Facebook Pixel Τραύματα από μπαρούτι
Μπάσκετ
| 2015-10-30 19:10:00

Τραύματα από μπαρούτι

Τραύματα από μπαρούτι

O Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι οι Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος είναι οι μοναδικοί που βγήκαν ωφελημένοι από το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη.

H Mπαρτσελόνα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στην καρωτίδα. Οι δύο αναντικατάστατοι (λόγω λειψανδρίας) παίκτες του, Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς, έγιναν μεμιάς στόχος.

Η αμυντική τους αδυναμία πολλαπλασίασε το πρόβλημα και έφερε 2+2 γρήγορα φάουλ στο α’ ημίχρονο και άλλα 1+1 αμέσως μετά την ανάπαυλα, όταν ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε τη μεγάλη ανατροπή.

Βεβαίως, το τρίτο φάουλ του Πάβλοβιτς ήταν τεχνική ποινή, από αυτές που στο ΝΒΑ παραγράφονται άμεσα. Και ποιος του είπε του Μαυροβούνιου να διαμαρτυρηθεί για μία παράβαση που μόνο ο ίδιος είδε; Όπως ανακάλυψε στο ξεκίνημα ο Ραντούλιτσα, δεν παίρνεις εύκολα σφυρίγματα σε έδρες όπως η Βαρκελώνη.

Η ετοιμότητα με την οποία ο σπουδαίος Τσάβι Πασκουάλ σημάδεψε την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού, με αιχμές τον Περπέρογλου και τον Τόμιτς, έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μπορούσε κάλλιστα να επιστρατεύσει μεσοβέζικες λύσεις (με τον Γκιστ στο «5» και με τον Διαμαντίδη δίπλα στους άλλους δύο κοντούς), αλλά δεν το έκανε, τουλάχιστον όχι στο ξεκίνημα.

Οι δύο τινέιτζερς βρέθηκαν μαζί στην πεντάδα στο 6ο λεπτό κιόλας και φυσικά πνίγηκαν, συμπαρασύροντας τους έμπειρους σε ένα καταστροφικό ξεκίνημα (27-13 από 10-9).

Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει αυτό το ματς, ακόμα και αν εμφανιζόταν στο «Παλάου Μπλαουγράνα» πλήρης. Οι μικροί, όμως, θα «ψηθούν» μόνο αν έρθουν σε επαφή με το μπαρούτι.

Τα θαύματα θα χτιστούν πάνω σε τραύματα. Τα τελευταία λεπτά ενός κερδισμένου αγώνα με τον Αρκαδικό ή με την Καβάλα δεν προσφέρονται για απογαλακτισμό των πιτσιρικάδων.

Η Ευρωλίγκα και τα ντέρμπι θα γαλουχήσουν τον Παπαγιάννη, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Λούντζη. Όχι το ανούσιο «garbage time» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν πιστεύω πάντως ότι ο αγώνας της Βαρκελώνης ήταν χαμένος από χέρι. Ούτε χρησιμεύουν σε κάτι οι δικαιολογίες, πέρα από την εσωτερική κατανάλωση.

Η Μπαρτσελόνα είναι σε κακή κατάσταση και δυσκολεύεται να βρει χημεία μέσα από το αλλοπρόσαλλο ρόστερ της. Ο Παναθηναϊκός φανέρωσε τις αδυναμίες της με το μοναδικό του καλό πεντάλεπτο, ενώ η Καρσίγιακα και η Ζιέλονα Γκόρα την ξεγύμνωσαν στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Ένα άστοχο σουτ του Πάβλοβιτς (και η τεχνική ποινή που ακολούθησε) στο 42-35 και μία κακή πάσα αιφνιδιασμού του Καλάθη στο 48-41 (με τιμωρία ένα τρίποντο του Περπέρογλου) άλλαξαν δύο φορές το momentum του αγώνα, όταν οι «πράσινοι» έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη επιστροφή.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης έδειξαν την πραγματική τους ηλικία. Ο Καλάθης και ο Φελντέιν επέπλευσαν και ο Γκιστ πάλευε στις ρακέτες αβοήθητος, αν και έβγαλε τον χειρότερο συντελεστή +/- από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού (-27).

Η περιπέτεια της Βαρκελώνης προσφέρει στον κυπελλούχο Ελλάδας άφθονη τροφή για σκέψη, όπως και η αντίστοιχη της Ρωσίας, αλλά και το α’ ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ο τελευταίος πέρασε χωρίς συνέπειες, αλλά το μονοπάτι της Ευρώπης είναι σπαρμένο με παγίδες και λακκούβες.

Η Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα πάει για στο 3-0, η Ζαλγκίρις πέτυχε στη Σμύρνη το δεύτερο διπλό της (αλλά κουβαλάει και μία ήττα στο Κάουνας), η Καρσίγιακα έχασε από τους Λιθουανούς αλλά νίκησε τη Μπαρτσελόνα, οι Ισπανοί αργά ή γρήγορα θα απομακρυνθούν στον ορίζοντα.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε με την καρδιά του τους θριάμβους επί του Ολυμπιακού και το διπλό στο Αλεξάνδρειο, αλλά η σημαντικότερη φετινή του νίκη ήταν το +12 επί της Καρσίγιακα. Μέχρι νεωτέρας, αυτή είναι το δεκανίκι του στην Ευρωλίγκα.

Ένα δεύτερο ευρωπαϊκό «must win» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Πολωνία.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags