Facebook Pixel Προπονητής γκέλας ο νέος του Ολυμπιακού!
| 2017-06-07 11:05:00

Προπονητής γκέλας ο νέος του Ολυμπιακού!

Προπονητής γκέλας ο νέος του Ολυμπιακού!

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει ότι το όνομα της πατρίδας του, το Κόσοβο, προέρχεται από την ελληνική λέξη «κοτσύφι»;

Το πρωτάθλημα μας άνοιξε παρτίδες και με Κοσοβάρο προπονητή. Γιατί, όχι.

Το Κόσοβο ή Κοσυφοπέδιο, η πεδιάδα του πουλιού κοτσύφι, είναι έδαφος σέρβικο, όμως επειδή κατοικείται με πάνω από 90% Αλβανούς, ανεξαρτητοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε ως κράτος από 110 χώρες. Όχι και από την Ελλάδα.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός, Φεβρουάριος 2016, στις Βρυξέλλες. Παιχνίδι ομίλου του champions league, που το κερδίζει 1-0 η ομάδα με προπονητή τον Αλβανό από το Κόσοβο Μπέσνικ Χάσι. Μετά από 8 μέρες η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Κέρδισε πάλι η Άντερλεχτ, με 2-1 στην παράταση. Ποιό από τα δύο ματς εκπροσωπεί την προπονητική σκέψη του Χάσι; Ποιό από τα δύο ματς «αποκωδικοποιεί» τον Χάσι;

Η εκτός έδρας νίκη! Όχι το παιχνίδι στο Βέλγιο, διότι η έδρα μάλλον αποτελεί την «αχίλλεια πτέρνα» του Αλβανού. Τι σημαίνει αυτό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο Καραϊσκάκη είναι καταδικασμένος να παίζει επιθετικά, ορμητικά και σε καμία περίπτωση «επιφυλακτικά», σύμφωνα με το προπονητικό DNA του Χάσι.

«Επιτυχία» θεωρείται του Χάσι που μετά δύο δεκαετίες προκρίθηκε στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ ομάδα από την Πολωνία. Μετά, όμως, το πρώτο κιόλας ματς, η Λέγκια στην έδρα της άρπαξε μία ξεγυρισμένη εξάρα (6-0) από την Ντόρτμουντ και γι’ αυτό απολύθηκε ο Χάσι.

Άλλο είναι το αξιοσημείωτο. Πώς προκρίθηκε στους ομίλους η Λέγκια με προπονητή τον Χάσι.

Πέρασε τρεις ομάδες Γ’εθνικής στην Ευρώπη. Και με τις τρεις έδωσε το πρώτο ματς εκτός έδρας. Συγκεκριμένα:

. Με Μοστάρ Βοσνίας 1-1 και 2-0
. Με Τρινσίν Σλοβακίας 1-0 και 0-0
. Με Ντάνταλκ Ιρλανδίας 2-0 και 1-1

Δηλαδή. Η Λέγκια πήρε δύο νίκες και μία ισοπαλία εκτός πρώτα και στην ρεβάνς παραχώρησε δύο ισοπαλίες. Προπονητής «γκέλας» αλλά και σκοπιμότητας ο Χάσι. Αφού, σκέφτηκε, άρπαξα αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, εκτός , γιατί να ρισκάρω στην έδρα μου; Θα παίξω τόσο, όσο να μη χάσω τα κεκτημένα.

Όλα αυτά είναι θεωρίες, βέβαια. Όσο κι αν «δείχνουν» το πορτραίτο του Χάσι. Η εικόνα του θα φωτιστεί περισσότερο στον Ολυμπιακό, που σε κυβικά υπερέχει και της Άντερλεχτ και της Λέγκια.

Ποιός είναι ο νόμος του... ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags