. Προκαλεί φόβο σε όλους. Δεν έχει την πίεση της επιτυχίας. Αυτή είναι δεδομένη και αυτό αποτελεί και το μεγάλο όπλο. Εχει πλάνο και δεν επιχειρεί υπερβολές.

Σιγά - σιγά μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό αναγεννήθηκε. Εξαφάνισε τις όποιες αμφιβολίες και γέμισε αυτοπεποίθηση. Απέδειξε σε όλους ότι είναι ακόμη εδώ και πως όποιος θέλει να τον κερδίσει, θα πρέπει να ματώσει.

Με μοναδικό σούπερ σταρ τον Διαμαντίδη έγινε πιο ομάδα από ποτέ. Δεν περιμένει τις επινοήσεις του ενός, αλλά πάει με μυαλό. Πρόλαβε να χτίσει τρεις φορές μέσα στη χρονιά την ομάδα του και να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα. Ποια άλλη ομάδα το έχει καταφέρει αυτό. Εχει τη φανέλα, έχει τα τρόπαια με τα αστέρια, αλλά από το μηδέν κανείς δεν τα κατάφερε να χτίσει τόσο γρήγορα μια τόσο μεγάλη ομάδα από την αρχή.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κατόρθωμα για τον Πεδουλάκη και την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της σειράς, το τι θα γίνει στο Λόνδινο και το φινάλε της χρονιάς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ράψει αστέρι στη φανέλα του. Ενα ακόμη. Το πιο μεγάλο και λαμπερό. Αυτό της πιο βαριάς φανέλας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ...

Πηγή: SportDay.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags