Facebook Pixel Πρεμιέρα για …under!
| 2014-06-12 13:30:00

Πρεμιέρα για …under!

Πρεμιέρα για …under!

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Κροατία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κωδ. ΟΠΑΠ: 300

Ωρα / TV: 23:00 / NΕΡΙΤ

Γήπεδο: ΑΡΕΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (48.234)

Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Παράδοση: Εχουν συναντηθεί δύο φορές και η «σελεσάο» έχει επιβληθεί ισάριθμες φορές. Η πρώτη ήταν σε φιλική αναμέτρηση στο Σπλιτ, τον Αύγουστο του 2005 (2-0) και η δεύτερη, ένα χρόνο αργότερα στο Μουντιάλ της Γερμανίας (1-0).

Αποδόσεις ΟΠΑΠ: 1.25 – 5.00 – 10.00
Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Κροατία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Βραζιλία τα… άκουσε από τον κόσμο που βρέθηκε στο «Μορουμπί» του Σάο Πάουλο, καθώς δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να προσφέρει θέαμα. Στην πρόβα τζενεράλε νίκησε 1-0 τη Σερβία, αλλά δεν ικανοποίησε. Χωρίς ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε λίγες φάσεις, ενώ στην άμυνα δεν έδειξε σιγουριά και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις. Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο μέρος, μόνο που στο 58’ προηγήθηκε, μετά από σέντρα του Τιάγκο Σίλβα και ωραία κίνηση του σέντερ φορ Φρεντ. Η Σερβία είχε δοκάρι στη συνέχεια, ενώ προς το τέλος ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Χουλκ. Η Κροατία απέδωσε αρκετά καλά στο δεύτερο ημίχρονο στη φιλική αναμέτρηση με την Αυστραλία, παίρνοντας τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Νίκιτσα Γέλαβιτς στο 58ο λεπτό. «Το παιχνίδι με την Αυστραλία δεν ήταν φιλικό, αλλά ματς επιπέδου Μουντιάλ. Μπορεί οι αντίπαλοί μας να μην ήταν στο επίπεδο της Βραζιλίας, ωστόσο συνέβαλαν στο να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Στις 12 Ιουνίου η ιστορία θα γράψει άλλα, όμως αν παίξουμε ανάλογα, δεν φοβάμαι. Η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί», τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού. Για την Κροατία, αυτή είναι η 4η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας κερδίσει μόλις μία φορά σε πρεμιέρα το 1998 (3-1 την Τζαμάικα). Ακολούθησαν οι ήττες από Μεξικό (1-0 το 2002) και Βραζιλία (1-0 το 2006).

Επί των αγωνιστικών, στη Βραζιλία πρόβλημα τις τελευταίες μέρες είχε ο Νέιμαρ, αλλά λογικά θα δώσει κανονικά το παρόν στη πρεμιέρα. Στον αντίποδα ο Νίκο Κόβατς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο φορ Μάντζουκιτς και τον Πράνιτς (αριστερός μπακ) που υπέστη βαρύ διάστρεμμα κόντρα στην Αυστραλία. Αμφίβολη η συμμετοχή στην ενδεκάδα του Σίλντενφελντ (στόπερ), καθώς αποκόμισε διάστρεμμα στο τελευταίο φιλικό και δεν είναι 100% έτοιμος.

Πιθανές ενδεκάδες
Βραζιλία (4-2-3-1): Ζούλιο Σέζαρ – Ντάνιελ Αλβες, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο – Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο - Οσκαρ – Χουλκ, Φρεντ, Νέιμαρ
Κροατία (4-2-3-1): Πλετίκοσα - Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ (ή Λόβρεν), Βρσάλικο – Μόντριτς, Ράκιτιτς - Ολιτς, Κόβασιτς, Πέρισιτς – Γέλαβιτς

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η Βραζιλία έχει πολύ καλή άμυνα και σε αυτόν τον τομέα θα στηριχθεί για να πετύχει κάτι καλό σε αυτόν τον θεσμό. Οι γηπεδούχοι θα έχουν και τη πίεση του κόσμου, ο οποίος θα περιμένει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι θεαματικό ποδόσφαιρο και αυτός ίσως γυρίσει μπούμερανγκ για το σύνολο του Φελίπε Σκολάρι. Οι Κροάτες δεν θα ανοιχτούν, ενώ και η απουσία του Μάντζουκιτς λόγω τιμωρίας, τους αποδυναμώνει αρκετά στην επίθεση. Το under είναι στο 1.70 στον ΟΠΑΠ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags