Facebook Pixel «Η ΑΕΚ θέλει τίμιο και καθαρό ποδόσφαιρο»
| 2015-06-18 23:40:00

«Η ΑΕΚ θέλει τίμιο και καθαρό ποδόσφαιρο»

«Η ΑΕΚ θέλει τίμιο και καθαρό ποδόσφαιρο»

Τη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ'την εγκληματική οργάνωση και την απόφαση που επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος.

«Ούτως ή άλλως δεν αλλάζει κάτι σήμερα δραματικά. Είναι μία εξέλιξη δικαστική και αρκετά σημαντική. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να σχολιάσει μία τέτοια εξέλιξη. Δεν περίμενε κανείς, παρακολουθεί, ούτε καν τη δικαστική διερεύνηση για να διαπιστώσει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι μία καλή αφορμή για πραγματικά κάθαρση. Δεν εννοούμε ποιός θα τιμωρηθεί τώρα. Ή ποιο σύστημα θα γκρεμιστεί τώρα για να χτιστεί άλλο αυριο. Στόχος της πΑΕ ΑΕΚ να χτιστεί ποδόσφαιρο καθαρό τίμιο, για να αρχίσει ο κόσμος να ασχολείται ξανά με αυτό. Είναι μονόδρομος».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού επισήμανε: «Δεν είναι μέτωπο. Είναι λογικό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η ουσία δεν είναι μόνο η κάθαρση, αλλά η επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι νέες δομές, νέα ομοσπονδία. Η καλύτερη μέρα έρχεται μέσω σχεδιασμού καινούργιου τοπίου ανάμεσα στις ομάδες».

Για τα σενάρια που θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να εξετάζουν τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της Super League ξεκαθάρισε: «Δεν είναι κάτι το ξεκάθαρο από πλευράς ΑΕΚ σαν θέση. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι ένα και μόνο. Όχι ποιος θα φύγει ο ισχυρός, όχι το πώς θα μοιραστεί η τράπουλα μεταξύ μας, αλλά μία επαναθεμελίωση όλων των δομών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι το συμφέρον των ομάδων αυτών. Είναι συμφέρον να υπάρχει εναλλαγή των ομάδων ανάλογα με το αγωνιστικό προφίλ τους. Το προϊόν πρέπει να προσελκύσει. Το προϊόν εξαρτάται απ'τον κόσμο. Ο φίλαθλος δεν είναι απλός πελάτης. Το ποδόσφαιρο είναι αποκομμένο απ'την πλατιά μάζα των φιλάθλων. Ενώ λόγω των συνθηκών θα μπορούσε να είναι μία καλή διέξοδος».

Για το αν ασχολείται η UEFA με το ζήτημα και θα παρέμβει τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ασχολούνται στην UEFA. Ένας οργανισμός σαν τηνUEFA όμως είναι πολύ αυστηρός στα θέματα παρέμβασης. Κάθε πράσινο φως ανάβει η οικεία ομοσπονδία. Εδώ υπάρχει ένα θέμα με τη δικιά μας ομοσπονδια. Το ζητούμενο είναι ο εποπτικός οργανισμός να ελέγξει. Η UEFA δεν θα ενημερωθεί καφενειακά αλλά μέσω επίσημων διόδων ενημέρωσης, η οποία μπορεί να είναι η ΕΠΟ είτε η ελληνική δικαιοσύνη ή βάσει υπηρεσιών που δεν ξέρω πώς λειτουργούν στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε καν τί έχουν αναφέρει οι ομάδες στην αίτηση για τη συμμετοχή τους. Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά επειδή απείχε λόγω της απουσίας της τα 2 τελευταία χρόνια. Είναι δεδομένο, ότι επίσημα θα σχηματοποιήσει την παρέμβασή της και την πολιτική της.

Καταλήγοντας τόνισε: «Η ΑΕΚ έχει πληγές ανοιχτές αλλά κουβαλά και στίγμα. Τα 2 χρόνια αποτελούν σκοτεινό τουνελ στην ιστορία της. Αυτό κυρίως που πρέπει να αναλογιστεί την παρούσα χρονική στιγμή, είναι να μάθει απ'τα δικά της λάθη, και να παρέμβει για να γίνει το ποδοσφαιρο κανονικό ποδόσφαιρο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags