Facebook Pixel «Το θέμα είναι ηθικό»
| 2014-01-29 17:37:00

«Το θέμα είναι ηθικό»

«Το θέμα είναι ηθικό»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, μετά την κατάθεση ερώτησης στην Βουλή για το ποσό που πρόκειται να δώσει η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ στη FIBA, ώστε να εξασφαλίσει την “Wild Card” της συμμετοχής στο παγκόσμιο κύπελλο 2014.

Αναλυτικά. όσα είπε ο Τέρενς Κουίκ στον Arena FM 89,4:
Για την υπόθεση της “Wild Card”:
“Έχω την άποψη ότι οι προκρίσεις κερδίζονται μέσα στο γήπεδο, ιδρώνοντας την φανέλα στις γραμμές των αγωνιστικών χώρων. Πέρυσι πήγαμε στο Ευρωμπάσκετ, είχαμε αυτό τον απίθανο Ιταλό προπονητή, χάσαμε και αποκλειστήκαμε. Φέτος μπήκαμε σ’ αυτή την διαδικασία της ΦΙΜΠΑ με τις τέσσερις ‘wild card’, κάτι που μου θυμίζει καζίνο στο Λας Βέγκας. Λέει, λοιπόν, η ΦΙΜΠΑ ότι κάποιες εθνικές ομάδες τηρούν τις προϋποθέσεις, αλλά πρέπει να δώσουν και το… κατιτίς. Μπαίνουμε σ’ έναν ανήθικο πλειστηριασμό, όπως είπε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ και σε μια ιδιότυπη, νόμιμη, δωροδοκία. Μου λένε ότι ξεκινάμε πόλεμο εναντίον του μπάσκετ και ότι αν η Ελλάδα δεν πάει στο Μουντομπάσκετ δεν μπορεί να πάει μετά στο ευρωπαϊκό και θα πρέπει να περάσει μέσα από προκριματικές διαδικασίες. Μα, να περάσει από τις προκριματικές διαδικασίες!

Διαβάζω ότι δεν θα δοθούν χρήματα της Πολιτείας. Ναι, μπορεί να τα έχει πάρει από κάποιο ιδιώτη ή χορηγό. Πάλι, όμως, είναι μια πρόκληση, την ώρα που υπάρχει αυτή η κρίση, η Ελλάδα να δίνει χρήματα για το μπάσκετ, ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση. Είναι ανήθικο μια ομάδα να πληρώνει γα να παίξει μπάσκετ. Η Ιταλία γιατί βγήκε από την διεκδίκηση; Ακόμη και οι… λαδιάρηδες οι Γερμανοί βγαίνουν από την διαδικασία. Αυτό κάτι σημαίνει. Την ερώτηση στην Βουλή την κατέθεσα, η απάντηση θα μου έρθει μετά από 20 μέρες, θα έχει βγει η απόφαση. Το ζήτημα είναι να κινητοποιηθεί ο πραγματικός φίλαθλος, εκείνος που θέλει να κερδίζει η ομάδα του μέσα στο παρκέ, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ και όχι με τα χρήματα στο τραπέζι. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει ο κ. Βασιλακόπουλος. Η διαφωνία μου δεν είναι αν θα τα βρει από κάποιον ιδιώτη τα χρήματα, αλλά το ανήθικο της ιστορίας. Χάσαμε στο παρκέ και θα πάμε με γεμάτη την τσέπη; Μάλιστα, η ΦΙΜΠΑ λέει πως ίσως είναι η τελευταία φορά, που θα χρησιμοποιήσει τον θεσμό της Wild Card”.
Για το γεγονός ότι είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και μέτοχος του… ΠΑΟΚ: “Ισχύει! Μπορεί να είμαι Ολυμπιακός, αλλά είμαι και μέτοχος στον ΠΑΟΚ. Όταν με ρωτάνε ποιόν υποστηρίζω όταν παίζουν μεταξύ τους απαντάω πως όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στον Πειραιά είμαι με τον ΠΑΟΚ και όταν παίζει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα είμαι με τον Ολυμπιακό”.
Για την Θεσσαλονίκη: “Αγαπώ το ιερό τόπο που έχω γεννηθεί, την Θεσσαλονίκη, όχι μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου, για όλους πρέπει να είναι είτε μιλάμε για ΠΑΟΚ, είτε για Άρη είτε για Ηρακλή. Μην ξεχνάτε ότι το μπάσκετ αναγεννήθηκε από τον Άρη και τον Γκάλη, στην Θεσσαλονίκη”.
Για την δημοσιογραφία και την πολιτική: “Εγώ ξεκίνησα ως αθλητικός συντάκτης και είναι τιμή και καμάρι μου αυτό. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο είναι η αθλητική δημοσιογραφία. Έχω να αναφέρω πολλά ονόματα. Ένα από τα κορυφαία είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Με την πολιτική δεν… τρελαίνομαι και μου λείπει η δουλειά μου. ήμουν πολύ πρόσφατα στην Κεφαλλονιά για τους σεισμούς και είχα την κάμερα μου και ένιωθα πιο πολύ δημοσιογράφος. Με την πολιτική νιώθω σα να είμαι στα αποδυτήρια, όπου υπάρχουν οι γνωστές κλίκες! Είναι κοινά τα χαρακτηριστικά…”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags