Facebook Pixel Γέλα, Κούβδου μου!
Άλλα Σπορ
| 2011-07-30 09:55:00

Γέλα, Κούβδου μου!

Γέλα, Κούβδου μου!

Ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την επιτυχία της εθνικής γυναικών και για τα ...καρύδια των κοριτσιών, που θα τα ζήλευαν και οι πιο αρρενωποί άντρες.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Εμεναν είκοσι δευτερόλεπτα για τη λήξη του τελικού, οι Κινέζες είχαν απολέσει την τελευταία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν (με παίκτρια παραπάνω) και η κάμερα εστίασε πάνω στην Ελενα Κούβδου, το χαμόγελο της οποίας απλωνόταν από τη Σαγκάη ως τη Βουλιαγμένη και αποτύπωνε το μεγαλείο της στιγμής.

Αν δεν βρισκόμουν εν πλω, στο σαλόνι ενός καραβιού με προορισμό το Ηράκλειο, ασφαλώς θα υπέκυπτα στον πειρασμό να επαναλάβω τη θρυλική ατάκα του Βασίλη Γεωργίου στις 4 Απριλίου του '68, όταν η ΑΕΚ κατακτούσε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού.

Τότε ο Βασίλης είχε πει «γέλα, Χρηστέα μου», εγώ θα φώναζα «γέλα, Κούβδου μου» και θα ήμασταν πάτσι! Ελα όμως που αυτή η υπέροχη, η ασύγκριτη εθνική ομάδα δεν είναι πια πάτσι με καμιά άλλη! Η Ελλάδα της (επιλεκτικής) χρεοκοπίας και των 11.000.000 κατοίκων έβαλε κάτω την Κίνα της ραγδαίας ανάπτυξης και των 1,3 δισεκατομμυρίων ψυχών και απέδειξε ότι (αν και δεν είναι... τραβεστί) έχει... καρύδια, που θα τα ζήλευαν και οι πιο αρρενωποί άντρες.

Μια ομάδα που μας έκανε ευτυχισμένους, μα κυρίως υπερήφανους, και διαθέτει ψυχή, θέληση, αποφασιστικότητα, ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (συν τα προηγούμενα πέντε) μα πάνω απ' όλα μέταλλο, που είναι η πανάκριβη προίκα της. Ε, κορίτσια της παντρειάς είναι, τη χρειάζονται.

Εμείς πάλι, ως ελληνικό έθνος και όχι απλώς ως αθλητική κοινωνία, τις χρειαζόμαστε ως σηματωρούς στην πορεία μας. Αυτή η ομάδα δεν ξεπέρασε απλώς τις προσδοκίες και τον εαυτό της, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα: ξέφυγε από τη φτώχεια και την γκρίνια, άφησε πίσω της τη δυσωδία από το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο και παιάνισε την «εκδίκηση της γυφτιάς»!

Διδάσκουν πολλά μαθήματα αυτά τα κορίτσια και ο καχεκτικός στην εμφάνιση, πλην γίγας σε όλα τα άλλα, Γιώργος Μορφέσης: πώς να δραπετεύεις από το ζοφερό περιβάλλον και να φτιάχνεις την εικονική πραγματικότητα που σου ταιριάζει, πώς να μετατρέπεις τη δυστοπιία σε ουτοπία, πώς να χαλιναγωγείς τα συναισθήματά σου, πώς να διαχειρίζεσαι τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές, πώς να κρατάς καθαρό το μυαλό και πώς να δίνεις (αλλά χωρίς να χάνεις) όλη σου την ψυχή.

Α, για να μην το ξεχάσω: διδάσκουν επίσης και τα στοιχειώδη που είναι και αυτονόητα για το θρίαμβό της: πώς να βάζεις όλα τα κρίσιμα σουτ, πώς να παίρνεις αποβολές, πώς να ελέγχεις το ρυθμό, πώς να κόβεις τον τσαμπουκά των αντιπάλων, να παίζεις ζώνη ανάμεσα στις φουνταριστές τους.

ΥΓ.: Ο μεγάλος ηγέτης της Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ, είχε πει ότι οι γυναίκες μπορούν να σηκώσουν το μισό ουρανό. Προς θλίψιν του, χθες συνειδητοποίησε ότι οι Ελληνίδες γυναίκες μπορούν να τον σηκώσουν όλον κι αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο κεφάλαιο στο περιβόητο «κόκκινο βιβλιαράκι», που μοίραζε στους υπηκόους του την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags