Facebook Pixel Ώπα, ώπα και ο Απόλλωνας στο Γιουρόπα!
| 2014-08-28 20:09:00

Ώπα, ώπα και ο Απόλλωνας στο Γιουρόπα!

Ώπα, ώπα και ο Απόλλωνας στο Γιουρόπα!

Θριαμβευτική εμφάνιση στην Μόσχα απέναντι στην ομάδα της Λοκομοτίβ έκανε ο Απόλλωνας, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας στην ιστορία της, επικράτησε με 4-1 ( 20’ Ρέζεκ, 50’ Παπουλής, 77’ Τουράν, 83’ Λόπες, 85’ Παβλιτσένκο) εκτός έδρας και θα βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία του.

Την υπεροχή η Λοκομοτίβ, την ουσία ο Απόλλωνας
Φουριόζα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε στο παιχνίδι η Λοκομοτίβ, η οποία λίγο έλειψε να μπει μπροστά στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Κασάεφ που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βάλε ήταν αδύναμο, ενώ ένα λεπτό αργότερα και ο Μαϊκόν σε πανομοιότυπη φάση γλίστρησε μπροστά από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.
Η καλύτερη φάση για την ομάδα του Κουτσιούκ καταγράφηκε στο 14’ όταν ο Νιασέ από πολύ κοντινή απόσταση σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάλε.
Η ομάδα που ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ όμως ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί ιδιαίτερα απειλητικός πέρα από ένα μακρινό σουτ του Παπουλή. Σε μια αντεπίθεση στο 20ο λεπτό, ο Γκουγιόν βρέθηκε αριστερά, έβγαλε συστημένη μπαλιά στον Ρέζεκ μέσα στην περιοχή, αυτός με την σειρά του είπε «ευχαριστώ» έπιασε την κεφαλιά όπως θα την ήθελε ανοίγοντας έτσι το σκορ.
Η συνέχεια μέχρι και το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου άνηκε και πάλι στην ομάδα της Λοκομοτίβ η οποία στο 43’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Βάλε πραγματοποιώντας φανταστική απόκρουση είπε όχι στο σουτ του Μαϊκόν από κοντινή απόσταση.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Απόλλωνα ο οποίος έδειξε να εισέρχεται με πιο «ελαφριά» πόδια παρά στο πρώτο. Στο 47’ δημιούργησε μια καλή προϋπόθεση για γκολ, προειδοποιώντας έτσι γι’ αυτό που θα ακολουθούσε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Παπουλής έκανε το 2-0.
Ο Κουτσιούκ έριξε στο παιχνίδι τους Παβλιτσένκο και Μίρατσουκ αλλά ούτε και αυτοί μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Αντιθέτως η αλλαγή του Απόλλωνα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο 77’. Συγκεκριμένα ο Τουράν δοκίμασε ένα σουτ πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχή και με μεγάλη ευχαρίστηση είδε το βολέ του να «προσγειώνεται» στα δίκτυα του Γκιγιέρμε.
Ο Λόπες στο 83’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη αυτή του Απόλλωνα, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε ο Παβλιτσένκο για την Λοκομοτίβ στο 85’.
MVP: Αν και όλη η ομάδα του Απόλλωνα έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο, εντούτοις η σωτήρια επέμβαση του Βάλε ενώ ήταν 1-0 ήταν από τις πιο καθοριστικές στιγμές στον αγώνα.
UP: Πολύ καλή εμφάνιση του Ρέζεκ με την φανέλα του Απόλλωνα. Σκόραρε το πρώτο γκολ, κρατούσε μπάλα, ενώ είχε και αρκετές θετικές μεταβιβάσεις.
DOWN: Σε μια τέτοια ιστορική και σπουδαία βραδιά, θεωρούμε πως κανένας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα δεν υστέρησε.
Που κρίθηκε: Ο Απόλλωνας έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε μέσα στο παιχνίδι, πέτυχε τέσσερα γκολ.

ΠΗΓΗ: balla.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags