Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε με τον ταχύτερο σκύλο στον κόσμο - Ποιός κέρδισε; (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2024-04-04 03:18:00

Ο Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε με τον ταχύτερο σκύλο στον κόσμο - Ποιός κέρδισε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε με τον ταχύτερο σκύλο στον κόσμο - Ποιός κέρδισε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων έρχεται αντιμέτωπος με τον ταχύτερο σκύλο στον κόσμο σε τρισδιάστατη προσομοίωση.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στη Γη αφού έσπασε τα ρεκόρ των 100 και 200 ​​μέτρων και αντιμετώπισε ένα λαγωνικό σε μια προσομοίωση που δημιουργήθηκε από υπολογιστή.

Τα λαγωνικά είναι η ταχύτερη ράτσα σκύλων και μπορούν να ξεπεράσουν την ταχύτητα των 40 μίλια/ώρα . Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο οποίος είναι οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, αποσύρθηκε το 2017, αλλά το παγκόσμιο ρεκόρ του είναι απίθανο να καταρριφθεί στο εγγύς μέλλον, αφού τα απίστευτα επιτεύγματα του έσπασε τόσο τα ρεκόρ των 100 όσο και των 200 μέτρων. 

Ο 37χρονος έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη όταν έτρεξε 100 μέτρα σε μόλις 9,58 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2009 στο Βερολίνο. Σημείωσε στη συνέχεια ρεκόρ 200 μέτρων την ίδια χρονιά, σημειώνοντας χρόνο 19,19 δευτερόλεπτα. 

Λόγω του αδύνατος πλαισίου του σώματός τους, των μακριών ποδιών και της εύκαμπτης σπονδυλικής στήλης μαζί με διάφορους παράγοντες, οι μέσες ταχύτητες των λαγωνικών μπορεί να ξεπεράσουν τα 40 μίλια/ώρα. 

Συγκριτικά, ο Μπολτ είχε μέση ταχύτητα 23,35 μίλια/ώρα κατά τη διάρκεια του ρεκόρ του στα 100 μέτρα.  Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην προσομοίωση, που δημοσιεύτηκε από  το MotionAthlete, νικήθηκε με ευκολία. 

Το λαγωνικό ολοκλήρωσε το σπριντ των 100 μέτρων μετά από μόλις 5,80 δευτερόλεπτα, σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Μπολτ.  Δεν είναι η πρώτη φορά που η ταχύτητα του Μπολτ ελέγχεται σε τρισδιάστατη προσομοίωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags