Facebook Pixel Στην παράταση η Φιορεντίνα, στα πέναλτι η Άστον Βίλα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-18 22:49:00

Προκρίσεις θρίλερ - Στην παράταση η Φιορεντίνα, στα πέναλτι η Άστον Βίλα

Sportdog Team
Προκρίσεις θρίλερ - Στην παράταση η Φιορεντίνα, στα πέναλτι η Άστον Βίλα

Οι Ιταλοί και οι Άγγλοι προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Conference League και περιμένουν αντίπαλο από τις μάχες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
 

Η Φιορεντίνα «ζορίστηκε» πολύ κόντρα στην εξαιρετικά δομημένη και σκληροτράχηλη Βικτόρια Πλζεν στη ρεβάνς του «Artemio Franchi», έχασε μια... ντουζίνα «καθαρές» ευκαιρίες (με αποκορύφωμα τα δοκάρια των Μπελότι και Κουαμέ) κι εντέλει τη «λύγισε» στην παράταση με 2-0, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Europa Conference League.

Εκεί όπου θα περιμένει πλέον τον νικητή απ’ το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με την Μπριζ, μετά τον εν εξελίξει δικό τους δεύτερο αγώνα (1-0 οι Βέλγοι στο πρώτο ματς).

Οι «βιόλα» πήραν απ’ την αρχή τα ηνία του αγώνα και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των Τσέχων. Ο Γιεντλίκα, ωστόσο, είχε κατεβάσει... ρολά κάτω απ’ την εστία του, πολύ περισσότερο δε όταν έμεινε η ομάδα του με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Καντού στο 66’.

Οι Ιταλοί συνέχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη όμως γκολ δεν βρήκαν και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όλα... απλοποιήθηκαν στο 92’ με το πολύ ωραίο τελείωμα του Νίκο Γκονζάλες στο οποίο δεν είχε... απάντηση ο Γιεντλίκα, με τη Φιορεντίνα να ανοίγει το σκορ (1-0).

Η Φιορεντίνα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο υπόλοιπο μέρος της παράτασης και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκρισή της στα ημιτελικά με το πολύ ωραίο γκολ του Μπιράγκι στο 108’.απ’ την ασίστ του Ικονέ, που έστειλε την περσινή φιναλίστ του Europa Conference League στους ημιτελικούς.

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος χάρισε στην Αργεντινή το τρόπαιο στο Μουντιάλ του Κατάρ και απόψε απέκρουσε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ και Αντρέ στη «ρώσικη ρουλέτα», η Άστον Βίλα «λύγισε» στα πέναλτι τη Λιλ με 4-3 (2-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση υπέρ των Γάλλων) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ, μετά τον εν εξελίξει δικό τους δεύτερο αγώνα (3-2 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς).

 

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, άφησε την μπάλα στην Άστον Βίλα (41%-59% η κατοχή) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις ήταν... φωτιά. Στο 15' έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλή σέντρα του Γκούντμουντσον, ο Γιαζίτσι εκτέλεσε άψογα με τη μία τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, δίνοντας προβάδισμα στη Λιλ.

Η αγγλική ομάδα είχε τη δική της «μεγάλη» στιγμή στο 56' όταν από πάσα του ΜακΓκιν, ο Μάτι Κας βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι έφυγε άουτ. Στο 68' από κόρνερ του Χάραλντσον και γυριστή κεφαλιά του Αντρέ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα χτύπησε στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της γαλλικής ομάδας.

Η Άστον Βίλα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς τουλάχιστον στην παράταση και στο 87' η επιμονή της δικαιώθηκε, καθώς σε σέντρα του Ρότζερς, ο Σεβαλιέ έχασε την μπάλα απ' τα χέρια του και μετά από κόντρες, ο Κας μείωσε σε 2-1.

Σε μία φάση που συγκέντρωσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ του Γουάτκινς, όμως ο διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ αφού μίλησε και με το VAR κατακύρωσε το τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν στην παράταση και στα πέναλτι «μίλησε» η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε το πρώτο και το πέμπτο πέναλτι των εκτελεστών της Λιλ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην αγγλική ομάδα.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags