Facebook Pixel Πήγαμε για Νάνι... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-31 23:29:00

Πήγαμε για Νάνι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήγαμε για Νάνι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Ελλάδος παρουσιάστηκε ανέτοιμη στο φιλικό με την Πορτογαλία (0-0), δημιούργησε μία ευκαιρία με τον καλό «Φέτφα», ωστόσο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Πάντως πάλι δεν μας νίκησαν!

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό της Ελλάδας στην Πορτογαλία, με την Εθνική να παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, να δημιουργεί μία ευκαιρία σε όλο τα ματς, αλλά και την ίδια ώρα να μην απειλείται ιδιαίτερα.

Αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.


Καμία έκπληξη από Σάντος...

Στο πρώτο μεγάλο φιλικό λίγες ημέρες πριν από το Μουντιάλ, ο Φερνάντο Σάντος δεν επιφύλασσε εκπλήξεις και παρουσίασε την ενδεκάδα που όλοι περιμένουμε να δούμε πάνω – κάτω και στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Βραζιλιάνος κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Καρνέζη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά – Παπασταθόπουλο και στα άκρα τους Χολέμπας – Τοροσίδη. Στα χαφ ήταν οι Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης, στα άκρα οι Σαμαράς – Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Προβλήματα στην άμυνα – σοκ με Παπασταθόπουλο

Η Ελλάδα μπήκε κάπως... κοιμισμένη στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα μόλις στο πρώτο λεπτό ο Έντερ να πάρει την κεφαλιά από πολύ κοντά και τον Καρνέζη όμως να μπλοκάρει σταθερά. Η φάση αυτή δεν «βελτίωσε» την εικόνα της Εθνικής, η οποία έδειχνε... ασύνδετη και με πολλά προβλήματα στην άμυνα και στην ανάπτυξη. Οι Πορτογάλοι απείλησαν στο 6' και στο 7' με δύο συνεχόμενα κόρνερ, ενώ στο 14' το σουτ του Βελόσο από καλή θέση έφυγε άουτ. Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, ενώ η Εθνική δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Απείλησε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Τοροσίδη που έφυγε αρκετά μέτρα άουτ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Παπασταθόπουλο να στραβοπατά και να φεύγει με ένα τράβηγμα στο 41'. Την θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Μόρας.

Καραγκούνης, Γκέγκας και ο καλός «Φέτφα»!

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν βελτιώθηκε αισθητά και παρά την είσοδο των Καραγκούνη, Γκέκα, Φετφατζίδη και Βύντρα, η Εθνική δεν μπόρεσε να ανεβάσει ταχύτητα. Οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή της μπάλας, η Ελλάδα για είκοσι λεπτά έπαιζαν πίσω από το κέντρο και απλά έδιωχναν εύκολα τις αμέτρητες σέντρες των γηπεδούχων. Στο τελευταίο τέταρτο ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε ρυθμούς, κέρδισε κάποια στημένα έξω από την αντίπαλη περιοχή και στο 84' έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία (και μοναδική στο ματς), όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε ωραία την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια έκανε το σουτ, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια ο Μπέντο. Έτσι λοιπόν το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε...

* Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά εν όψει Βραζιλίας, στις 3 και 6 Ιουνίου στις ΗΠΑ, με αντιπάλους τη Νιγηρία και τη Βολιβία.






Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Εντουάρντο (46’ Μπέτο), Κόστα, Άλβες, Περέιρα, Νάνι, Βελόσο, Αλμέιδα, Γουίλιαμ, Πόστιγκα (46’ Αλμέιδα), Βαρέλα (70’ Βιεϊρίνια), Έντερ (65’ Αμορίμ)

Στον πάγκο:, Μουτίνιο, Νέτο, Σίλβα, Κοεντράο, Ρουί Πατρίσιο

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40’ Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (63’ Γκέκας)

Στον πάγκο: Καπίνο, Γλύκος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags