Facebook Pixel Η... αγκαλιά του Ματ και ο κακός δαίμονας
| 2015-09-11 22:35:00

Η... αγκαλιά του Ματ και ο κακός δαίμονας

Η... αγκαλιά του Ματ και ο κακός δαίμονας

Η... προθέρμανση της Εθνικής ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και μπροστά της ανοίγεται ο επόμενος σταθμός αυτού του γοητευτικού ταξιδιού, που την οδηγεί πρώτα στην αγκαλιά του Λοτζέσκι και, αν τη σκαπουλάρει από εκεί πάνω, στους κακούς δαίμονές της! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής

Εξοχα, φίλοι μου, στη Λιλ, όπως (θα) έλεγε και ο ναύαρχος Γελεβουρδέζος στην ταινία «Δεσποινίς διευθυντής»: στη Λιλ, όπου αύριο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο με στόχο την είσοδο στην οκτάδα, από την οποία είχε εξοστρακιστεί πριν από δυο χρόνια στη Λιουμπλιάνα...

Να, λοιπόν, που οι Κάτω Χώρες έχουν την τιμητική τους στην ατζέντα μας, καθώς μετά τους Ολλανδούς -και από τη στιγμή που λύθηκε in extremis ο γόρδιος δεσμός στη Ρίγα- η Εθνική θα βρει μπροστά της τους Βέλγους, οι οποίοι φρόντισαν να μας αφήσουν το μπιλιετάκι τους στις 9 Αυγούστου στην Αμβέρσα: αυτοί υπήρξαν ο πρώτος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωμπάσκετ και μάλιστα επικράτησαν με 64-59, απόντων του Σπανούλη και του Μπουρούση και με τον Φώτη Κατσικάρη να δέχεται τεχνική ποινή.

Ετερον εκάτερον όμως: έναν μήνα αργότερα οι δυο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες σε μια μάχη που έχει ως λάφυρο την πρόκριση στην οκτάδα και γίνεται η μέσω Ισπανίας ή Πολωνίας γέφυρα προς τη ζώνη των μεταλλίων, που τόσο πολύ μας έχουν λείψει από το 2009 και πέρα.

Οι Βέλγοι συμμετέχουν για τρίτη φορά στη σειρά στο Ευρωμπάσκετ και προσδοκούν να ξεπεράσουν την ένατη θέση που κατέλαβαν πριν από δυο χρόνια. Στην πρώτη φάση επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους νικώντας τους Λιθουανούς (με το buzzer beater του Ματ Λοτζέσκι) και προφανώς ο γκαρντ/ φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται σε αυτό το επίτευγμα, αλλά θέλει να στείλει νωρίτερα από την αφεντιά του τον Σπανούλη, τον Πρίνετζη και τον Μάντζαρη σαν πεσκέσι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο!

«Πρόκειται για μια καλή ομάδα που κανείς δεν πρέπει να την υποτιμήσει» είχε αποφανθεί ο Κατσικάρης μετά τον φιλικό αγώνα στην Αμβέρσα και ιδού η Λιλ, ιδού και το πήδημα. Ο Εντι Κάστιλς παρουσιάζει ένα συμπαγές, ισορροπημένο, αθλητικό και σκληρό γκρουπ, στο οποίο από ατομικής πλευράς ξεχωρίζουν ο Ματ Λοτζέσκι, ο Αξελ Ερβέλ, ο Σαμ Φαν Ρόσομ, ο Τζόναθαν Τάμπου και ο Πιερ Αντουάν Ζιλέ.

Στην τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ στις 11 Ιουνίου του 1979 στο Τορίνο η Εθνική είχε επιβληθεί με 92-68, ενώ το σκορ στα επίσημα μεταξύ τους ματς είναι 8-1 υπέρ της Ελλάδας.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags