Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Μίλησε ο Σλούκας, στο 1-1 η σειρά!
Μπάσκετ
| 2024-04-25 23:10:00

Σλούκα παρόντος, μίλησε ο νόμος του ΟΑΚΑ - Για το colpo grosso ο ΠΑΟ! (Vid)

Sportdog Team

Ο Κώστας Σλούκας το πήρε προσωπικά, κουβάλησε μαεστρικά τους Πράσινους και τώρα η ελληνική ομάδα πάει για το μπρέικ.

Ο Παναθηναϊκός έχει σφυγμό, καθώς με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σλούκα, οι Πράσινοι ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-79!

Από μια απουσία ΠΑΟ και Μακάμπι!

Απουσίες για το ματς είχαν και οι δύο ομάδες για το Game 2 των πλέι οφ της Euroleague, με τους γηπεδούχους Πράσινους να μην υπολογίζουν στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και την ομάδα του Όντεντ Κάτας να μην έχει στη διάθεσή της τον Μπόλντγουιν.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Σλούκας, Γκραντ, Βιλντόσα, Αντετοκούνμπο, Ναν, Καλαϊτζάκης, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Μαντζούκας, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κλίβελαντ, Γουέμπ, Σόρκιν, Μπράουν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον.

Παναθηναϊκό προβάδισμα στο πρώτο μέρος!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε στην αναμέτρηση "φουριόζα", μιας και κουβαλούσε ήδη μία νίκη και ο Κόεν πέτυχε το πρώτο καλάθι για το 0-3. Ο Λεσόρ μείωσε για το Τριφύλλι, αλλά Κόεν και Μπράουν συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί για το σύνολο του Κάτας. Ο Ναν έριξε εκ νέου τη διαφορά στον πόντο, ευστοχώντας έξω από τα 6,75 μ. όμως οι Κόεν και Μπράουν έκαναν το 7-12. Ο Παναθηναϊκός απάντησε τάχιστα με ένα δικό του επί μέρους σερί 7-0 χάρη σε πόντους από τους Γκριγκόνις, Μήτογλου και Ναν για το 14-12. Κόεν και Νίμπο ανταπέδωσαν αμέσως και ο Μπαρτολομέο σημείωσε το 14-19, για το ισραηλινό σερί 7-0 ως απάντηση σε αυτό της ελληνικής ομάδας. Μήτογλου και Γουέμπ σκόραραν για αμφότερες τις ομάδες, με την άμυνα των Πράσινων να είναι δυσλειτουργική. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Μακάμπι ξέφυγε και με 9 πόντους, με 16-25 και το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε στο 20-28 χάρη σε buzzer του Ριβέρο!

Η ομάδα του Αταμάν βγήκε αποφασισμένη να "ψαλιδίσει" γρήγορα τη διαφορά και οι Παπαπέτρου, Σλούκας και Αντετοκούνμπο έγραψαν το 25-28. Ο Μπλατ απάντησε με τρίποντη... βόμβα και η διάφορα έμεινε στους 3 πόντους. Ο Μπράουν έκανε το 30-36 και κάπου εκεί έγιναν δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις: πρώτον, ο Σλούκας το πήρε πάνω του επιθετικά και δεύτερον η Πράσινη άμυνα "έπνιξε" την ομάδα του Λαού. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μείωσε σε 35-36, με τον Κόλσον να στέλνει τη διαφορά στους 3 εκ νέου. Από εκείνο το σημείο, μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, ο ΠΑΟ έτρεξε ένα 16-1 (!) και με "μαέστρο" τον ηγέτη του και "βιολιά" τους Παπαπέτρου και Λεσόρ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 51-39.

Στο τέλος μίλησε ο νόμος του ΟΑΚΑ, γιατί το ήθελε ο Σλούκας!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως έκλεισε το προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει 5 σερί πόντους με τους Παπαπέτρου και Μήτογλου ενώ ο Μπράουν μείωσε σε 56-42. Ναν και Μήτογλου έστειλαν τη διαφορά στους 17 πόντους, με τον Μπράουν να ανταπαντάει. Ο Παπαπέτρου με τρίποντό του, έγραψε το 62-44 με την Μακάμπι να προσπαθεί να αντιδράσει με τους Μπράουν και Κλίβελαντ. Ο Μπλατ έγραψε το 64-51 με το κλασικό του τρίποντο, με τον Σλούκα να απαντάει για το 67-51. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού καθοδήγησε άρτια την επίθεση των Πράσινων και με ασίστ του και πόντους του, σημείωσε το 71-56. Ο Μπλατ μείωσε στους 13 για ακόμη μία φορά, με τον Κλίβελαντ να διαμορφώνει το 71-60 το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Κάτας ξεκίνησε τέλεια την περίοδο που θα τα έκρινε όλα και με τους Κλίβελαντ και Ριβέρο μείωσε σε χρόνο... dt σε 71-66. Ο Αταμάν κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και μετά, Κλίβελαντ και Λεσόρ σκόραραν για τις δύο ομάδες. Ο Σλούκας, ο οποίος επιστρατεύτηκε, δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα των σκόρερ σε μια τόσο κρίσιμη καμπή του αγώνα και ο Λεσόρ με δικές του αμυνάρες και σερί πόντους, διαμόρφωσε το 79-70. Και κάπου εκεί επανεμφανίστηκε ο X-factor του αποψινού αγώνα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος με τριποντάρα του "ξέρανε" τη Μακάμπι και ανάγκασε τον Κάτας να πάρει τάιμ άουτ. Σλούκας και Μπράουν σκόραραν για το 84-72 και κάπου εκεί τελείωσαν οι ελπίδες των Ισραηλινών για κάτι παραπάνω, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 95-79.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags