Facebook Pixel «Πεντάρα» με ανατροπή η Πόρτο, προβάδισμα η Μπενφίκα!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-28 23:59:00

«Πεντάρα» με ανατροπή η Πόρτο, προβάδισμα η Μπενφίκα!

«Πεντάρα» με ανατροπή η Πόρτο, προβάδισμα η Μπενφίκα!

Μεταξύ δύο πορτογαλικών ομάδων θα είναι σίγουρα ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ημιτελικών. Η Πόρτο… σκόρπισε 5-1 την Βιγιαρεάλ που έκανε το λάθος και προηγήθηκε, ενώ η Μπενφίκα νίκησε 2-1 την Μπράγκα.
 

Οι ρεβάνς των δύο αγώνων είναι την άλλη Πέμπτη (5/5).

Μην τους... θυμώσεις, πετάνε φωτιές!

Στο παιχνίδι της Πόρτο, μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει το τελικό αποτέλεσμα. Η Βιγιαρεάλ, η οποία ήταν σχετικά καλύτερη στο πρώτο μέρος, ευτύχησε στο 45’ να προηγηθεί 0-1 με κοντινή κεφαλιά του Κάνι. Το γκολ αυτό όμως, «ξύπνησε» τους «δράκους», οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και… πέταγαν φωτιές. Στο 49’ ο Φαλκάο πήρε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα και κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-1. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, τόσο για την Πόρτο όσο και για τον επιθετικό των Πορτογάλων.

Μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ και στο 61’ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Γκουαρίν. Το γκολ αυτό ήταν πολύ ωραίο και προήλθε από ατομική προσπάθεια. Το τέρμα όμως αυτό… αποσυντόνισε το «κίτρινο υποβρύχιο», που πολύ γρήγορα δέχθηκε άλλα δύο τέρματα. Σκόρερ και στα δύο ο Φαλκάο το πρώτο στο 67’ με προβολή και το άλλο στο 75’ με κεφαλιά. Το χατ τρικ όμως, δεν αρκούσε στον άσο των «δράκων», ο οποίος στο 90’ με κεφαλιά ξανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 5-1. Ήταν το δικό του πάρτι, στο οποίο πέτυχε τέσσαρα τέρματα και έστειλε ην ομάδα στον τελικό.

Πόρτο - Βιγιαρεάλ: 5-1(49`πέν., 67`, 75`, 90` Φαλκάο, 61` Γκουαρίν - 45` Κάνι)

Πόρτο (Αντρές Βίλας Μπόας): Χέλτον, Αλβαρο Περέιρα, Γκουαρίν (79` Σόουζα), Μουτίνιο, Φαλκάο, Ροντρίγκεζ (72` Βαρέλα), Χουλκ (84` Τζέιμς Ροντρίγκεζ), Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι

Βιγιαρεάλ (Μανουέλ Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεζ, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Νιλμάρ (72` Μάρκο Ρούμπεν), Καθόρλα, Κάνι (71` Ματίγια), Καταλά, Βαλέρο (67` Μουμπάρακ), Σοριάνο, Ρόσι, Γκασπάρ

Γκολάρα και προβάδισμα

Στο άλλο παιχνίδι, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός όσο στο Πόρτο, ωστόσο υπήρχαν στιγμές που οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι το 0-0 ήταν το σκορ μετά το 45’. Βέβαια, ο Καρδόσο στο 11’ είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «αετοί» μπήκαν αποφασισμένοι και πολύ γρήγορα σκόραραν .

Στο 50' ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων, Ζαρντέλ πήρε το ριμπάουντ στην κεφαλιά του Καρντόζο στο δεξί δοκάρι της Μπράγκα και με προβολή έδωσε το προβάδισμα στους οικοδεσπότες. Τα πανηγύρια όμως δεν κράτησαν πολύ, αφού στο 53’ ο Βαντίνιο με κεφαλιά και αυτός έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο σημείο όμως αυτό… μίλησε ο Καρντόζο. Ο άσος της Μπενφίκα στο 59’ με μία φοβερή εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» και έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία τριάντα λεπτά, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν και κάποιο τρίτο τέρμα.

Μπενφίκα – Μπράγκα:  2-1 (50' Ζαρντέλ, 59' Καρδόσο – 53' Βαντίνιο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Κοεντράο, Μάρτινς (65' Χάρα), Χάβι Γκαρθία, Πεϊσότο (65' Γκαϊτάν), Αϊμάρ, Σαβιόλα (86' Αΐλτον), Καρδόσο.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Ροντρίγκες, Παουλάο, Σίλβιο, Αλαν, Βαντίνιο, Βιάνα (63' Μοσορό), Σαλίνο, Μεγιόνγκ Ζε (55' Κουστόδιο), Λίμα (84' Κακά).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags