Facebook Pixel M. Λεάνης για Ολυμπιακό: Το παραμύθι δεν είχε Ντράγκιτς!
| 2014-01-31 13:36:00

M. Λεάνης για Ολυμπιακό: Το παραμύθι δεν είχε Ντράγκιτς!

M. Λεάνης για Ολυμπιακό: Το παραμύθι δεν είχε Ντράγκιτς!

Οταν βλέπεις τον Ντράγκιτς να έχει μείνει στους 5 πόντους και ξέρεις ότι ο Κάλαγουεϊ δεν έχει έρθει καν στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να αναλύσεις ιδιαίτερα τη χαμηλή παραγωγικότητα της Μάλαγα. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα, οι 55 πόντοι που δέχθηκε είναι η δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση για φέτος. Είχε δεχθεί και 53 από την Γαλατά στην πρώτη φάση.

Ο Ντράγκιτς έμεινε στα χαμηλά, οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν τον ρυθμό και δεν άφησαν τους Ισπανούς να τρέξουν και να βρουν εύκολα καλάθια.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη, έχει ρεκόρ 3-2 και ξεπερνά σιγά, σιγά την μίνι-κρίση που πέρασε. Οπως είχαμε πει, το ματς με την Λαμποράλ ήταν κλειδί, ήρθε η νίκη και άρχισε το σερί. Το πρόγραμμα βοηθά να βελτιωθεί η ψυχολογία, ακολουθεί και το ματς με την Εφές στο ΣΕΦ, ώστε να έρθει και τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα. Αν γίνει και το 4-2 σε δύο εβδομάδες – υπάρχει διακοπή τώρα – οι πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι σε θέση ισχύος και θα πάνε στο ΟΑΚΑ για το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Η άμυνα ήταν το κλειδί απέναντι στην Μάλαγα, δεν την άφησε διαδρόμους, εύκολες πάσες, δεύτερες επιθέσεις. Τα μποξ άουτ λειτούργησαν σωστά, οι ψηλοί έκαναν σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, η κάρτα που έβγαλε κάποια στιγμή η στατιστική υπηρεσία της τηλεοπτικής μετάδοσης, έδειχνε τους 22 πόντους από δεύτερες επιθέσεις.

Ο Πρίντεζης με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντάνστον με 12 πόντους και επίσης 6 ριμπάουντ ήταν οι καλύτεροι, αλλά είχαν και τους άλλους ψηλούς από κοντά. Και ο Σίμονς και ο Μπέγκιτς, αλλά και ο Πέτγουεϊ έδωσαν λύσεις… Ο Πέτγουεϊ δεν είναι έτοιμος ακόμα, αλλά μπαίνει στο rotation και υπάρχουν ανάσες και άλλους.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη δίχως να πάρει βοήθεια από τον Σπανούλη κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί μπορεί και δίχως τον αρχηγό του. Στο μπάσκετ ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι ακόμα και όταν δεν έχει σε καλή βραδιά τον καλύτερο, έχει σύνολο για να βρει τις λύσεις. Κι αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός για τη συνέχεια, που φυσικά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Πηγή: Superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags