Facebook Pixel Κάν΄το όπως ο Ολυμπιακός!
| 2011-08-29 21:14:00

Κάν΄το όπως ο Ολυμπιακός!

Κάν΄το όπως ο Ολυμπιακός!

Αυτό ελπίζει ο Μπουμσόνγκ για τον φετινό Παναθηναϊκό. Να κάνει ό,τι και ο Ολυμπιακός μετά τον περσινό ευρωπαϊκό του αποκλεισμό από τη Μακάμπι. "Μπορούμε και νταμπλ"!

Καλεσμένος στην Nova ήταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα του Παναθηναϊκού. Παραδέχθηκε πως ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός απογοήτευσε όλους στον σύλλογο, ωστόσο τόνισε πως στην ίδια κατάσταση ήταν πέρυσι και ο Ολυμπιακός και τελικά πήρε πρωτάθλημα. Επίσης, ξεκαθάρισε πως οι πιθανότητες να αποχωρήσει από το “τριφύλλι” είτε τώρα είτε τον Ιανουάριο είναι μηδαμινές, ενώ αποθέωσε και σήμερα την απόκτηση του Ζεάν Μακούν από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Η ζωή μου στην Ελλάδα είναι ευχάριστη και μετά από ένα έτος προσαρμογής ξέρω ήδη πως ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόκειται για ένα ευχάριστο πρωτάθλημα. Θα ξεκινήσω τη δεύτερη χρονιά και ελπίζω να είναι καλύτερη».

Για το ματς στη Κέρκυρα: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας μετά τα αποτελέσματα που είχαμε στην Ευρώπη, η ομάδα δεν είχε την ηρεμία που θα έπρεπε να έχει, υπήρχε μεγάλη πίεση στο πρώτο ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Η ομάδα απέδειξε ότι έχει αλληλεγγύη που πρέπει να βελτιωθεί».

Για τους παίκτες από τις ακαδημίες: «Η κατάρτιση είναι πολύ σημαντική για ένα σύλλογο, όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι σε κρίση, άρα οι σύλλογοι που θα δώσουν στη κατάρτιση τον βασικό λόγο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πολύ καλούς παίκτες και έτσι θα μπορέσουν να τους πουλήσουν για να έχουν έσοδα που θα βοηθήσουν τους συλλόγους. Περισσότερα έσοδα θα δημιουργήσουν πιο σημαντικό πρωτάθλημα, το οποίο θα προσελκύσουν μεγάλους παίκτες. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ιδιαιτερότητες κατά το μέτρο που θέλουμε όλο την βελτίωση του ποδοσφαίρου, θα είναι καλό μερικοί σύλλογοι να δουλέψουν με τον παράγοντα χρόνο και σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε προπονητές όπως ο Γκιρου που θα κάνουν τη δουλειά τους για αρκετό διάστημα»

Για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Αναμφισβήτητα είναι απογοήτευση το να μένεις εκτός Ευρώπης. Φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές και διοίκηση είμαστε απογοητευμένοι, όμως στη ζωή κοιτάς το παρελθόν για ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον χτίζεται με το παρόν και το παρόν για τον Παναθηναϊκό είναι το νταμπλ. Υπήρξαν απογοητεύσεις, όμως φέτος θέλουμε το πρωτάθλημα για να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, καθώς οι ομάδες έχουν δυναμωθεί όπως ο Ολυμπιακός. Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν στη ίδια κατάσταση που είμαστε εμείς φέτος, άρα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι αντίστοιχο».

Για την παραμονή του και το σίριαλ με την πώλησή του: «Φέτος και πριν ξεκινήσουμε τις προπονήσεις έκανα τις διακοπές μου, μετά επέστρεψα στις προπονήσεις με όρεξη και χαρά. Κάποια στιγμή ήμουν προς αναχώρηση, ιδιαίτερα επειδή η ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όμως ήμουν και είμαι υπερήφανος που παίζω στον Παναθηναϊκό»

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει τον Ιανουάριο: «Κάνανε μία διαφορετική επιλογή, αλλά είμαι χαρούμενος που έμεινα. Η πιθανότητα να αναχωρήσω είναι μηδαμινή. Ιδιαίτερα για οικογενειακούς λόγους, καθώς τα παιδιά μου πάνε εδώ σχολείο. Παράλληλα αν κάνουμε καλή χρονιά δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσω».

Για την ομάδα «Boom FC»: «Η μητέρα μου μεγάλωσε σε μία γειτονιά του Καμερούν και μια ημέρα στις διακοπές πήγε στο πατρικό μας σπίτι και είδε κάποια παιδιά που ήθελαν να παίξουν ένα αγώνα. Έγινε το παιχνίδι και τα παιδιά ήταν χαρούμενα και ήθελαν να γίνεται κάθε εβδομάδα. Έτσι, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μία ομάδα. Ξεκινήσαμε με μία ομάδα και τώρα έχουμε πολλές ομάδες διαφόρων κατηγοριών και σήμερα έχουμε 150 παιδιά που παίζουν οργανωμένα ποδόσφαιρο. Το βασικό είναι πως τα παιδιά είναι χαρούμενα που παίζουν όλα μαζί. Είναι ξεκούραστο και βλέπουμε την ουσία του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα όταν βλέπουμε την ελπίδα και τη χαρά που δημιουργεί στον άνθρωπο το ποδόσφαιρο»

Για την πιο όμορφη και την πιο δυσάρεστη στιγμή του στην Ελλάδα: «Πιο όμορφη στιγμή είναι το χαμόγελο της κοπέλας στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που της έδωσα τη φανέλα. Η πιο δυσάρεστη ο πρόωρος αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Για την εφετινή χρονιά: «Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και κοιτάω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και είμαι σίγουρος πως αν η ομάδα είχε την υποστήριξη του κόσμου και την συνοχή από το ανώτερο μέχρι το κατώτερο, τότε ο Παναθηναϊκός θα κάνει μία μεγάλη χρονιά. Η ομάδα είναι καλή, άρα χρειάζεται γαλήνη που θα αφήσει τους παίκτες να δώσουν ό,τι καλύτερο με τον Παναθηναϊκό να γίνεται πρωταθλητής».

Για αυτό που του αρέσει στην Ελλάδα, αλλά και για τις βόλτες του στον Παρθενώνα: «Ναι, πηγαίνω συχνά. Το πιο απλό, το πιο βασικό είναι ο όμορφος καιρός. Έζησα στη βόρεια Αγγλία και μπορώ να σας πω ότι το να ξυπνάς και να βλέπεις τον ήλιο είναι χάρισμα θεού. Σου δίνει ενέργεια»

Τέλος, ο Ζαν Αλέν μίλησε και για τον Μακούν: «Πολύ καλός παίκτης, σαν άνθρωπος θα έλεγα ότι είναι ένας καλός παίκτης για ένα σύνολο και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει μία ενεργητικότητα, μία δυναμική πρώτης τάξεως με τον Μακούν. Δεν είναι θεαματικός, αλλά είναι έξυπνος παίκτης στο παιχνίδι. Είναι πιο αποτελεσματικός από θεαματικός και μπορεί να πετυχαίνει τέρματα»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags