Facebook Pixel Θέμα σε συνέδριο το ξύλο των "αιώνιων" στη Λευκάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-06-04 00:01:00

Θέμα σε συνέδριο το ξύλο των "αιώνιων" στη Λευκάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέμα σε συνέδριο το ξύλο των "αιώνιων" στη Λευκάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Που έγιναν αντικείμενο αναφοράς τα έκτροπα πριν τον τελικό του Κυπέλλου της Α1 μπάσκετ Γυναικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
 

Θυμάστε τα θλιβερά επεισόδια που είχαν συμβεί τέλη Μαρτίου στη Λευκάδα την παραμονή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών μεταξύ των δύο “αιώνιων”; Για να σας φρεσκάρουμε λιγάκι τη μνήμη. Το σχέδιο των χουλιγκάνων ήταν... καταδρομικό και θα το ζήλευε ο καλύτερος σεναριογράφος πολεμικών ταινιών του Χούλιγουντ.

Τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου περίπου 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν στο νησί με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα,τα πάρκαραν πάνω στην πλωτή γέφυρα ούτως ώστε να εξασφαλίσουν, ότι θα έχουνε μετά διέξοδο διαφυγής. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στο ξενοδοχείου που διέμειναν φίλαθλοι του Ολυμπιακού με μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα προς πολεμική χρήση, προκαλώντας τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές.

Θυμηθείτε τί είχε συμβεί στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Ο Sportdog λοιπόν ανακάλυψε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που αφορά τα επεισόδια. Όχι, δεν θα δείτε νέο υλικό με έκτροπα. Απλά όσα συνέβησαν εκείνο το πρωινό στη Λευκάδα έγινε αντικείμενο αναφοράς σε συνέδριο, το οποίο αναφερόταν σε σημαντικά θέματα που έχουν άμεση σχέση με την δημιουργία της ελληνικής «Έξυπνης Πόλης». Πρόκειται για το 1ο ετήσιο Συνέδριο - Έκθεση Smart Cities – Digital Citizens "Η Ελληνική Πόλη συναντά τον 21ο αιώνα" που διεξήχθη την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Αthens Novotel με την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας & Υποδομών της Space Hellas, Συμεών Κωνσταντινίδης συνέδεσε τα γεγονότα με τη θεματολογία του συνεδρίου, η οποία αφορούσε τη δημιουργία έξυπνων πόλεων στην Ελλάδα. Το στέλεχος της εταιρείας (Space Hellas) που λειτουργεί το μεγαλύτερο σε έκταση πανελλαδικό ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων, ανάμεσά τους και γήπεδα της Super League και του κυπριακού πρωταθλήματος, υποστήριξε στην ομιλία του, ότι η πόλη του μέλλοντος πρέπει να ανταλλάζονται πληροφορίες και οι άνθρωποι να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι, έτσι ώστε να προλαμβάνονται περιστατικά σαν και αυτά στη Λευκάδα. Τόνισε, ότι οι δράστες των επεισοδίων πέρασαν από κάποια check points (όπως τα διόδια) και θα μπορούσαν να είχαν ειδοποιηθεί οι μηχανισμοί ασφαλείας των αρχών, έτσι ώστε να αποφευχθούν.

Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν σε μία οργανωμένη, “έξυπνη” χώρα, η οποία θα κληρονομούσε τη σοφία της στην πρωτεύουσα και τις επαρχιακές χώρες.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags