Facebook Pixel Παίκτης αποβλήθηκε ισόβια από το ΝΒΑ! Πόνταρε στην ήττα της
Μπάσκετ
NBA
| 2024-04-18 16:24:00

Παίκτης αποβλήθηκε ισόβια από το ΝΒΑ! Πόνταρε στην ήττα της ομάδας του

Sportdog Team
Παίκτης αποβλήθηκε ισόβια από το ΝΒΑ! Πόνταρε στην ήττα της ομάδας του

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία της ακεραιότητας του ΝΒΑ.

Το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ επέβαλε ισόβια αποκλεισμό στον παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, Τζόνταϊ Πόρτερ για παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών σε εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων και στοιχηματισμό σε αγώνες.

Από την έρευνα του ΝΒΑ διαπιστώθηκε ότι «ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σε αθλητικούς στοιχηματιστές και περιόρισε τα λεπτά παιχνιδιού του προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση ενός ή περισσότερων στοιχημάτων για την απόδοσή του σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι των Ράπτορς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το NBA.

Το πρωτάθλημα αποφάσισε ότι στις 20 Μαρτίου, ο 24χρονος άσος αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ιατρική του κατάσταση σε έναν παίκτη του στοιχήματος και στη συνέχεια καταβλήθηκαν 80.000 δολάρια, ώστε ο Πόρτερ να μην σκοράρει τον προσφερόμενο αριθμό πόντων σε εκείνο το παιχνίδι. Μετά από λίγα μόνο λεπτά που πέρασε στο γήπεδο, ο Πόρτερ παραπονέθηκε για τραυματισμό και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Το στοίχημα, το οποίο έπρεπε να αποφέρει στον πληρωτή κέρδος 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, πάγωσε και το NBA ξεκίνησε έρευνα. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο Πόρτερ έβαλε τουλάχιστον 13 στοιχήματα σε παιχνίδια του ΝΒΑ και οι πληρωμές κυμαίνονταν από 15 έως 22.000 δολάρια και του απέφεραν κέρδος 76.059 δολάρια .

Δεν πόνταρε στην απόδοσή του, αλλά πόνταρε στην ήττα των Ράπτορς . "Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία της ακεραιότητας του ΝΒΑ, γι' αυτό ο Πόρτερ τιμωρείται με την πιο αυστηρή τιμωρία", δήλωσε ο αρχηγός του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags