Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Μεγαλείο Σλούκα, μπροστάρης "Παπ"
Μπάσκετ
| 2024-04-25 23:27:00

Μεγαλείο Σλούκα, μπροστάρης ο Παπαπέτρου - Δεν γυρίζει από το Βελιγράδι!

του Pick n' Scroll

Ο ηγέτης του Τριφυλλιού ακόμα και με 4 φάουλ, έκανε ό,τι ήθελε τη Μακάμπι, έφερε τη σειρά στο 1-1 και τώρα οι Πράσινοι πηγαίνουν για δύο ακόμα σερί νίκες και μετά το... Final Four.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά, αλλά στο τέλος μπόρεσε να κερδίσει την Μακάμπι με 95-79 και να ισοφαρίσει έτσι τη σειρά σε 1-1. Οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους πάνω από όλα γιατί είχαν σε μεγαλειώδη βραδιά τον Κώστα Σλούκα. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και με 29 πόντους οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία. Πλέον ο Παναθηναϊκός πάει στο Βελιγράδι όχι για να κάνει μία ακόμη νίκη, αλλά για να καθαρίσει την μπουγάδα απέναντι σε μία φορμαρισμένη και καλοδουλεμένη ομάδα. Ο Σλούκας έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και ο Παπαπέτρου το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα για αποφυγή στο πρώτο δεκάλεπτο με την Μακάμπι να κάνει ό, τι θέλει στο παρκέ. Ο Λορέντζο Μπράουν εκτελούσε και οργάνωνε με τον κάποτε παίκτη του Αρη, Τζέικ Κοέν, να δίνει σημαντικές λύσεις. Ετσι η ομάδα του λαού έγινε αφεντικό από το ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό να είναι μία ταχύτητα πίσω. Ακόμη και όταν πήγε στον πάγκο ο Μπράουν, η Μακάμπι κατάφερε να έχει το πάνω χέρι, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 28-20.

Στην δεύτερη περίοδο οι Ισραηλινοί συνέχισαν να ελέγχουν την κατάσταση, δίνοντας μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των Ναν και Λεσόρ. Δεν μπόρεσαν, όμως, να βρουν αντίδοτο και για τον Κώστα Σλούκα, που άρχισε να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Κάπου εκεί προστέθηκε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που με την άμυνά του αλλά και με τους πόντους, που έδωσε, προσέφερε σημαντική βοήθεια στον Παναθηναϊκό. Με αποτέλεσμα το εις βάρος τους 35-48 να γίνει 49-38. Σερί, δηλαδή, 14-0. Με το ημίχρονο να κλείνει στο 51-40 υπέρ του «τριφυλλιού».

Σε αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους σκορ 31-11 με την κυριαρχία του να συνεχίζεται και στην επανάληψη. Με τον Σλούκα και τον Παπαπέτρου να είναι οι μπροστάρηδες και να πηγαίνουν την διαφορά στους 17 πόντους. Ο Σλούκας, όμως, προς το τέλος του δεκαλέπτου φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ. Με την Μακάμπι στο 30’ να μειώνει στο 71-60.

Ο Σλούκας έμενε στον πάγκο και οι Ισραηλινοί συνέχισαν την αντεπίθεση τους μειώνοντας στο 71-68. Ο Αταμάν επανέφερε τον διεθνή γκαρντ και η ομάδα του πήρε ανάσες, προηγούμενη με 75-68. Με τον Σλούκα στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε τα πάνω του και με τρίποντο του Παπαπέτρου προηγήθηκε με 82-70. Και κάπως έτσι σφραγίστηκε η πρώτη φετινή νίκη επί της Μακάμπι και η ισοφάρισε σε 1-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελάθηκε" ο Γιαννακόπουλος στο μεγάλο τρίποντο του Σλούκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags