Facebook Pixel Παναθηναϊκός επικίνδυνος και χωρίς Μπεργκ στην Τούμπα
| 2017-04-08 10:34:00

Παναθηναϊκός επικίνδυνος και χωρίς Μπεργκ στην Τούμπα

Παναθηναϊκός επικίνδυνος και χωρίς Μπεργκ στην Τούμπα

Δεν υπάρχουν προγνωστικά στο μεγάλο ματς της ημέρας, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Οπωσδήποτε γέρνει προς την πλευρά του γηπεδούχου, όχι τόσο λόγω έδρας, όσο επειδή διαθέτει ποδοσφαιριστές καλύτερους. Σ’ ένα ντέρμπυ, όμως, η ποιοτική διαφορά στο ρόστερ πιθανόν να μείνει στα αποδυτήρια.

Δεν παίζει ο Μπέργκ. Και λοιπόν; Είναι απώλεια, για τον Παναθηναϊκό. Και λοιπόν. Η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή, τι άλλο; Μια τέτοια αναμέτρηση, όπως η αποψινή στη Θεσσαλονίκη, προσφέρεται για να πλησιάσουμε αιώνιες αλήθειες της μπάλας. Κι όχι να κάνουμε προβλέψεις. Να πέσουμε στη νοσηρή παγίδα των προγνωστικών.

Τι έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν, όχι μόνον μια και εκατό φορές. Ομάδα να εμφανίζεται περισσότερο απαιτητική, να παίρνει αποτέλεσμα με απουσία, με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της.

Ο Μπεργκ είναι μακράν ο πιο πολύτιμος παίκτης του Παναθηναϊκού. Και λοιπόν; Τίποτα δεν αποκλείει στο συγκεκριμένο παιχνίδι η απώλεια του να περάσει απαρατήρητη. Μόνον; Και να ωφελήσει τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η παράλογη ομορφιά του ποδοσφαίρου. Η γοητεία του ποδοσφαίρου. Η πουτανιά του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός να παραταχθεί με τέτοιο τρόπο για να καλύψει την απουσία του Σουηδού, αλλά και ο ΠΑΟΚ να λάβει υπ’ όψιν του στο αγωνιστικό του πλάνο την απώλεια του αντιπάλου του, και αντί κερδισμένος, να βγει χαμένος. Φιλολογίες ποδοσφαιρικές, τι άλλο.

Υπ’ όψιν και το άλλο. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από σερί νικών σε τρία ντέρμπυ. Με αντιπάλους ομάδες κορυφής. Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο.

Και το τελευταίο. Εκτός του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός θα έχει κι’ άλλες απουσίες, αναγκαστικές και σκόπιμες. Μήπως ο ΠΑΟΚ χωρίς το... καταλάβει, υποτιμήσει τον αντίπαλο του τον οποίον θα αντιμετωπίσει και τρεις ημέρες αργότερα για το κύπελλο.

.................................................

Πόσα παιχνίδια πούλησε η Βέροια, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags