Facebook Pixel «Ψάχνεται» άγρια ο Μπέντο με μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού - Φοβερά πράγματα κάνει για να τον… φτιάξει!
| 2017-01-28 14:00:00

«Ψάχνεται» άγρια ο Μπέντο με μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού - Φοβερά πράγματα κάνει για να τον… φτιάξει!

«Ψάχνεται» άγρια ο Μπέντο με μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού - Φοβερά πράγματα κάνει για να τον… φτιάξει!

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών δεν συνηθίζει να παίρνει πολλά ρίσκα στα παιχνίδια και δεν θέλει να χαλάει τη “χημεία” της ομάδας!

Εντύπωση προκάλεσε το δίχως άλλο η απόφαση του Πάουλο Μπέντο στο παιχνίδι με τον Αρη να παρατάξει την ομάδα του από το ξεκίνημα του ματς με δύο επιθετικούς κι ενώ δεν είχε άλλον κλασικό φορ στον πάγκο, ως εναλλακτική λύση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών δεν συνηθίζει να παίρνει πολλά ρίσκα στα παιχνίδια και δεν θέλει να χαλάει τη “χημεία” της ομάδας, άλλωστε την τελευταία φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο από το ξεκίνημα ενός αγώνα, το αποτέλεσμα και η εικόνα της ομάδας ήταν... οικτρά. Ο Μπέντο είχε πειραματιστεί με το 4-4-2, χωρίς κλασικό “10άρι” στον αγωνιστικό χώρο και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός παρουσίασε τραγική εικόνα και στο τέλος γνώρισε την ήττα.

Το έκανε ξανά και στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, παίρνοντας ένα ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα, όμως με έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας (τη δεδομένη χρονική στιγμή) ακόμα και από τη Λάρισα. Οπως φαίνεται, ο 48χρονος τεχνικός προβληματίζεται από τη συνολική εικόνα του Οσκαρ Καρντόσο και μοιάζει να θεωρεί πως ο Παραγουανός μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να γίνει περισσότερο χρήσιμος για την ομάδα αν έχει ένα στήριγμα πλάι του στην κορυφή της επίθεσης.

Μόνος του στην επίθεση μοιάζει να ασφυκτιά και ο Μπέντο είδε ότι το εγχείρημα “υποστήριξης” του Καρντόσο δούλεψε πολύ καλά στα δύο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε ο Ολυμπιακός ξεμπλόκαρε και “ξεμπούκωσε” επιθετικά όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπράουν Ιντέγε, στο πλευρό του 33χρονου.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στα δύο ματς που ξεκίνησε με 4-4-2 ο Μπέντο δεν είχε τον Κώστα Φορτούνη στην 11άδα. Κόντρα στον Αρη για λόγους ξεκούρασης και στη Λάρισα επειδή ήταν ντεφορμέ. Με τον Φορτούνη διαθέσιμο, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί υπό φυσιολογικές συνθήκες να παίξει 4-4-2 (γιατί δεν υπάρχει θέση στο γήπεδο που να ταιριάζει στον “Φορτού”) κι έτσι πάντοτε θα υπάρχει μόνο ένας σέντερ φορ μαζί του στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι σαφές πάντως, ότι για τον Μπέντο το 4-4-2 παραμένει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης και ότι είναι μάλλον απίθανο να το καθιερώσει στα ματς του Ολυμπιακού, προκειμένου να “βολευτούν” σε χρόνο συμμετοχής και οι τρεις σέντερ φορ, που διαθέτει τώρα η ομάδα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags