Facebook Pixel Ο Ρομπέρτο, ο τελικός και τα πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2016-05-17 13:18:00

Ο Ρομπέρτο, ο τελικός και τα πέναλτι

Ο Ρομπέρτο, ο τελικός και τα πέναλτι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μία άλλη διάσταση στην απόφαση για Ρομπέρτο.
 

• Αν θέλουμε να αναζητήσουμε έναν από τους λόγους που ο Μάρκο Σίλβα άλλαξε τακτική και δεν βάζει τον Καπίνο (βασικός μέχρι τώρα σε όλα τα ματς του Κυπέλλου), αλλά τον Ρομπέρτο στον αποψινό τελικό και ξεφύγουμε από τους προφανείς (εμπειρία και κλάση του Ισπανού), ίσως φτάσουμε στη λέξη…πέναλτι.

• Ένας τελικός είναι πάντα ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα. Άρα και να πάει σε πέναλτι. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι δεδομένη, όμως δεδομένο είναι και το τεράστιο ντεζαβαντάζ του: ένα μήνα χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια της η ομάδα του!!! Μοιάζει απίστευτο…

• Οπότε, «μέσα» στο παιχνίδι είναι και τα πέναλτι. Μήπως λοιπόν το σκέφτεται κι αυτό ο Πορτογάλος; Έχοντας στο νου ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχουν εκτελέσει τρία πέναλτι στο Ρομπέρτο κι έχει πιάσει και τα τρία;..

• Μήπως ο Μάρκο σκέφτεται και τον περσινό τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας, όπου ήταν ο ίδιος στον πάγκο της Σπόρτινγκ και κέρδισε στα πέναλτι την Μπράγκα, έχοντας κάτω από τα δοκάρια του τον έμπειρο, διεθνή και βασικό γκολκίπερ του, τον Ρουί Πατρίτσιο;

• Αυτά μπορεί να είναι κι εικασίες δικές μου. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και κάποιες ημέρες ο Μάρκο εξασκεί τους παίκτες του και στα πέναλτι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Αυτό που λέμε, «έτοιμος για παν ενδεχόμενο».

• Όπως είναι σίγουρο κι ότι πριν λίγη ώρα μάζεψε τους παίκτες του σε μία αίθουσα στο Ρέντη και τους έδειξε βίντεο με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Κι αμέσως μετά τους έβγαλε στο γήπεδο και τους έκανε προπόνηση, παρότι έχει απόψε τον τελικό.

• Είναι σαφές ότι θέλει ο Πορτογάλος να τσιτώσει την ομάδα του, αφού κι ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά στο πρωτοφανές δεδομένο να πρέπει να παίξει ένα τελικό με ένα μήνα χωρίς επίσημο παιχνίδι!

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags