Facebook Pixel Κάτι βλέπεις απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό
| 2013-12-10 15:02:00

Κάτι βλέπεις απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό

Κάτι βλέπεις απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό

To πρώτο που βλέπεις σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι το γήπεδο. Οι εξέδρες. Το μισό και παραπάνω «Καραϊσκάκης», δηλαδή, να είναι άδειο το Σάββατο στο ματς με την Τρίπολη. Τα εισιτήρια 15.114. Σχεδόν άδειο το ΟΑΚΑ στο Καλλονή-Παναθηναϊκός. Μόλις και μετά βίας 2.195 τα εισιτήρια. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του. Κάτι το κρύο, κάτι η κρίση με τον κόσμο να μην έχει λεφτά, κάτι το παραποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα, βάλτε τα όλα μαζί στο μίξερ, κάντε τα αχταρμά και βγαίνει το συμπέρασμα. Από κει και πέρα, βέβαια, κόσμος και ΜΜΕ ψάχνουν για πρωταγωνιστές.

Για ήρωες. Κι αν δεν υπάρχουν αυτοί, το ρίχνουν στο ανάθεμα. Οπως και οι δημοσιογράφοι μαζί. Οπως στην περίπτωση του 1-1 της ΑΕΚ με τον Αστέρα Βάρης. Για τα παλιόπαιδα που δεν ξέρουν ποια φανέλα φοράνε και του χρόνου όταν η ομάδα θα παίζει στη βήτα εθνική, οι περισσότεροι από δαύτους θα έχουν πάρει πόδι. Σε απόλυτη συγχορδία ξαναλέμε οπαδοί και δημοσιογράφοι. Πού είναι το παράξενο όμως; Οτι έπαθε θλάση ο Τσιρίλο στα 37 του; Οτι ο Πόποβιτς κάνει αγγαρεία στη γάμα εθνική; Αν ήτανε για παραπάνω, κάτι καλύτερο θα είχε βρει το καλοκαίρι. Ο ίδιος ο Μελισσανίδης είναι που έχει πει πρώτος και καλύτερος: «Αυτή τη στάνη έχουμε, αυτό το τυρί βγάζει». Τα έχει ξαναπεί η ταπεινότητά μου.

Οσα λεφτά μαζεύει η ΑΕΚ, που δεν είναι λίγα, πάνε για το γήπεδο. Για την «Αγια-Σοφιά». Η ομάδα που έχουνε φτιάξει είναι στο τσίμα τσίμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Τόσο μπορούνε, τόσο παίζουνε. Επιλογή τους είναι στην ΑΕΚ να έχουν αυτή την ομάδα. Αντίθετα, χαρές και πανηγύρια στον Παναθηναϊκό. Πράγματι, έκανε την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση. Αυτό δεν γίνεται να το αγνοήσεις ούτε να το πετάξεις στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα όμως, οφείλεις να κάνεις σωστή αποτίμηση. Η Καλλονή έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για τον ηρωισμό της να παίζει συνέχεια εκτός έδρας, αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία. Στην καλή της μέρα πάει και ρίχνει τρία γκολ μέσα στη Βέροια, τρία στη Ριζούπολη και δύο μέσα στο «Βικελίδης». Δεν είναι δηλαδή η ομάδα που θα παίξει άμυνα. Γι 'αυτό και με 24 γκολ παθητικό έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα μετά τη Βέροια με 26 και τον Λεβαδειακό με 25. Πέντε γκολ έφαγε από τη Σκόντα. Τέσσερα από τον Παναιτωλικό. Ξαναλέμε ότι δεν υποτιμάς την εμφάνιση και το 1-0. Δεν σκότωσε όμως κανένα θηρίο. Για να αρχίσει να γίνεται κουβέντα για Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο. Εχει όμως δρόμο μπροστά του. Η σεζόν είναι μεγάλη. Θα πάρει τα μπράβο που του ανήκουν για το 4-0 της Κυριακής, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός είναι ότι το νερό έχει μπει στ' αυλάκι. Οτι αυτή η ομάδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περυσινή χλαπάτσα. Κάτι βλέπεις απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό και κάτι καλύτερο περιμένεις. Να περιμένουμε, λοιπόν, το ντέρμπι της τρίτης θέσης με τον Ατρόμητο το Σάββατο. Αυτά.

Δεν γίνεται να έχεις λεφτά στην τράπεζα, λίγα 'η πολλά, και να μην πληρώνεις την Εφορία

ΝΑ τα λέμε όλα. Σαφώς και οι τρεις κυβερνήσεις από το Μνημόνιο και μετά έχουν πιει το αίμα των Ελλήνων με το μπουρί της σόμπας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Εφορία. Που σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε μισθούς και στα πάσης φύσεως εισοδήματα, έχουν οδηγήσει τους Ελληνες σε μαζική φτωχοποίηση. Καλώς ή κακώς, όμως, υπάρχει αυτό το κωλοκράτος. Που για να λειτουργήσει έτσι όπως λειτουργεί θα πρέπει να εισπραχθούν οι φόροι. Εστω και από το υστέρημα.

Οσων έχουν δηλαδή, γιατί υπάρχουν κι αρκετοί που δεν έχουν και αδυνατούν. Αν είναι, λοιπόν, να το γυρίσουμε στο ντερβισιλίκι, να μην πληρώνει κανένας φόρους και να πέσει η κυβέρνηση, είναι μια λύση. Δεν γίνεται όμως να έχεις λεφτά στην τράπεζα, λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία, και να μην πληρώνεις την Εφορία. Οι άλλοι δηλαδή που πληρώνουνε είναι μαλάκες; Σωστά, λοιπόν, θα ξηγιόνται από δω και πέρα και θα παίρνουν τις καταθέσεις όσων χρωστάνε. Κι αργήσανε. Τώρα, μάλιστα, οι πονηροί θα τις αποσύρουνε και δεν θα βρεθεί φράγκο.

Η συνήθεια στο ψέμα είναι χειρότερη κι από το τσιγάρο

ΟΤΑΝ ακόμα ο Μανώλης Μαυρομάτης ασκούσε την τέχνη της δημοσιογραφίας, τον περασμένο αιώνα δηλαδή, οι συνάδελφοί του στο συγκρότημα Λαμπράκη την πρωταπριλιά του έλεγαν «χρόνια πολλά». Ο δε αθεόφοβος Τάσος Μπούρας πήγαινε στο γραφείο με τούρτα. Δεν λέμε βέβαια ότι επρόκειτο περί απατεώνος. Λέμε για μικρά και αθώα επαγγελματικά ψέματα. Που στη δημοσιογραφία είναι κάτι σύνηθες και ευρέως διαδεδομένο. Ειδικότερα τα παλιά χρόνια που δεν ήταν εύκολη η διασταύρωση. Κάποιοι κακοήθεις, μάλιστα, έχουν να λένε ότι ο Μανώλης Μαυρομάτης επιστρέφοντας από αποστολή από το εξωτερικό είχε φέρει συνέντευξη από πεθαμένο. Συκοφαντίες. Ο εν λόγω Μαυρομάτης, λοιπόν, εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση στην εκπομπή για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σαν ο μαθουσάλας του ρεπορτάζ. Σαν να λέμε ο Μητσοτάκης των αθλητικών συντακτών. Εξις όμως σχετικά με το αθώο (να μην ξεχνιόμαστε) ψέμα δευτέρα φύσις: «Στη Βραζιλία υπάρχουν 750.000 Ελληνες. Εντός έδρας θα παίζουμε». Και τι έγινε δηλαδή που οι Ελληνες της Βραζιλίας υπολογίζονται 25 με 30.000; Μαυρομάτης είναι αυτός. Ο,τι θέλει λέει. Οπως είπε ότι «είχα μεταδώσει στο Λος Αντζελες τον τελικό Βραζιλία-Ιταλία με το γκολ του Μπεμπέτο». Τι σημασία έχει ότι το ματς έληξε 0-0 και πήγε στα πέναλτι; Και δεν πρόκειται περί γεροντικής άνοιας. Η συνήθεια στο ψέμα είναι χειρότερη κι από το τσιγάρο. Δεν κόβεται με τίποτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Μπάγεβιτς έβαλε τις φωνές στους παίκτες της ΑΕΚ επειδή δεν φοβούνται τον Δέλλα;

Οποιος θυμηθεί πότε ήταν το προηγούμενο καλό παιχνίδι του Τζόρβα, θα βρει πότε θα είναι και το επόμενο.

-Observer

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags