Facebook Pixel Καλά έκανε και έδωσε τον Σκόκο, τώρα τι γίνεται όμως;
| 2011-06-08 01:00:00

Καλά έκανε και έδωσε τον Σκόκο, τώρα τι γίνεται όμως;

Καλά έκανε και έδωσε τον Σκόκο, τώρα τι γίνεται όμως;

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πώληση του Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ

Η πώληση του Σκόκο έναντι 2,8 εκατ. ευρώ ήταν μία σωστή επιλογή της διοίκησης της ΑΕΚ.

Όχι γιατί έχει οικονομικά προβλήματα και με αυτά τα χρήματα θα μπαλωθούν κάποιες τρύπες, αλλά και γιατί η πώληση γίνεται στη σωστή τιμή.

Δεν είναι ένας παίκτης δηλαδή που η πραγματική αξία του είναι 5 ή 6 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ τον στέλνει για 2.8 εκατ. ευρώ.

Απλώς η συγκεκριμένη επιλογή της ΑΕΚ αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν η επιλογή η «Ενωση» να χάσει τον Τζεμπούρ και τον Μπλάνκο χωρίς ευρώ. Διότι να είστε σίγουροι ότι οι Άραβες που ήρθαν και πήραν τώρα τον Μπλάνκο ελεύθερο και του έδωσαν ένα σκασμό λεφτά, δεν θα είχαν πρόβλημα να τον πάρουν ακόμη και αν έπρεπε να δώσουν στην ΑΕΚ και 1 ή 1,5 εκατ. ευρώ. Οπότε, αν η ΑΕΚ είχε φροντίσει να τους ανανεώσει από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και ξεκίνησε τα παζάρια μαζί τους, τώρα θα μπορούσε να πωλήσει και τους τρεις και να γεμίσει τα ταμεία της -και όχι να εισπράξει μόνο από τον Σκόκο.

Τέλος πάντων, αυτά τα λάθη ανήκουν στο παρελθόν, ας πάμε στο σήμερα. Αφού λοιπόν επαναλάβω ότι η πώληση του Σκόκο είναι ένα πολύ επιτυχημένο deal , έρχομαι στο σήμερα και αναζητώ τη λογική και τη χρησιμότητα της μεταγραφής Σιαλμά. Όταν λοιπόν αναρωτιέμαι: «Μα καλά, η ΑΕΚ πουλάει τον Σκόκο και παίρνει τον Σιαλμά», η απάντηση που παίρνω είναι: «Όχι ρε, στη θέση του Σκόκο θα πάρει παίκτη από το εξωτερικό, τον Κίνι π.χ. Επίσης στη θέση του Μπλάνκο θα πάρει καλό παίκτη, τον Μάντζιο π.χ. Eπίσης, θα κρατήσει και τον Λυμπερόπουλο στην επίθεση και μπορεί να πάρει και κάποιον άλλον. Τον Σιαλμά τον πήρε για τέταρτη ή πέμπτη επιλογή».

Και τότε είναι που απορώ ακόμη περισσότερο. Μα, γιατί η ΑΕΚ δεν ανεβάζει ως τέταρτη ή πέμπτη επιλογή για την επίθεσή της τον Νικόλτση ή τον Αμπντουραχμάνι και δίνει ένα συμβόλαιο 200.000 ευρώ για την τέταρτη ή την πέμπτη επιλογή της; Κανείς δεν έβαλε μυαλό από τα περσινά λάθη, όπου η ΑΕΚ γέμισε από ποδοσφαιριστές τύπου Νταντόμο, Έντερ, Αργυρίου και τόσους άλλους, που ήρθαν επειδή ζήταγαν λίγα και τώρα ψάχνουν να τους ξεφορτωθούν;

Αν στην ΑΕΚ θέλουν να κάνουν μείωση, από τα να έχουν 30 παίκτες που θα παίρνουν 200.000 ευρώ ο καθένας και θα είναι αμφιβόλου ποιότητας όλοι, καλύτερα να έχουν 15 που θα παίρνουν από 400 ή 500 χιλιάδες ευρώ και οι υπόλοιποι να είναι πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες. Διότι διαφορετικά η ΑΕΚ θα γεμίσει πάλι με μέτριους παίκτες. Και επειδή η νέα ΑΕΚ, σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε πέρυσι είναι ήδη μείον τους τρεις καλύτερους παίκτες της (Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ), ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ομάδα της σειράς είναι μεγάλος.

Επαναλαμβάνω: Aπό το να πάρει τρεις ή τέσσερις μέτριους επιθετικούς των 200 χιλιάδων ευρώ, που συνολικά θα τις κοστίζουν 1 εκατ. με την εφορία, καλύτερα να πάρει δύο καλούς, να κρατήσει τον Λυμπερόπουλο και να ανεβάσει και δύο από τις ακαδημίες.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags