Facebook Pixel Σε αυτό το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ γιατί συμμετέχει;
Life
| 2011-06-29 00:58:00

Σε αυτό το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ γιατί συμμετέχει;

Σε αυτό το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ γιατί συμμετέχει;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα και την ΑΕΚ

Να ξεκαθαρίσω πως -για τα εσωτερικής κατανάλωσης θέματα- θα αναφερθώ στο φινάλε του κειμένου.

Την στιγμή όμως που όλοι έχουν ξεθάψει τη… ζώνη αγνότητας για να την φορέσουν μέσα στη δύσκολη αυτή εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ πως πλέον η κοροϊδία είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερη.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί οι φίλοι της ΑΕΚ ασχολούνται ακόμα με τη διοργάνωση που λέγεται πρωτάθλημα.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Μήπως για ν’ ακούμε ατάκες σαν αυτή του Γεράσιμου Βεντούρη, πως η «Ένωση» πάει πίσω από τον Παναθηναϊκό για να πάρει κι εκείνη τα κόζια από τη διαιτησία;

Όσο βγαίνουν οι διάλογοι, γινόμαστε σοφότεροι, αλλά επιβεβαιώνονται πλέον και πράγματα που φανταζόταν κανείς μέχρι πρότινος. Όμως η σημερινή ανημπόρια έστω και ενός παράγοντα να αρθρώσει λέξη, όταν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ ρώτησε αν υπήρχε κανένας στην αίθουσα που δεν θέλει να διατηρήσει το αξίωμα του, ήταν ασύλληπτη.

Όσο για εκείνους που έσπευσαν ν’ αναρωτηθούν γιατί δεν ήταν η ΑΕΚ παρούσα, απλά θα τους θυμίσω ότι είναι απούσα εδώ και καιρό από οποιαδήποτε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας. Όπως είχε διευκρινίσει μάλιστα, αν δεν υπέβαλλε παραίτηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα παρευρισκόταν στο Δ.Σ. Όπως και έγινε. Η «Ένωση» τοποθετήθηκε ξεκάθαρα με την ανακοίνωση που έβγαλε πρώτη και δεν… ψέλλισε -όπως έκανε για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που αρκέστηκε να τοποθετηθεί πως ήταν κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Η ομάδα «άρμα από μόνος του» (όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της πρόσφατα) αρκείται να απέχει διακριτικά εδώ και καιρό από τις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκας, αλλά πού και πού στέλνει καμία επιστολή να στηρίξει Μπέο, βάζοντας βέβαια και τα απαραίτητα (συνοδευτικά επεξηγηματικά επιχειρήματα) που έχω αναφέρει ξανά -για να μην αρχίσει να… τσινάει ο κόσμος.

Την ίδια στιγμή, από διάλογο στον οποίο συμμετέχει ο Πατρίκ, εκείνος εμφανίζεται να αποκαλύπτει στον Μάκη Ψωμιάδη πως η μεταγραφή του Μανιάτη κόστισε 200.000 ευρώ. Η ΑΕΚ υπενθυμίζω πως προσέφερε 400.000 ευρώ συν τον Λεονάρντο. Αλλά ακόμα και 1εκατ. ευρώ να έδινε η «Ένωση», μάλλον τύχη για τη συγκεκριμένη μεταγραφή δεν θα είχε. Επίσης, έμαθα πως όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Βεντούρη να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για την ομάδα του στους διαλόγους, εκείνος αρκέστηκε να επιπλήξει τους συναδέλφους με την ατάκα «Εσείς τα βγάζετε και κακώς κάνετε»!

Βέβαια, κρεσέντο ο κ. Βεντούρης έδωσε και το μεσημέρι, λέγοντας μας πως η ΑΕΚ δεν θέλει τον Μαρινάκη για να ελέγχει την κατάσταση πηγαίνοντας πίσω από τον Παναθηναϊκό. Άρα, κάποια κατάσταση υπάρχει και κάποιος την ελέγχει κ. Βεντούρη, έτσι δεν είναι;

Επειδή στην ΑΕΚ πιστεύω ότι ταιριάζει περισσότερο να συμμετέχει σε παραστάσεις πιο κομεντί, πιο μελό, πιο δραματικές (βάλτε ό,τι γουστάρετε) δεν θεωρώ σκόπιμο να συμμετέχει σε… κωμωδίες. Οπότε, αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να παίρνει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα.

Δεν θα με εξέπληττε το να μιλά ο Σταύρος Αδαμίδης με οποιονδήποτε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας. Με πειράζει πολύ που κουβέντιαζε με τον Μάκη Ψωμιάδη κι είναι ακόμα μεγαλύτερη η στενοχώρια, όταν σκέφτεται κανείς πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει μεγάλο κακό στην ΑΕΚ και η ομάδα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί του. Το καταλαβαίνω, όμως, πως όταν είσαι παράγοντας σε μια ομάδα, είναι πιθανό και αναπόφευκτο να μιλάς με όλους.

Τη μη συμπάθεια που έχουν αμφότεροι στον Ντέμη τη γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν ήταν απαραίτητο να τη συζητά ο πρόεδρος της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη -και ειδικά με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το αναδείξουν σε κορυφαίο θέμα. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, η ΑΕΚ συνεχίζει να μην συνδέεται με το «πάρτι». Κι αν βρεθεί κάποιος «ματιασμένος» για κάποιο ματς, ο δρόμος είναι αυτός που ανέφερε ο Αδαμίδης.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags