Facebook Pixel "Ήταν μια κακιά στιγμή, δεν ήθελα να διώξω τον Γκάλη"
| 2013-10-18 18:44:00

"Ήταν μια κακιά στιγμή, δεν ήθελα να διώξω τον Γκάλη"

"Ήταν μια κακιά στιγμή, δεν ήθελα να διώξω τον Γκάλη"

Ο "ευρωκόουτς" Κώστας Πολίτης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης γύρω από το μπάσκετ. Μίλησε για του «μεγάλους» της Αθήνας, για Άρη και ΠΑΟΚ και το ντέρμπι που πλησιάζει ενώ αναφέρθηκε στον Νίκο Γκάλη και στις διαμάχες που είχαν στον Παναθηναϊκό.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Πολίτης χαρακτήρισε ντέρμπι στα λόγια την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ ενώ παρά του ότι είναι πιο κοντά στον «δικέφαλο», έχρισε φαβορί τους «κίτρινους». Επίσις αναφέρθηκε σε παλιές ιστορίες αλά και στην κόντρα που είχε με τον Νίκο τον Γκάλη. «Κάποιοι άλλοι τον έβαλαν σε ταξί να φύγει» είπε χαρακτηριστικά για το επεισόδιο που έγινε σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια που έφυγε ο Γκάλης από το γήπεδο των Αμπελόκηπων στο ημίχρονο και έπειτα «άδοξα» σταμάτησε και το μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Είναι πρώτο παιχνίδι, δεν παρουσιάστηκε καλός, δεν είναι έτοιμος ακόμα, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση για να μπορέσει να χτυπήσει δυνατά παιχνίδια εκτός έδρας. Όλα κρίνονται στο τέλος, ακόμα είναι στην αρχή και υπάρχει ακόμα δρόμος, αυτό που με ξάφνιασε χθες είναι ότι μια ομάδα έμπειρη σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να χάνει στην παράταση».
Για τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι. Έχει καλύτερη ισορροπία ειδικά μέσα στα καλάθια, δεν έχει αποκτήσει τους μεγάλους παίκτες αλλά πήρε παίκτες ικανούς να αναπληρώσουνε τις περσινές αδυναμίες. Πλέον και οι πιτσιρικάδες του έχουν αποκτήσει εμπειρίες αλλά και πολλές εικόνες και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».
Για τον Άρη: «Η εικόνα του Άρη φέτος είναι πολύ θετική. Τον είδα στα δυο παιχνίδια, έχει νέους ικανούς παίκτες, όχι βέβαια για να φτάσει πολύ ψηλά καθώς και χωρίς ξένους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά θεωρώ ότι θα τα πάει πολύ καλά».
Για το ντέρμπι: «Ντέρμπι στα λόγια . Εγώ έχω δουλέψει στον ΠΑΟΚ , είμαι πιο κοντά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Μ’αρέσει ο Άρης όμως, έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καλή χημεία και πολύ ενθουσιασμό. Αν έδινα κάποιων φαβορί θα έλεγα ότι είναι ο Άρης. Ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε καθόλου από πέρσι, δεν πρόβλεψε να πάρει τέσσερα-πέντε παιδιά. Τι και αν έφυγε ο Παπαδόπουλος, καλός παίκτης αλλά θα μπορούσε να καλυφτεί το κενό του. Δεν βλέπω τίποτα καινούργιο στον ΠΑΟΚ αλλά βλέπω στον Άρη όπως είπα».
Για την κόντρα με τον Νίκο Γκάλη στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπήρχε κάτι προσωπικό με τον Γκάλη, δεν ήθελα ούτε να τον διώξω τότε απλά ήταν μια κακή στιγμή, λειτούργησαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν ήταν καλοί προς τον Γκάλη αλλά και προς τα εμένα. Άνθρωποι από την διοίκηση, δεν ήταν αγωνιστικός ο αποκλεισμός του Γκάλη. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία αλλά δεν μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στα 36 του. Μακάρι να ήταν στα 26 ο Γκάλης και να τον είχα μια δεκαετία ακόμα. Τον παραδέχομαι τον Γκάλη αλλά στην εποχή που πρέπει».
Για την ιστορία με το ταξί: «Άλλοι τον πήραν και τον έβαλαν στο ταξί, ο Νίκος θα έφευγε κανονικά με το πούλμαν της ομάδας. Όταν του είπα του Νίκου ότι αφού δεν μπορείς να παίξεις κάτσε στα αποδυτήρια, βγήκα έξω και οι «καλοθελητές» τον πήραν και έφυγαν. Από τότε δεν μιλήσαμε ποτέ, δεν έχουμε βρεθεί κιόλας. Δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως ότι έγινε πριν από 20 χρόνια είναι τελειωμένο. Άμα τον δω τώρα θα ήθελα να μάθω πως είναι η υγεία του αλλά και η οικογένεια του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags