Facebook Pixel Το όπλο τού Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό!
| 2016-06-02 23:15:00

Το όπλο τού Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Το όπλο τού Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ο Γ. Κογκαλίδης αναλύει πώς θα διαμορφωθεί το «ερυθρόλευκο» ρόστερ για τη νέα σεζόν και παρουσιάζει το μεγάλο πλεονέκτημα των πρωταθλητών απέναντι στους «πράσινους».

Ήταν μια φιέστα που δεν είχε κανένα στοιχείο έπαρσης. Καμία υπερβολή, καμία διάθεση για ρωμαϊκή γιορτή. Τα παιδιά των ακαδημιών, ως σαφέστατο μήνυμα για την πρόθεση του Ολυμπιακού να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα, το πανό με το πρωτάθλημα που σηκώθηκε στον ουρανό του ΣΕΦ, η απονομή του τροπαίου και… ώρα για ξεκούραση.

Οι μεγάλες ομάδες δεν χρειάζονται μεγάλες γιορτές, γιατί απλά γνωρίζουν ότι αυτό που έκαναν δεν είναι κάτι παραπάνω από μια μέρα στη δουλειά. Όχι πως υποτιμά κανείς τον τίτλο του πρωταθλητή, όχι πως δεν το χάρηκαν με την ψυχή τους, όχι πως δεν το έζησαν με ένταση. Όμως, γνωρίζουν καλά πως ήδη πρέπει να ασχοληθούν με την επόμενη μέρα στο λιμάνι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λογικά, δεν θα έχει πολλή δουλειά. Ο Βασίλης Σπανούλης θα ανανεώσει το συμβόλαιό του (το αντίθετο θα είναι τεράστια έκπληξη), Χάκετ, Λοτζέσκι και Γιανγκ θα συνεχίσουν και του χρόνου, από τους Έλληνες μόνο ο Τσαϊρέλης δεν είναι στα πλάνα, ενώ αντίθετα θα επιστρέψει (κατά τα φαινόμενα) ο Καββαδάς, που έκανε εξαιρετική χρονιά στον Αρκαδικό.

Ερωτηματικό είναι ο Μιλουτίνοφ, καθώς δεν είναι παίκτης που δεν πρόσφερε, αλλά δεν σκλαβώνεις θέση ξένου για τρίτο ψηλό. Θα φανεί στην πορεία, όμως οι πιθανότητες παραμονής είναι λίγες.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα combo guard που να "σκοτώνει", ένα "4άρι" για να συμπληρώσει τους υπάρχοντες (ο Ουάιτ μοιάζει να είναι μια χαρά), έναν "αντί-Χάντερ" και θα κλείσει το ρόστερ του. Στην ουσία, δηλαδή, ψάχνει για έναν ξένο πρώτης γραμμής και δύο συμπληρωματικούς (αν κι ο όρος είναι αδόκιμος).

Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο των "ερυθρόλευκων" απέναντι στον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο). Έχει έτοιμη ομάδα, έχει παίκτες που γνωρίζονται στο παρκέ, που τους ξέρει ο προπονητής του και ξέρουν τι θέλει από αυτούς, έχει συνοχή, έχει ομοιογένεια, έχει μάθει και από τα ευρωπαϊκά φετινά λάθη.

Το καλοκαίρι μοιάζει να είναι εύκολο για όλους, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι τύχη, καλές επιλογές (είναι λίγες, οπότε κανείς δεν θα πελαγώσει) και ξεκούραση. Συνυπολογίστε ότι Σπανούλης και Πρίντεζης δεν θα έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ξεκούραστοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags