Facebook Pixel Τεράστιο διπλό για Περιστέρι! Διέλυσε εκτός έδρας την Χαποέλ
Μπάσκετ
| 2024-03-13 23:00:00

Τεράστιο διπλό για Περιστέρι! Διέλυσε εκτός έδρας την Χαποέλ και παίζει την πρόκριση με Τενερίφη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστιο διπλό για Περιστέρι! Διέλυσε εκτός έδρας την Χαποέλ και παίζει την πρόκριση με Τενερίφη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαρωτική η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μιας και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και επικράτησε με 76-61 εκτός έδρας της Χαποέλ Ιερουσαλήμ και έκλεισε την απόσταση στη βαθμολογία από την αντίπαλό της, στην μια νίκη, συνεχίζοντας να διατηρεί τις ελπίδες την υπέρβαση και την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται νίκη επί της Τενερίφης στην έκτη και τελευταία αγωνιστική και ήττα της ομάδας του Ηλία Καντζούρη στην έδρα της Καρσίγιακα για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

BCL: Συνέχεια στο όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Basketball Champions League, έδωσε το Περιστέρι. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πέρασε νικηφόρα με 76-61 από το «ουδέτερο» Σομπατέλι, που αποτελεί την έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16», καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας της (-2) στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και μειώνοντας στη 1 νίκη τη διαφορά από τους δεύτερους Ισραηλινούς στον 11ο όμιλο (ρεκόρ 3-2 η Χάποελ, 2-3 το Περιστέρι). 

Πλέον οι «κυανοκίτρινοι» χρειάζονται στην τελευταία αγωνιστική νίκη επί της Τενερίφης και ήττα της Χάποελ από την Καρσίγιακα, για να πάρουν αυτοί το «εισιτήριο» της πρόκρισης. 

Η άμυνα του δευτέρου ημίχρονου και η διάρκεια που επέδειξε στο κομμάτι της επίθεσης στον... επίλογο του αγώνα, απλοποίησαν το έργο της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη. Το Περιστέρι εγκλώβισε τους γηπεδούχους στους 7 πόντους στην τέταρτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 7-17 έκοψε πρώτο το νήμα του τερματισμού, εξασφαλίζοντας και μία διαφορά 15 πόντων. 

Μεγάλη εμφάνιση από τον Τζο Ράγκλαντ με 16 πόντους και 10 ασίστ, ενώ «διπλός» ήταν και ο Τρέβορ Τόμπσον με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Σπίντι Σμιθ με 10. 

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-44, 54-61, 61-76

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κρέγιτς, Μπαλντίνι, Πέσιτς

Οι συνθέσεις:

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Ηλίας Καντζούρης): Μπλέιζερ 3 (1), Κάρινγκτον 9, Λεμάρ 7, Ράντολφ 9, Ζούσμαν, Κορνέλιους 3 (1), Χάνκινς 6, Τζόνσον 3, Λέβι 2, Σμιθ 10 (2), Γουίλιαμς 9.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Κασελάκης 9, Λοβ 4, Μήτρου-Λονγκ 15 (1), Ράγκλαντ 16 (2), Γουίλιαμς 8 (1), Ντάνγκουμπιτς 6, Πουλιανίτης, Ρένφρο 8, Τόμπσον 10, Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags