Facebook Pixel «Καιρό είχα να δω την Τούμπα… όρθια»
| 2013-10-25 16:18:00

«Καιρό είχα να δω την Τούμπα… όρθια»

«Καιρό είχα να δω την Τούμπα… όρθια»

Στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κωστίκος, με… αφορμή τα δύο χαμένα πέναλτι του Στοχ στο χθεσινό παιχνίδι. Και αυτό γιατί ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου και νυν μέλος του «ασπρόμαυρου» τμήματος σκάουτινγκ, είχε επίσης χάσει δύο πέναλτι σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου 1982, στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κόρινθο στην Τούμπα (1-0).

Σχολιάζοντας αρχικά τις δικές του χαμένες εκτελέσεις, είπε: «Ήταν τελευταία αγωνιστική και είχα ήδη 19-20 γκολ. Είχα χάσει δύο πέναλτι και όταν κερδίσαμε και τρίτο, πήγα πάλι να το εκτελέσω εγώ και ο προπονητής που είχαμε, αν θυμάμαι καλά ήταν ο Χέερ, φώναζε «Γιώργο όχι...».

Ερωτηθείς δε για το τι δείχνει για την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή το να εκτελεί και δεύτερο πέναλτι μετά από ένα χαμένο πρώτο, ο Γιώργος Κωστίκος απάντησε: «Όλα τα πράγματα έχουν και τη θετική τους πλευρά και την αρνητική. Δείχνει πως δεν σε πτοεί μια κατάσταση και αυτό φάνηκε και μετά τα δύο χαμένα πέναλτι του Στοχ. Δεν πτοήθηκε δηλαδή σε τέτοιο βαθμό που η απόδοσή του να πέσει κατακόρυφα. Υπάρχουν για παράδειγμα ποδοσφαιριστές που μετά από μια λανθασμένη πάσα, δεν «βλέπονται» στο υπόλοιπο παιχνίδι».

Σε ότι αφορά το περιστατικό στον αγώνα κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, όπου ο ίδιος ως προπονητής του ΠΑΟΚ άκουσε τον Γιασεμάκη να του λέει πως δεν αισθάνεται καλά να εκτελέσει πέναλτι; «Εντάξει, συμβαίνουν και αυτά. Την προηγούμενη ημέρα όμως, βλέποντας πως ο Γιασεμάκης είχε δέκα στις δέκα εύστοχες εκτελέσεις στην προπόνηση, τον θεωρείς νούμερο ένα και κάνεις τον σχετικό προγραμματισμό πριν τον αγώνα.

Αναφορικά με την άποψή του για το χθεσινό ματς, ο Γιώργος Κωστίκος σημείωσε: «Με χαροποίησε ιδιαίτερα το ότι είδα μετά από καιρό την Τούμπα… όρθια. Με όλα τα συναισθήματα. Απογοήτευση, χαρά, στενοχώρια, ένταση, σε ένα ματς με πολλές μεταβολές. Βοήθησε πολύ ο κόσμος στο να «γυρίσει» το 0-2 σε 3-2…»

Στο πως βλέπει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ως φίλαθλος ή ως προπονητής, είπε: «Δεν μπορώ να το δω ως φίλαθλος. Το βλέπω ως προπονητής, με την έννοια πως πρέπει να το αναλύω τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Και αυτό γιατί μας ενδιαφέρει και ο αντίπαλος, με την έννοια πως χρειάζεται να τσεκάρουμε τους ποδοσφαιριστές του. Η Μακάμπι έχει καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά, όμως δεν νομίζω ότι πλέον μπορούμε να αξιολογούμε έναν ποδοσφαιριστή από έναν μόνο αγώνα».

Ερωτηθείς δε για το πώς κρίνει την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, δήλωσε: «Όταν έχει επτά βαθμούς και είναι πρώτος στον όμιλό του, έχοντας πολλές πιθανότητες να προκριθεί και ως πρώτος, δεν νομίζω πως μπορούμε να πούμε πολλά. Θα είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα και τον κόσμο να προκριθεί ο ΠΑΟΚ ως πρώτος και να έχει και συνέχεια, γιατί είχε καιρό να δει από κοντά ευρωπαϊκά παιχνίδια λόγω της τιμωρίας».

Έχει όμως ο ίδιος εξήγηση για το ότι δεν υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ; «Αυτό είναι το ιδίωμα των μεγάλων ομάδων. Ποτέ να μην είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και πιστεύω πως κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τσεκάρονται και οι παίκτες, γιατί είναι αλλιώς να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα χωρίς πίεση και αλλιώς σε μια ομάδα με πίεση που κάνει πρωταθλητισμό».

«Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ είναι σε μια φάση που κάθε μέρα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο θα πηγαίνει προς το καλύτερο. Είναι σαν να έχει πέσει πυρηνική βόμβα στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουν γκρεμιστεί τα πάντα και το μοναδικό σπίτι που έχει μείνει όρθιο είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, σκέφτεται πλέον και το ευρώ».

Για το αν τέλος ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Κωστίκος τόνισε: «Μπορεί να προσπαθήσει να το κατακτήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρεις. Πρέπει να είσαι κοντά όμως. Αν το καταφέρεις αυτό, μπορεί να το κατακτήσεις την τελευταία αγωνιστική».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags