Facebook Pixel Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Παναθηναϊκό!
| 2015-01-14 14:50:00

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Παναθηναϊκό!

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Παναθηναϊκό!

Με γερό τον Μπεργκ είναι μέσα στη μάχη του τίτλου...

Ο τρόπος που σκοράρει, μετατρέποντας μερικές φορές μία φάση από το πουθενά σε γκολ τον αναγάγουν στο μοναδικό αναντικατάστατο μέλος αυτής της ενδεκάδας του «τριφυλλιού»!

Το πιο παραγωγικό πρώτο ημίχρονο των τελευταίων 14 χρόνων για τον Παναθηναϊκό έφερε χαμόγελα στη Λεωφόρο, αλλά και υπογράμμισε τη σημαντικότητα που έχει για τους «πράσινους» η παρουσία του Μπεργκ στην κορυφή.

 

Ο τραυματισμός του Σουηδού στο ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ τούς στέρησε την πληθωρική κορμοστασιά του Σουηδού και την ικανότητά του να «γεμίζει» την περιοχή και να προκαλεί τους πιο πολλούς πονοκεφάλους στους αντιπάλους αμυντικούς. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει ο Μπεργκ, αλλά η όλη παρουσία του αφού τα χαρακτηριστικά του ως κλασικού φορ περιοχής δεν μπορούν να «αντικατασταθούν» από άλλον παίκτη του ΠΑΟ. Και βέβαια ο τρόπος που σκοράρει, μετατρέποντας μερικές φορές μία φάση από το πουθενά σε γκολ τον αναγάγουν στο μοναδικό αναντικατάστατο μέλος αυτής της ενδεκάδας του «τριφυλλιού»!

 

 

ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ πάντως να βρίσκει τα πατήματά του ξανά και τον Ταυλαρίδη να προσφέρει στην άμυνα την αναμφισβήτητη εμπειρία του, αυτός ο ΠΑΟ που στον δεύτερο γύρο έχει μέσα στη Λεωφόρο όλα τα σημαντικά ματς, μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο. Αυτή την ώρα, με τον Ολυμπιακό να έχει ξαναπάρει τα ηνία αφού ανέτρεψε τη διαφορά των πέντε πόντων μέσα σε λίγες αγωνιστικές και να είναι πάλι το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο, ο ΠΑΟ μοιάζει πιο πιθανός διεκδικητής από τον ΠΑΟΚ, που είναι σε ελεύθερη πτώση! Δεν είναι μόνο τα ματς που δεν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, αλλά ακόμη και εκείνα στα οποία νικάει που σου αφήνουν αμφιβολίες για το αν τελικά το ρόστερ του μπορεί να αντέξει σε πίεση πρωταθλητισμού!

 

ΕΤΣΙ Η ΟΜΑΔΑ του Γιάννη Αναστασίου που ήδη έχει πάει στον πρώτο γύρο σε Νέο Φάληρο, Τούμπα, Τρίπολη, Αγρίνιο, Γιάννενα, Ξάνθη έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Και αν δεν μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο, τουλάχιστον έχει την ομάδα και τη φόρμα για να πάρει από την κανονική περίοδο προβάδισμα για τα πλέι οφ και τη δεύτερη θέση που θα οδηγήσει και πάλι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΣΕ ΑΥΤΗ την προσπάθεια το «κλειδί» είναι στα πόδια του Μπεργκ. Ο Σουηδός αποδεικνύεται η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας στη μετά την πολυμετοχικότητα εποχή, δηλαδή ύστερα από την άφιξη του Τζιμπρίλ Σισέ το 2009. Είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης στην υλοποίηση των σχεδίων της ομάδας και πρέπει να παρακαλάνε στον ΠΑΟ να είναι γερός διότι το πόσο έλειψε φαίνεται τώρα που επέστρεψε.

 

ΕΚΕΙΝΟ που ξεχωρίζει επίσης σε αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, που έφερε καταιγίδα από γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η εξαιρετικά καλή εικόνα του Πέτριτς ως «δεκάρι». Ο Κροάτης που και με τον Πανθρακικό είχε παίξει πιο πίσω, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, μπορεί να αποτελέσει το κρυφό χαρτί του Αναστασίου σε αυτή την κούρσα του δεύτερου γύρου. Αν προσθέσουμε πως ο Καρέλης παραμένει σταθερός και ο Κλωναρίδης ανεβαίνει διαρκώς, ο Παναθηναϊκός με την προσθήκη και του κεφάτου Σωτήρη Νίνη έχει πάρα πολύ ποιοτικές επιλογές από τη μέση και μπροστά. Λύσεις σαφώς περισσότερες από τον ΠΑΟΚ πάντως.

 

ΛEΝΕ πως τρώγοντας έρχεται και η όρεξη. Για τους «πράσινους» αυτή η εμφάνιση με τον Εργοτέλη μπορεί να αποδειχτεί ως η κομβική που άλλαξε τη ροή της σεζόν.

 

 

ΚΡΙΣΗ; ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;

 

Οταν η Μπαρτσελόνα παίζει όπως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ακούγεται αστείο να θεωρούμε πως περνάει κρίση. Με τον Μέσι να υπενθυμίζει πως παραμένει χαρισματικός, ακόμη και σε μία σεζόν που δεν κάνει εξωγήινα πράγματα, και τον Νέιμαρ να δείχνει την κλάση του, η Μπάρτσα άρπαξε από τον λαιμό τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας και τη χτύπησε στο έδαφος αλύπητα! Οποιος πάντως είδε την άνεση με την οποία η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Ατλέτικο και πώς διαχειρίστηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά ακόμη και το ανύπαρκτο εις βάρος της πέναλτι, μπορούν να καταλάβουν πως το να κάνεις κουβέντες για κρίση σε μία ομάδα με τόσο ταλέντο είναι σαν να πετροβολάς τον άνεμο. Κρίση; Ας σοβαρευτούμε. Απλά η Μπάρτσα έχει βάλει τον πήχη ψηλά τα τελευταία οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα όταν ξαναγίνεται... γήινη σε κάποια παιχνίδια, να μιλάμε για κρίσεις και κουραφέξαλα!

 

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα βλέποντας το πώς οι παίκτες του Σιμεόνε έμοιαζαν με χαμένους προσκόπους σε εκδρομή στο δάσος, σε αυτό το εφιαλτικό βράδυ στο «Καμπ Νόου».

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags