Facebook Pixel Ψυχή μεγάλη, ψυχή Παναθηναϊκή! - Ο Μπουρούσης... καθάρισε Μπάρτσα και Μπαρτζώκα
Μπάσκετ
| 2017-01-24 23:23:00

Ψυχή μεγάλη, ψυχή Παναθηναϊκή! - Ο Μπουρούσης... καθάρισε Μπάρτσα και Μπαρτζώκα

Ψυχή μεγάλη, ψυχή Παναθηναϊκή! - Ο Μπουρούσης... καθάρισε Μπάρτσα και Μπαρτζώκα

Ο αγχωμένος Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 71-65 με κορυφαίο τον Έλληνα σέντερ (14π., 11 ριμπ.)

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε τη διαφορά που αναζητούσε, αλλά και η νίκη με 71-65 του αρκεί, αφού τις δύο ομάδες τις χωρίζουν τρεις νίκες. Πολύτιμο αποτέλεσμα για τους "πράσινους", που παίζουν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την Πέμπτη. Φοβερό ματς του Μπουρούση (14π. 11 ριμπ.), που έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, καθώς λόγω του τραυματισμού του Σίνγκλετον, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και "αέρα" στο παιχνίδι του, καθώς αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για τον Τσάβι Πασκουάλ. Πολύ καλή άμυνα από τους "πράσινους", που κράτησαν χαμηλά τους Καταλανούς. 

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός πόσταρε τον Ράις με τον Καλάθη και βρήκε αμέσως δύο τρίποντα (Γκάμπριελ, Μπουρούσης) από τις πάσες του διεθνούς γκαρντ για το 6-2. Πολύ χαμηλός ήταν ο ρυθμός, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν περισσότερο στο λόου ποστ. Οι πράσινοι είχαν 1/8 δίποντα και το μοναδικό εύστοχο ήταν σουτ από μέση απόσταση, αστοχώντας σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες μες στη ρακέτα, με το δεκάλεπτο να λήγει 15-13.

Ο Σίνγκλετον με 2/2 τρίποντα και ένα κερδισμένο φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να χτίσει μια μικρή διαφορά, έχοντας ως βάση την καλή του άμυνα. Το σερί των γηπεδούχων έφτασε το 12-0 (34-25 στο 18` από το 22-25 στο 14`). Ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο Σίνγκλετον έκανε τη διαφορά απέναντι στους βαρύτερους ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Πολύ καλή αμυντική δουλειά από τους "πράσινους", είχε βγάλει τον Ράις εκτός παιχνιδιού με μόλις 2 πόντους, 2 ασίστ, αλλά και 3 λάθη, με το ημίχρονο να λήγει 36-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Καλάθης έστειλε τη διαφορά στους 10 (39-29) με πολύ κακό ρυθμό, λάθη επί λαθών από τους παίκτες των δύο ομάδων και τον Ράις να μειώνει 41-36 στο 23`. Ο Παναθηναϊκός παρότι νευρικός στην επίθεση, είχε πάντως τον έλεγχο του ματς, χάρη στην καλή του άμυνα, καθώς ό,τι καλάθι δεχόταν, το δεχόταν με αίμα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μπουρούσης με double-double (10 πόντοι και 10 ριμπάουντ) με το δεκάλεπτο να λήγει 54-46. Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στα ριμπάουντ σ' αυτό το δεκάλεπτο και έτσι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, παρά την (εκτελεστική) άνοδο του Ράις

Με 8-1 σε δύο λεπτά, η Μπάρτσα μείωσε στον πόντο στο 33` και είχαμε ντέρμπι... Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τις προσωπικές φάσεις του Τζέιμς και μετά ο Σίνγκλετον ξεμπλόκαρε - όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο - τον Παναθηναϊκό. Το σουτ του επανέφερε τη διαφορά στους 7 πόντους (35`). Οι πράσινοι μετά το 69-65 από τον Κόπονεν, έβγαλαν μια φοβερή άμυνα με Μπουρούση και ο Τζέιμς σκόραρε για το 71-65, αφού ο Κλαβέρ αστόχησε σε τρίποντο και μετά έκανε αιρμπολ σε λει απ (!). Στα 22` ο Κόπονεν έκανε λάθος, η Μπαρτσελόνα δεν έκανε φάουλ και το ματς έληξε 71-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags